У Луцьку Уповноважений Януковича зустрівся з церковниками. ФОТО

У Луцьку Уповноважений Януковича зустрівся з церковниками. ФОТО
Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко відзначив Волинь як область, де майже вдвічі менше дітей-сиріт та малят, позбавлених батьківської опіки.

Про це стало відомо під час зустрічі представників Волинської Ради церков з держпосадовцем у неділю, 10 листопада.

Обговорюючи питання захисту прав дітей, голова Волинської ОДА Борис Клімчук зазначив, що для України як для цивілізованої європейської держави питання дітей, сирітства, допомоги дітям з особливими потребами – пласт завдань, тема, яка стала одним із головних напрямків державної політики.

Так, на Волині працюють 375 соціальних працівників, які займаються виконанням цих завдань. Зі слів Бориса Клімчука, найбільше ці люди «заточені» на результат залишити дитину в сім'ї і допомогти вирішити проблеми, які цьому перешкоджають. Так, велику увагу приділяють непростим сім'ям, кількість яких збільшується.

Щодо дітей, позбавлених батьківського піклування, то, як розповів губернатор Волині, лише 4% з них виховуються в інтернатних закладах в області. Серед цих діток, як висловився Борис Клімчук, є «непрості випадки».

«Ми дуже близькі до виконання завдання, що діти до повноліття мають виховуватися в сім'ях», - додав очільник Волинської ОДА.

Борис Клімчук також розповів про забезпечення житлом дітей-сиріт, які досягли повноліття. З його слів, наразі в області соціальне житло необхідне 130 особам.

«Наша задача - ліквідувати борги, бо деяким дітям вже по 23 роки і вони ще не мають житла. Але в області приблизно 100 дітей невдовзі отримають соціальне житло від держави», - додав він.

За словами Юрія Павленка, з 2006 року в Україні з приблизно 103 до 91 тисячі зменшилася кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. Так, приблизно 82% з них вже виховуються в сім'ях.

У цьому контексті Юрій Павленко відзначив Волинь, як область, де кількість дітей-сиріт майже вдвічі менша (0,7 %) від середнього цього показника по Україні (1,2 %).

Держпосадовець також зазначив, що 1,29 тисячі із 1,804 тисячі дітей-сиріт на Волині виховуються у сім’ях або у будинках сімейного типу, а кількість дітей в закладах інтернатного типу постійно зменшується. «І тут не треба ніяких революцій, ще рік-два і всі будуть виховуватися в сім’ях», – додав Павленко.

Також Уповноважений Януковича зауважив, що не потрібно робити заклики щодо набору дітей з непростих сімей в «неукомплектовані» інтернатні заклади.

«В таких сім’ях треба підтримати батьківських потенціал, а не позбавляти нібито тягаря – дитини, а дитину позбавляти уміння і досвіду жити в сім’ї. Це – найбільше зло, яке може бути», – переконаний Юрій Павленко.

Окрім того, Уповноважений президента зауважив, що вирішувати проблеми дітей потрібно разом, на рівні міжвідомчої співпраці, разом із церквою, у чому Волинь має позитивний, майже унікальний досвід.

«Часто священник може побачити проблему в сім’ї раніше, ніж чиновник», – додав він

Борис Клімчук погодився із тим, що має бути співпраця між владою та церквою, і він робитиме максимум для того, щоб вона відбулася та допомагатиме церкві «інструментарієм».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же ж Конституція, де сказано, що церква відокремлена від держави?
Відповісти
Хороша справа. Першочерговий християнський обов’язок — проявити практичну любов до свого ближнього, особливо до сиріт. Дуже добре, що саме церкви активні у допомозі таким дітям.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку Уповноважений Януковича зустрівся з церковниками. ФОТО
10 листопад, 2013, 15:57