Голова Камінь-Каширської РДА обурений якістю харчування дітей в районі

Голова Камінь-Каширської РДА обурений якістю харчування дітей в районі
Голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Іван Вовк стурбований якістю продуктів, які надходять в район для харчування дітей.

Зокрема, його хвилює питання, чому продукти харчування для дітей району «везуть через півкраїни». Вовка це турбує не тільки як державного чиновника, а в першу чергу як батька, чиї діти обідають у школі, - пише газета «Волинь-нова».

«Торік тендер на організацію харчування учнів у нашому районі, що належить до радіоактивно забрудненої зони, виграло ТзОВ «Перша компанія «Максимум». Воно зареєстровано у Василькові Київської області. Сподівалися, що шкільні обіди стануть більш калорійними. На це передбачено чималі державні кошти – 20 мільйонів гривень на рік. Однак після того, як санітарно-епідеміологічна служба перевірила окремі продукти, з’явилося чимало підстав тривожитися за здоров’я дітей», - пише Іван Вовк.

За його словами, у багатьох овочах, які організатори харчування чомусь привозили з інших регіонів, вміст нітратів перевищував допустимі норми від 1,1 до 2,8 раза.

«У великому секреті тримали вони виробників м’ясних продуктів. Насторожували і ціни за якими закуповували харчі. Так, за кілограм м’яса платили 50-70, масла – 82, сиру – 71, твердого сиру – 90 гривень. Уперто відмовлялися брати цільне молоко у наших сільгоспвиробників. Натомість завозили сухе!» - обурюється голова Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Потім чиновник запросив на нараду в райдержадміністрацію представників компанії, щоб отримати відповіді на запитання, які виникли у батьків, директорів шкіл та вчителів. Проте цю зустріч було проігноровано.

Тоді депутати Камінь-Каширської районної ради вирішили заслухати їх на засіданні однієї з депутатських комісій.

«Відповідь, що надійшла голові районної ради Віктору Сусу, відверто обурила. Насамперед, директор О. М. Савченко, який її підписав, попередив, що «право на інформацію, створену в процесі діяльності фізичної та юридичної особи… охороняється в порядку, визначеному законом». Далі він зауважив, що товариство не знаходиться в нашому підпорядкуванні. Насамкінець порадив дотримуватися інструкцій з діловодства і, нарешті, як кажуть, умив руки, сподіваючись на плідну та сумлінну співпрацю», - пише Іван Вовк.

На його думку, таке послання є не просто звичайнісінькою відпискою, а «нахабним знущанням з батьків і державних службовців, які непокояться за здоров’я дітей».

Голова Камінь-Каширської РДА Іван Вовк також вважає, що право проводити державні конкурсні закупівлі послуг із організації харчування дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, необхідно передати місцевій владі.

Нагадаємо, харчуванням дітей в районах, що постраждали від аварії на ЧАЕС, займається Мінсоцполітики.

На Волині таких районів три: Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Замовляйте експертизу продуктів та з результатами у прокуратуру.
Відповісти
Це повний абсурд - на Волині немає нормальних продуктів і потрібно усіляке гуано завозити бозна-звідки? - Откаттінг руліт, а Вовк, мабуть, не в долі...
Відповісти
Вовчику ти не правиш і навіть там з тобою донбрат не буде вошкатись
Відповісти
заглизу
Відповісти
Я рахую, що підприємці дали грамотну та правильну відповідь! скільки тих комісій в тих адміністраціях і районих і обласній створюється а толку зась, що з того, що до тебе вибачте Вас прийде той бізнесмен? Ви що експерт, на око оцінюєте склад та якість продукції чи пальчиком помахаєте і покажете ух які ви солідний дядько чи може відкатика хочете? у вас є в районі гроші здайте продукцію на експертизу і якщо ви не праві шпільте як зможете.... я взагалі вважаю, що перевірки на якість повині бути постійні і носити хаотичний характер по всіх районах незалежно наш виробник чи трошки не наш!!!!
Відповісти
На кого він скаржиться? На себе? Він там хто, сторожовий? Все в його руках і нехай не скиглить. Неук.
Відповісти
Що це за нитік? Зроби щоб було дешево. Це ж в твоїх руках.
Відповісти
голова,який немає голови.Голова дана не для того,щоб квартирувати воші.
Відповісти
Да напевно у районі вже нема чого вкрасти, так Вовчара вирішив прибрати до своїх рук и шкільне харчування. Всі хто працював у районі до компанії Максимум напевно справно платили йому дань, а ця компанія відмовилася, так тепер вирішив зробити наїзд щоб прибігли платити мзду?
Відповісти
Невже закінчились відкати з лісу і з кожної машини кар'єрного піску? Молодці кияни!
Відповісти
Мої діти шкільним харчуванням задоволені, не заважайте працювати людям, таке враження,що крім шкільного харчування в районі зовсім немає проблем.
Відповісти
нас кормлять добре,не те,що кілька років тому давали кислу капусту і кислі помідори.Зараз класно!
Відповісти
Я дуже задоволений харчуванням.А вас дядьку мабуть нічим не пригощають,крім дичини,тому Ви й обурені. Що не так? Я Вам завтра котлет принесу,будете їсти?Ладно качку!!!!!
Відповісти
Я дуже добре наїдаюся в школі
Відповісти
Останні новини
Голова Камінь-Каширської РДА обурений якістю харчування дітей в районі
09 листопад, 2013, 18:20
АМКУ оштрафував «Галичину»
09 листопад, 2013, 16:47