«Владі байдуже, що люди задихаються від сміттєзвалища», - депутат Волиньради

«Владі байдуже, що люди задихаються від сміттєзвалища», - депутат Волиньради
Мешканці Ківерців та сіл Заброди і Бодячів потерпають від смороду, що йде від сміттєзвалища.

Наболілу проблему людей озвучила на сесії Волинської обласної ради депутат від фракції ВО «Батьківщина» Валентина Блінова, - повідомили у партійній прес-службі.

З її слів, на сміттєзвалищі, яке використало свій ресурс, постійно горить сміття. Від задушливого диму найбільше страждають діти та люди похилого віку. Вони неодноразово зверталися до різних інстанцій, проте справа досі не зрушилася з місця.

Жителі наполягають на тому, щоб полігон твердих побутових відходів розташували на відстані 8-10 кілометрів від населених пунктів, як того вимагає законодавство.

У своєму запиті Валентина Блінова просила передбачити кошти в обласному бюджеті на вирішення цього питання, однак обранці волинської громади не підтримали її запит.

«Для сміттєзвалища потрібні чималі кошти, яких волинська влада виділяти не хоче, їй байдуже до людських проблем, тоді як сміттєзвалище загрожує екологічним лихом», - висловилася вона.

«Взагалі у Волинській обласній раді йде тенденція ігнорувати запити представників опозиції, навіть якщо вони стосуються важливих соціальних проблем. Зате програму підтримки функціонування судів, яка передбачає виділення 2,5 мільйонів гривень з обласного бюджету для установ, які і без того мають державне фінансування, влада не втомлюється лобіювати та вкотре виносити на розгляд сесії», - розповіла Валентина Блінова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Почніть вивозити сміття під облраду і під хату чиновникам.
Відповісти
Останні новини
«Владі байдуже, що люди задихаються від сміттєзвалища», - депутат Волиньради
10 листопад, 2013, 13:37