«Райффайзен Банк Аваль» куплять росіяни?

«Райффайзен Банк Аваль» куплять росіяни?
Російська «Альфа-Груп» знаходиться на завершальній стадії переговорів з австрійською групою Raiffeisen International про придбання частини бізнесу Raiffeisen в Україні. Зокрема, мова йде про придбання «Райффайзен Банку Аваль», який є основним активом групи у Центральній і Східній Європі.

Про це повідомляє ZN.UA.

За словами джерел на фінансовому ринку, співвласник групи «Альфа» Михайло Фрідман, який був цього тижня у Києві, провів дві зустрічі з екс-головою Raiffeisen Bank International (RBI) Гербертом Степічем, який зараз очолює наглядову раду російського Райффайзенбанку.

Зокрема, йдеться про годинне спілкування Фрдімана зі Степічем перед засіданням ради інвесторів у президента, а так само як мінімумпро 3-х годинну зустріч за вечерею в готелі «Хаятт» у той же вечір.

Близький до австрійської групи фінансист говорить про те, що переговори йшли про продаж російському «Альфа-Банку» українського «Райффайзен Банку Аваль», а так само про можливість купівлі російського «Райффайзенбанку» і бізнесу Raiffeisen Zentralbank group.

Раніше австрійці оцінювали свій російський бізнес у подвійну балансову вартість - більш ніж за 3 млрд євро. В той же час «Райффайзен Банк Аваль» може обійтися покупцям в 1 балансовий капітал - тобто близько 700 млн євро.

Голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук у коментарі ZN.UA сказав, що не має інформації про такі переговори. «Ми ведемо свій бізнес у звичайних умовах і не отримували від акціонерів сигнал про зміну нашої моделі роботи», - сказав банкір.

Нагадаємо, після відставки Степіча Йозеф Стампфер, що очолив банківську групу, повідомив, що банки стурбовані направленням ресурсів у порівняно ризиковану і велику мережу Raiffeisen. Він припустив, що партнери Raiffeisen повинні контролювати тільки 30% RBI, а інші акції відпустити у вільне звернення.

RBI на 78% належить не зареєстрованій на біржі Raiffeisen Zentralbank group, яка, у свою чергу, підконтрольна восьми провінційним австрійським банкам. Земельні банки належать сотням невеликих кооперативних банків Raiffeisen, що формують систему Raiffeisen.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раша свої щупальця все глибже в Україну запускає, щоб потім по команді зробити економічний крах у державі, якщо щось не сподобається ВВП. Прикро, але наше бізнес-середовище слабаке і нафто-газові магнати, при бажанні, все можуть скупити!:(
Відповісти
Якою ж недалекоглядною має бути влада в цій країні, щоб дозволити ворожому капіталу нарощувати свою долю присутності на ринках країни.
Відповісти
Останні новини
АМКУ оштрафував «Галичину»
09 листопад, 2013, 16:47
«Райффайзен Банк Аваль» куплять росіяни?
09 листопад, 2013, 15:57