Про царів, «Ревізор» і скорпіонів. СМАЧНОГО ЛУЦЬКА!

Про царів, «Ревізор» і скорпіонів. СМАЧНОГО ЛУЦЬКА!
Як ви обираєте кафе чи ресторан для сімейного відпочинку чи родинного свята? Слухаєте поради друзів? Читаєте відгуки в соціальних мережах? Довіряєте рекламі? Чи приймаєте спонтанні рішення (то концепція інтригує, то нових вражень захотілося, то просто наперекір друзям).

…Вибираючи кафе для недільних (сімейних) гостин, на кафе-ресторані «Базилік» зупинився з кількох причин. По-перше, радили і хвалили колеги з друзями. По-друге, «Базилік» свого часу сподобався прискіпливій і вередливій Ользі Фреймут: кафе удостоїлося відзнаки програми «Ревізор». По-третє, був тут кілька разів, і щоразу дивувався: чому тут, у закладі, розташованому у спальному районі, так багато людей? Коротше кажучи, пішли з’ясовувати…

* * *

Назва не оригінальна як для закладів громадського харчування України. Такі назви є і в Києві, і в Дніпропетровську, і в Іллічівську. В Одесі є ціла мережа під назвою «Базилік».

Але хто сказав, що назва має бути оригінальною? Оригінальним має бути зміст – кухня, обслуговування, атмосфера. Та й «базилік» - це від грецького «basilikos» (царський). Тільки царі (басилевси) мали право зривати ці рослини. А царі, вони ж не оригінальні, вони або є, або їх немає (як історія піде).

Перекладач Єлена Костюкович у книзі «Їжа: італійське щастя» пише, що від газетних похвал деякі ресторани гинуть. Цікаво, а як відзнака «Ревізора» вплинула на це кафе?..

* * *

«Базилік» знаходиться на вулиці Кравчука 11а, поряд з гімназією №21. Розташування ідеальне: вулиця Кравчука зі жвавим рухом, поряд – дві транспортні артерії – вулиці Конякіна і Соборності. Навколо – один із найбільш густонаселених районів міста. Відтак добиратися зручно і на маршрутці, й автомобілем, і пішки.

Поряд з кафе – парковка. Місць замало. Але це ж Луцьк! У нас є торгові центри взагалі без парковок…

Сходи в приміщення – без пандуса. Тому гасло кафе «Ми любимо наших гостей!» читати треба за Оруелом: «Ми любимо майже всіх наших гостей!».
Вхід у кафе«Базилік»
Вхід у кафе«Базилік»

Заходимо в зал: перед нами барна стійка, працює два бармени. Ліворуч, праворуч – столики.

Нам приємно посміхаються, пропонують пройти… крізь книжкову шафу. Книжкові полиці прочиняються і ми входимо у велику залу, поділену на зони по 2-4 столики.

Полиця-брама. (Фото Inna C, foursquare.com).
Полиця-брама. (Фото Inna C, foursquare.com).
Книжкова шафа-брама – цікаве рішення. Але ж для її оформлення порізали хоч і «макулатурні», але справжні книги! Не хотів, щоб моя донька це бачила…

Тут нас поглядом і посмішкою перехоплює інша офіціантка і пропонує столик ближче до дитячої кімнати.

Облюбували столик. «Дозвольте, ми візьмемо ваш верхній одяг», - пропонує офіціантка. Не погодився – вважаю це якимось «барством». Запитую, де вішаки і заношу одяг – свій, дружини і доньки.

Доця побігла в ігрову зону, ми ж взялися вивчати меню.

* * *

В «Базиліку» нас зацікавила італійська кухня. Чи то пак те, що у нас в Україні називається італійською кухнею… Хоча в закладі готують і суші, але це вже зовсім інша історія.

Дуже хотілося карпаччо. Хорошого карпаччо з сирої й тонко нарізаної яловичини. Страва, яка прославила ім’я венеціанського художника Вітторе Карпаччо (1455-1526), а винайдена була років п’ятдесят тому. Сучасне карпаччо – це особливо приготовлені тоненькі шматочки м’яса, риба або ж гриби...

Але в меню є лише карпаччо з лосося і карпаччо по-українськи(?). Прошу поцікавитися на кухні, чи не приготують для мене карпаччо з яловичини.

Вибираємо салат «Джузеппе», піцу «Квадро формаджі», піцу «Густоза», 50 г «Граппи».

Чомусь не знаходжу в меню вин. Лише після питання офіціантці доносять винну карту. Чому не подали відразу? Закралася підозра: може, по моєму вигляду незрозуміло, що я можу пити вино?..

Декілька слів про винну карту. Є вина з Франції – 5 позицій (від 100 до 160 грн); з Іспанії – 4 позиції (від 100 до 140 грн); з Чилі – 2 позиції (по 125 грн;) з Аргентини – 2 позиції (по 100 грн); з Нової Зеландії – 1 позиція (135 грн); нарешті з Італії – 10 позицій (від 90 до 170 грн); з Чорногорії – 1 позиція (95 грн).

Україна з дивним терміном «побокально» - 12 грн/150 мл. А також ігристі вина «Золота балка».

Виходить, усі вина, крім українських, продаються тільки пляшками. Якось недемократично.

Але нас ощасливили! Вино «Вранац» з Чорногорії також продають «побокально». Замовив 150 грамів для дружини.

Для доці – ще чіабатту і соломинку (сік ми принесли з собою). І тут від офіціанта Іри отримуємо:

1) пораду: «Візміть фокаччо, бо чіабатта – один шматок – 2 грн»;

2) зауваження: «У нас своє приносити не можна».

«Добре, але ми хотіли б чіабатту! І, в такому разі, яблучний сік. В маленькій упаковці для дітей».

Але нам принесли яблучно-виноградний, та ще й не сік, а нектар… Й до того ж повідомили: карпаччо з яловичини не буде…

Одним словом, ситуація з обслуговуванням якось чим далі, тим більше «заходила в глухий кут».

Аж тут прибори нам принесла уже інша офіціантка – не Іра, а Юля. І це (скажу, забігаючи наперед) багато в чому примирило мене з «Базиліком».

* * *

Оглядаємо кафе. Просторо, тут запросто може розміститися близько 120-ти людей. Більшість столиків зайняті. Сімейні пари з дітьми, великі родини, шкільна молодь.

Серед гостей – кілька знайомих підприємців, працівник прокуратури, депутат, власник служби таксі. Людно.

Інтер’єр: спокійні пастельні тони, приглушене освітлення, фонова музика. З плазми транслюють канал мод. Столики і стільці в сільському стилі – щось на зразок пофарбованої марки меблів ІКЕА.
Інтер’єр «Базиліка» (Фото afisha.lutsk.ua)
Інтер’єр «Базиліка» (Фото afisha.lutsk.ua)
Інтер’єр «Базиліка» (Фото afisha.lutsk.ua)
Інтер’єр «Базиліка» (Фото afisha.lutsk.ua)

На стінах як елемент декору – пляшки, посуд. Продумано, без надмірностей. На столах чорні (?) склянки-серветниці, рекламки «новинок».

* * *

Прошу дружину поділитися враженнями про туалетну кімнату – щоб звірити і уникнути упередженості.

В туалеті чисто, але чомусь немає санітарної дошки, де позначають час прибирання (хоча, за моїми спостереженнями, прибиральниця заглядала в туалет кожні 20 хвилин).

І от вам суто жіноче спостереження (ніколи б про це не подумав): занадто темно в кімнатці з умивальником. Це ж «дамська кімната»! Хіба зручно при такому освітленні «пудрити носик»?
Умивальники у «Базиліку» (Фото Sanyoque, foursquare.com)
Умивальники у «Базиліку» (Фото Sanyoque, foursquare.com)

А ще мені зовсім незрозумілий стиль і призначення червоних круглих умивальників: і з кольорової гами випадають, і мити руки незручно (кран надто низько).

* * *

Буквально за сім хвилин принесли салат. Вино, граппу і сік принесли раніше, відразу з приборами.

Вино «Вранац» (в перекладі «вороний кінь») – гордість чорногорського і македонського виноробства. Звісно, чорногорське вино вибивалося з нашої «італійської» концепції обраних страв. Але, нагадую, італійське вино – тільки «попляшково». Виходить: або пити зайве, або не допити оплачене… Тому й взяли «Вранац» «побокально».

Неприємний і навіть трохи шокуючий сюрприз: вино, замовлене дружині, перехолоджене – не більше 10 градусів. Це не тільки шкодило смаку, а й загострювало гіркоту напою.

(Порада рестораторам: якщо продаєте вино на розлив, то продавайте саме вино, а не його залишки з холодильника).

Мені з алкоголем повезло більше: до своєї граппи (міцного італійського виноградного «самогону») я попросив дольку апельсина зі шкіркою. Колеги навчили: видушити кілька капель апельсинової олії в чарку з граппою. Так смачніше. Рекомендую!

* * *

Салатний сюрприз: салат «Джузеппе» (моцарелла, томати конкасе, соус «Песто», листя салату, оливкова олія, базилік) виявився не зовсім схожим на себе, зате схожим на інший салат - «Капрезе». В справжньому салаті «Джузеппе» повинні бути баклажани. А ще тут мусять бути саме томати конкасе – себто помідори, нарізані кубиками. Тепер уважно гляньте на фото
Салат «Джузеппе», версія кафе «Базилік»
Салат «Джузеппе», версія кафе «Базилік»

Одним словом, вийшов якийсь такий «Салат Ікс». Нічого дивного: після 5-6-ти років заробітчанства кожна лучанка збагатила свою рецептуру подібними салатами. Буденно.

Загалом у меню – насичено, але не переобтяжено. Фокаччо – 3 види (10-12 грн), соус до піци – 3 види, закуски – 7 видів (20-66 грн), супи – 5 видів (12-35 грн), салати – 8 видів (26-36 грн), паста – 8 видів (22-40 грн), піца – 25 видів (33-56 грн), додатки до піци – 29 пропозицій (1-22 грн), десерти – 11 пропозицій (12-20 грн).

* * *

Принесли піци. Нічого особливого – не розчарувала, але й не вразила. Смачна, не підгоріла.

До речі, піца не в Італії – не стільки італійська кухня, скільки те, як італійську кухню за кордоном розуміють. Перші піцерії відкрились спочатку в США. Й лише після 1945 року повернулися назад в Італію. Для самих же італійців символом домашньої кухні є паста.

* * *

Замовляємо десерт. Просимо принести не раніше як за 15 хвилин. Два еспрессо, десерт «Беліссімо», «Макаронс».

Декілька слів про пропозицію напоїв в меню. Розділ «Бар»: кава – 8 позицій (від 8 до 16 грн), чай – 2 пропозиції (12 грн), додатки до кави (молоко – 3 грн, мед – 5 грн, лимон – 2 грн), сік «Сандора» - 200 мл (6 грн), 1 л (25 грн).

Є фреші – 9 грн, води, алкогольні й безалкогольні коктейлі, пляшкове пиво і пиво на розлив – від 6 до 22 грн, горілка – 7 пропозицій (від 8 до 22 грн за 50 мл), аперитиви, роми, лікери, граппа, саке – 25 грн, текіла – 2 пропозиці за 25 грн, віскі (Шотландія, Ірландія, Канада) – 16-110 грн за 50 мл, коньяки/бренді – 4 пропозиції (20-60 грн).

Загалом барний вибір - широкий і грамотний. Є пропозиції у всіх цінових категоріях.

* * *

Принесли десерт. «Беліссімо» - профітроль з кулькою морозива. Але на смак як заварне, яке привезли вчора.
«Беліссімо»
«Беліссімо»

А от «Макаронс» (тістечко з хрусткого мигдального печива з кремом маскарпоне з вишнею) здивував. Ніжне, смачне, свіже, в міру солодке, без притомності. А кислинка вишні лише загострює смак крему маскарпоне. Чудово! Овації автору!
«Макаронс»
«Макаронс»

Кава теж смачна. Хоча порції – це швидше «Рістретто», а не «Еспрессо». Але за 9 грн – кава пречудова.

* * *

Просимо рахунок. Запитую, чи є система знижок, клубна карта, Q-карта. «Немає» - відповідає офіціантка Юля. До речі, їй похвала – обслуговувала нас уважно і гостинно.

У рахунку – замість «чіабатта» вибито «крутони», а замість «апельсин» - «лайм». А так всього 212 грн. Приємно здивований.

Підсумовуємо враження (до обговорення долучились дружина і доня).

Розташування – зручно.
Інтер’єр – затишно, стильно.
Атмосфера – по-домашньому.
Кухня – все, крім десерту «Макаронс», – не геть вдалі вправляння в італійській кухні.
Бар, винна карта – дайош більше вина «побокально» замість «попляшково»!
Ціни – доступні.
Туалет – чисто.
Обслуговування – Юля врятувала ситуацію.

Прийду в зимовий сезон. Смачного Луцька!

P. S.

У часи Середньовіччя в Європі базилік пов’язували з появою скорпіонів. Існувало повір’я, що під горщиками з базиліком народжуються скорпіони, і навіть сам його запах «формує» скорпіона.

Сподіваюся, на знайдених нами «скопіончиків», про які йшлося вище, власники закладу звернуть увагу. Зрештою, тут не варто ображатися: телеслава ставить високу «планку». І її треба тримати.


Петро ВЕРЗУН

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 74
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чудово! Овації автору!)))
Відповісти
Правда,чиста правда,-смішна пародія на Італію та її кухню!
а ще собаки..., яких власники беруть з собою в заклад,де відпочивають люди, діти,маленькі діти!
де санітарна служба?!що власник собі думає???
якщо питаєш в офіантки що це за неподобство чуєш відповідь:"-Ну, це наші постійні клієнти та,на додачу, дані твариниьж маленькі"!Давайте всі будемо приводити своїх домашній улюбленців!!!

яка мені різниця чи це ваші постійні клієнти? чи що ці тварини маленькі?
ЦЕ ТВАРИНИ!!!
При чому агресивні,які бігають по диванах, де сидять відвідувачі,а може в когось алергія???А може просто тварин не любить? А може вони не привиті? Не помиті?

Схаменіться,"Базилік" вже не той,що був..., ще й до відзнаки "Ревізору" він дуже зіпсувався! Це був прямий конкурент у місті закладам Бровіна, а тепер -це ... ... ... пародія!

автору дякую,адже, він молодець!

тепер хай беруть участь у шоу Арама Мнацаканова і вчаться там), "4 весілля" не допомогло=)
Відповісти
люблю цей заклад!чудово!
Відповісти
Пан Верзун ще примхливіший за пані Фреймут))) Нагадує ресторанного критика з мульта "Рататуй", який ганив усіх, і ніде йому не подобалося. Навіть чорні склянки для серветок викликають у нього чомусь подив.
Овацій автор не заслуговує. "Базилік" - гарний заклад.
Відповісти
фото десертів не відповідають назвам
Відповісти
дякую за зауваження, уже внесли поправки
Відповісти
а чому автор вирішив, що меблі шведської фірми "ІКЕА" - це "сільський стиль"? це сучасний урбаністичний стиль, "сільським" там і не пахне!
Відповісти
от-от, якраз меблі "Ікеа" в домі - знак хорошого смаку, а не зелені дивани з Варшавки
Відповісти
скільки вам заплатили за піар акцію?
Відповісти
чого піар акція? це може бути власна думка?
і є люди в місті,повірте, які її розділяють! і той таракан,і собаки в Базиліку-це факт на лице,тому негативна критика присутня доволі серйозно тут!
Відповісти
Тобто скільки заплатили за антипіар?
Відповісти
Якісь малесенькі тістечка дуже. треба було ще піццу сфоткати.
Відповісти
Автор хотів показати, що розбирається в кухнях і винах світу, а натомість сплутав тістечка. Підписати фото треба було навпаки.
Відповісти
Сплутав тістечка не автор, а редактор, який готував до публікації матеріал.
Відповісти
прискіплива і вередлива Фреймут, відпочиває в порівнянні з цим автором!! таке відчуття що читав історію кулінарії якусь... попроще))
Відповісти
Прочитавши статтю і коменти, я зрозумів, що верзун взагалі не має поняття в тому, що він хоче зробити...
Жахлива пародія на Фреймут!!!!!!!
Відповісти
Все хорошо, но бегающие беспризорные дети сбивающие с ног официанток с подносами, кто-то должен за этим следить, возьмите воспиталок на роботу,а то все валят туда с детьми,как бараны потом перестают за ними смотреть и те носятся, как угорелые, вывод хотите спокойно посидеть приходить вечером попозже...
Відповісти
Кому-то мешают собаки, а мне, например, дети мешают в таких заведениях...
Відповісти
Автору кортить похвалитися, що серед його знайомих є працівники прокуратури і підприємці. Але насправді автору поменше потрібно ходити по таких закладах, бо вже таку ряху наїв, що скоро в двері Базиліку не пройде
Відповісти
Нашому брату не вгодиш ніяк. Я чув про базилік лише позитивні відгуки. У тваринках не бачу ніякої проблеми...Вони ж не їдять з Ваших тарілок. І як правило такі тваринки набагато чистіші ніж Ваші руки після маршрутки...Автор описує свої враження...я їх трохи не поділяю, таке враження що він іде у заклад не посмакувати чимось, а ПРИДЕРТИСЬ до чогось.
Відповісти
Якщо ти порівнюєш свої руки після маршрутки,то так, тварини чистіші,ніж те,що ти пишеш та міститься в твоїй голові,якщо ти здатне таке написати!!!
Візьми до себе за стіл тварину, як бігає по землі,по болоті,піску,землі,калюжам і так далі, потім сідай їж тими ж руками,перед цим ще погладь її,а потім привітайся з людьми за руку)!!!
Відповісти
ВИ напевно хворий...співчуваю Вам. Тваринки з якими ходять до закладів, по землі не бігають...вони пафосно "парять" по чистеньким газонам, мають свій паспорт, вакцинуються два рази в рік (від сказу від кліщів) та мають більше одягу ніж, Ви. І саме головне коштують вони не дешево, тому дозволити собі придбати і утримувати домашніх улюбленців "VIP" можуть дуже забезпечені люди.
Відповісти
Ну якщо я , напевно, то Ви точно хворий!
Завідки аткі пізнання?
Мабуть, самі такі ж!
Ще від сказу не забудьте привитися!
Відразу видна на кому шапка горить...
Діло не в грошах,а в повазі,а якщо її нема-то Вам в Гаги пора!
Відповісти
Бачу будуть з Вас люди. Перейшли з "ти" на "ВИ", за що, гречно, Вам вдячний. Лише не поспішайте хутко натискати на клавіші клавіатури замазаної шоколадом та кавою, бо промазуєте трохи. Так,Ви, не помилились у мене є домашній улюбленець, чистий та блискучий як його (улюбленця) носик. Звати його Чарлі, проте я його не купував, а підібрав на вулиці, коли якесь, схоже на Вас, людободібне створіння, викинуло його на вулицю у лютий мороз. Отож ніщо не заважає кожному з нас робити хороші справи, та допомагати бездомним тваринкам. Але Вам це важко зрозуміти, легше облити когось брудом, а ніж творити добро, як наспівував щербатий Шура. Зрештою.
Відповісти
Господи Боже!
Яке Вам дано право говорити за те,що Ви не знаєте???

Ви б знали, с-ки я тваринок годую, шкодую, співчуваю та намагаюсь допомогти!
Ось у тому вся біда, що критики не вмієте сприймати,а тільки "обкакати",надумати та неадекватно реагувати!
Жодного ерудованого комменту від Вас нема!Лише дитячі,емоційні здогадки, Фрейда перечиталися,але не зрозуміли ще)))
ШКОДА ВАС...
Відповісти
От этой статьи ресторан еще больше выиграет . Хотели называется подос..ть а помогли ... Там места и так нету
Відповісти
не знаю, якщо дурні ходили, то йтдалі ходитимуть, бо нема з чим в житті порівняти...,все псевдо!!!та відносно!!!
Відповісти
«Беліссімо» - ужасная презентация, зачем мазать тарелку шоколадом, простите, как "какашки" размазаные.
Відповісти
у кого какие ассоциации)))
Відповісти
у моих знакомых малявка растет, так вот если ее не надолго одной оставить, что то подобное она на стенах "творит")))
Відповісти
гамно-гамном, згідна презентація - фуфло
Відповісти
Базилік мені подобається через атмосферу.
Петро Верзун ділиться власними враженнями. І, до речі, багато людей їх поділяють.
Рейтинг його матеріалів - стабільно високий
Успіхів вам і в подальшому, Петре! ;)
Відповісти
Не розумію мотив цієї рубрики. Автор ходить у заклади харчування і свої походи робить суспільною сенсацією. Навіщо? Поїш собі тихо - як сподобається знову прийди. Хто хоче відгуків про певний заклад - в інтернеті їх море, навіщо 101-й?
Відповісти
то навіщо це читаєте?
Відповісти
Більше не буду:)
Відповісти
ПоїЖ, а не поїш! Уффф... як же нервують безграмотні
Відповісти
Хм, а ти тільки шукаєш помилки, щоб понервуватися? Це насторожує. Як так любиш помилки виправляти - влаштуйся коректором у редакцію, може буде толк:)
Відповісти
жахливий заклад, з ще більш жахливою кухнею і взагалі неприємними офіціантами. інтре"єр хороший. а піци просто кусок дерева - ні смаку , ні стилю. та ще й холодні подають.
Відповісти
ти про шо? перепутав/ла заклад???? піца -кусок дерава??? нема слів...
Відповісти
Цього року я відпочивала на о.Сарденія Італія і коштувала їхні піци так от "фуууууууууу". А В "Базиліку" НАЙСМАЧНІШІ піци,я такі ні де не коштувала.
Відповісти
автор вважає себе відомим ресторанним критиком?? хоче зробити собі піар, щоб його взнавали в обличчя і вгощали задарма?)) бо тільки так я можу зрозуміти оці потуги писати такі "огляди", які не мають під собою нічого, крім власного досвіду, яким може поділитись будь-який відвідувач... читала вже кілька цих оглядів - крім логічного питання "а навіщо це?" ніяких емоцій в мене не виникало.. слабо, нецікаво, з безпідставними "нравоученіями" та претензіями....
Відповісти
і мені цей заклад не подобається . Була 1 раз - більше не піду.Велика заслуга в тому офіціантки- так кривила своє рильце,коли обслуголувала, що поневолі склалося враження, ніби то до неї в хату завалилась арава людей і вимагає її нагодувати.
Відповісти
эта проблема фактически всех нашинских "кабаков", с такими "лицами", так как будто, еще в прошлом году взяла сапоги поносить и до сих пор не отдала))
Відповісти
"Базилік" - чудовий заклад і більшість населення міста цю думку поділяє!!!
ну що ж, всім не вгодиш, знаходяться і такі екземпляри як даний автор і деякі коментатори... Головне, що закладу від цього не холодно і не гаряче) Як було людно, так і буде)
А автор, очевидно, хоче під ресторанного критика закосити - так вперед на ТБ, там таких "знаючих" ох як багато!
Можливо і собі податись в критики? А чому б і ні? заходиш в якийсь генделик чи то, перепрошую, заклад харчування, сидиш з негативом прискіпуєшся до всього, що тобі не до вподоби, а потім ділишся враженнями на одному з подібних сайтів новин))) цікава справа виявляється, бо ж придертись завжди є до чого, а особливо якщо є бажання)
Відповісти
тільки чомусь у його статті є багато підтримувачів,які його думку поділяють!!!
зазнаватися там нема чим,ходіть..,в нас і в Шайбу ходять...,але це ж не означає,що якшо Ви туди ходите-там класно, смачно та ідейно!
це було раніше,зараз там-гадюшник,який вважає себе "кимось", бо має ж відзнаку Ревізора,який зараз так гарно "ігнорує"...тут,пишучи,що всі критиками можуть бути!
критику треба вміти сприймати адекватно та прислухатися,якщо вона мудра. а вона дійсно достойна! і це треба визнати!
отож,замість того аби тут своїх офіціантів заставляти писати-займіться ділом, - розвивайтесь,а не деградуйте!
Відповісти
Ну по-перше, до співпраці з закладом не маю жодного відношення, просто є не надто, але частим відвідувачем, адже вибираю якісний відпочинок!
По-друге, дуже не люблю коли люди починають себе вважати великими знавцями справи, до якої особливого відношення не мають... оперуючи матеріалами з Вікіпедії кожен може показати свою "обізнаність" в будь-якій сфері...
По-третє, (не можу не звернути на це уваги)"гадюшник" - оце ви придумали! Якщо "Базилік" - гадюшник, то назвіть хоч один достойніший заклад в місті! Заздрість - річ погана! Я теж можу допустити, що серед коментаторів тут є безліч людей, котрі мають відношення до інших закладів міста, які не можуть тримати таку дійсно високу планку як "Базилік"!
Комусь подобається одне, комусь - інше... І правильно Ви підмітили, тут кожен пише, що хоче, от і я стаю на захист улюбленого закладу, адже з тим, що автор написав у статті далеко не погоджуюсь)
Відповісти
Мене так смішить, коли наші "лучани" кажуть слово "заздрість")))),аха ха))),а ще Вікіпедію згадують))),більше нічого нема на думці? Аргумент хоча б один достойний назви,тоді відписуй,а так з такими "аргументами" далі ходи та їж псевдо італ. кухнюу псевдо класному кафе),адже, пора до офтальмолога,-бо з зором точно проблеми!
Відповісти
Хей!!! Менше злості! Більше позитиву! Ви чого? Я особисто до Вас, шановний чи то шановна, будь-якої неприязні не мала)
Про Вікіпедію, хах! Так то наприклад, добре виправлюсь - "матеріали з всесвітньої мережі") Так краще?
Аргументи я навела більш ніж зрозумілі, свої власні, те що думаю, а не те що десь прочитала і використала) Не розумієш - то й залиште, воно Вам треба? Живемо ж у вільній державі, кожен має право висловлювати свою ВЛАСНУ думку)
І найвизначніше у Вашому коментарі, це просто "підносить" Вас в моїх очах до небачених висот - До офтальмолога? мені? обгрунтуйте свою думку!
А "Базилік" все-таки люблю і буду туди ходити!
А Ви обирайте те, що для Вас є найкращим) Не бачу приводу для подальших сперечань! Кожен обирає те, що йому до смаку!)) І не будьте такими злосними, це не додає Вам ні краплі щастя)
Відповісти
ще раз повтори: заздрість,вікіпедія та тепер,УВАГА, нове слово: злість))) я в шоці))),оце "Логіка", її повна відсутніть!
сперечатися нема з ким, навіть,якби й хотілося...
для поч. треба вчитися, розвиватися,ерудованим бути,а не обмежуватися вікіпедією та ксероксом))),бі хеппі,донт воррі і їж те,що собаки надалі)))...
Відповісти
Ми знайомі чи можливо родичі? На щастя, НІ! Тоді, будь ласка, на Ви і з повагою!)))
Приємно, що з моїх коментарів Ви дізнались нові слова) Неймовірно щаслива за Вас) І так дійсно погоджуюсь з Вами - треба вчитися, розвиватися,ерудованим бути,а не обмежуватися вікіпедією та ксероксом))) Адже видно з Вашого нелогічного набору слів, що крім цього Ви нічогісінького не знаєте, навіть якось з формулюванням речень не склалось... Ой, тільки не сприйміть як образу, я з усією повагою, шановний (-а).
Перепрошую, якщо Вас щось зачепило в моїх коментарях, я абсолютно не мала на увазі так Вас розгнівити!)))
Відповісти
Не варто придіялти стільки уваги незнайомій людині! Приділіть її краще своїй сім"ї чи улюбленій справі!
Відповісти
Ну ти верзун і додумався напевно хтось дуже розумний порадив...
Відповісти
Поки читав мене чуть не знудило, вже такий автор гурман та естет що я себе якимось селюком відчув на його фоні, хоча напевно поки він готував цей матеріал не одну годину просидів в гуглі щоб дізнатися історію та концепцію італійської кухні, де відкрилась перша піцерія, як переводяться назви і тд. Шановний Базилік один з найкращих закладів міста із смачною та якісною їжею та доступними цінами як доказ те що там завжди людно ( в поганий заклад люди ходити не будуть о Крім того якщо ви замітили на вході написано кафе а не ресторан 5 зірок. Поїдьте у ту саму Італію та відвідайте їхні кафе та ресторани. повірте не так там ідеально як всі собі думають і ставлять в приклад...
Відповісти
якщо те тістечко на фото "Макаронс" то я іспанський льотчик...
Відповісти
На фото дійсно не Макаронс.
Моє враження щодо "Базилік":
обслуговування залишає бажати кращого,
меню: цікаве,різноманітне, в міру насичене, та більшість страв немає того смаку справжньої їжі, ніби як пластилін, хочу суші дуже смачні.
Інтер"єр: цікавий, стриманий, не обтяжує атмосферу закладу. Побажання:збільшити дитячий куточок.
Приємно, що у Луцьку більшає таких концептуальних місць, як Фелічіта, Базилік, чи та ж сама Дядя Піцца, бо внаслідок цього закриється добрий десяток "гадюшників".
Відповісти
Дешевое хорошим не бывает. Особенно итальянская и японская кухни.
Відповісти
Базилік - класне кафе, одне з найкращих у Луцьку! ПЕТЯ НЕ ГОНИ!
Відповісти
Стабільно 5 за 5 бальною шкалою.
Відповісти
Ржунімагу, Петро, а в Сан-Ремо слабо завітати, так, для порівняння міміки офіціанток, якості піцци, кави та горілки? А також чистоти і контингенту? А тоді вже кривіть мармизу, що не такі в "Базиліку" стільці, склянки, дівчата й санвузли!
Відповісти
У Сан Ремо нема відзнаки Ревізора і з цього треба починати..., ми говоримо про зовсім різні речі!...
Відповісти
Схоже пан Верзун дуже хоче залізти в ліжко до пані Фреймут
Відповісти
Ой. як далеко ще пану Верзуну до коханц
Відповісти
Люди, схаменіться! Що за дурниці пишете в коментарях! Мені особисто кафе подобається і, читаючи статтю, я не помітила що той Верзун "кривить мармизу,що не такі в "Базиліку" стільці, склянки, дівчата й санвузли! " Просто написав свої
враження, а деякі його зауваження досить навіть доцільні - в туалеті дійсно надто темно.
Відповісти
Я як працівник ресторанного бізнесу,який не має відношення до Базиліку (і мені неподобається там тільки тому,що обстановка неприємна,нагнітає, але ж я нерозказую це всьому волинському народу бо в мене є інші справи,але пардонті,нестрималась!) неможу зрозуміти одне!!!! те що мене НАДЗВИЧАЙНО сильно дивує!!!! Пане Петро,звертаюсь саме до Вас! якщо кожен з нас почне ходити в заклади і писати свою думку,що тоді? Хто сказав що Ваша думка є об'єктивною??? ну пишете Ви свої враження,я от подивилась Ваше фото в інтернеті,теж можу сказати, що Ви не дуже приємна людина. Можливо у Вас комплекси і Вам здається що хтось не так подивився чи кривиться!?? оці зарозумілі вставки до опису вин чи страв, та Ви ж сидите потім ніч щоб вичитати про те що їли!!! кароч,одне питання - для чого Ви це робите?
Відповісти
Ото ж бо й воно, що сидить і читає, а тому і знає, що частка "не" з дієсловами пишеться окремо!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Але ж Ви це прочитали!
Відповісти
Це не диктант з української! читайте уважно!!!! і прочитала бо думала що розумне щось,акції,новинки і таке всяке, а неоправдоване зарозумільство!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
якщо гість під ніком Відповідь це Ви, то я так розумію це є відповіддю на запитання?...........................жизнь - боль!
Відповісти
Достатньо Васькам та Юлькам тут писати!!!) Займіться ділом!!!
Відповісти
Класна стаття.Люди просто не вміють адекватно сприймати критику.
Відповісти
До Вашого відома томати конкасе це не порізані на кубики помідори, а томати без шкірки та насінєвого гнізда.
Гугл вам в поміч)
Відповісти
І доречі традиційного салату "Джузеппе" не існує........
Відповісти
Останні новини
Про царів, «Ревізор» і скорпіонів. СМАЧНОГО ЛУЦЬКА!
12 листопад, 2013, 10:00