Губернатор Волині розказав, як обладнати кімнати для дівчат

Губернатор Волині розказав, як обладнати кімнати для дівчат
30% всіх шкіл Волинської області, тобто 249, й досі не мають теплих вбиралень, хоча ще станом на 2010 рік таких було 401.

Про це 11 листопада під час селекторної наради повідомила Виконувачка обов’язків керівника головного управління Державної санепідслужби Лариса Дудковська.

Найкраще справляються з задачею – Іваничівський район. Якщо у 2010 році 80% шкіл було без санвузлів, то нині таких залишилося лише 10%. Старовижівський і Шацький райони в питанні відновлення внутрішніх туалетів – найгірші.

У 23 школах Старовижівського та 13 школах Шацького відсутні внутрішні туалети.

«Єдиний район, де я помагаю по конкретних унітазах – Старовижівський район – незадовільна робота. А якщо вам не допомагати, то що буде узагалі? Що ви самі там робите? Космічні кораблі запускаєте у простори всесвіту? Що робити,якщо не займатися туалетами у школах?», - прокоментував показники району голова Волинської облдержадмінстрації Борис Клімчук.

До кінця 2013 року ще 13 шкіл мають обзавестися внутрішніми туалетами. Щодо душових кабін, то вже більше половини шкіл області відновили їх роботу при спортивних закладах при тому, що лише 7% шкіл мали такі у 2010 році.

Кімнати гігієни дівчат є лише у 34 школах. Борис Клімчук порадив директорам шкіл зібрати батьківські збори, організувати при потребі стартовий фонд.

«Це треба в жіночому туалеті оформити куточок і відгородити пластиковою шторкою. Все», - зазначив Клімчук.

«Я вам проект щойно намалював. Хіба це проблема? Є такий апарат, схожий унітаз, лише не унітаз. І шторка. І тепла вода через бойлер», - додав губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кімнати гігієни дівчат у школі? тобто будуть бігати підмиватися на перервах? чи як? а хлопців чого дискримінуєте? і їм зробіть.
Відповісти
Я не поняв, а чого раптом так гостро встала проблема? Ніколи не було тих кімнат гігієни, а то раптом - треба. Невже є підозра, що школярки, особливо у селах, не підмиваються і змінюють свій запах?
Відповісти
Ця проблема не раптова! Її намагаються вирішити вже 3 роки, але в районах не все керівництво кумекає як це важливо і як це зробити!!!
Відповісти
уявляю, заклик класної керівнички: "а зараз усі на підмивання"! умора, ха-ха
Відповісти
Ну, от що ви, як діти малі? Борис Петрович вирішив торгонути "пластиковими шторками" і біде. А ви зразу.. Дайте дідові заробити трохи в прибавку до пенсії
Відповісти
Є такий апарат, схожий унітаз, лише не унітаз. І шторка. І тепла вода через бойлер», - додав губернатор!
Біда, коли губернатор не знає, що це - БІДЕ"
Відповісти
Ось це люди у нас! Жах!:( Елементарного не розуміють і їм ще до Європи? Дикуни!
Відповісти
Прикольчики :))))
Відповісти
Останні новини
Губернатор Волині розказав, як обладнати кімнати для дівчат
11 листопад, 2013, 18:15