«Божевільня» в Луцьку. ФОТО

«Божевільня» в Луцьку. ФОТО
У Луцьку після тривалої перерви виступив театр-студія «ГаРмИдЕр», який показав виставу «Сенат шаленців».

Вистава відбулася 10 листопада у Луцькому районному будинку культури за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, - пишуть Волинські Новини.

Для більшості читачів Януш Корчак відомий як автор творів для дітей. Цього вечора глядачі могли відкрити для себе нового, раннього та маловідомого Корчака. Непроста філософська драма про шаленців, які будують кожен власну модель світу, захопила луцьких глядачів.

Актор Олексій Стаднюк зізнався, що зіграти божевільного було не надто складно.

«Над кожною роллю працюєш, намагаєшся її розвинути, над цією також, але я не сказав би, що було складніше. Не було мети зіграти цілком божевільного – вони всі фактично здорові люди, тільки в певних обставинах. Першою чергою, це якийсь суспільний зріз, я вважаю. У виставі кожен побачить своє, хтось винесе одне, хтось інше, але всі щось виносять завжди. Мистецтво повинно залишати питання за собою. Якщо все зрозуміло, розжовано та в рот вкладено, це ж нецікаво», - розповів він.

Після завершення щирої та емоційно сильної вистави публіка проводжала акторів гучними оплесками.

До слова, найближчим часом на лучан чекають ще дві постановки від «ГаРмИдЕру» - документальна вистава за записами в інтернеті «АУ! Сказане мільйонам» (1 грудня) та історія про Любов і Любов «Гра долі або доля гри» (15 грудня).

Нагадаємо, вперше виставу показали 23 листопада.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сильна постановка, мені сподобалось.
Відповісти