Реконструкція зоопарку в Луцьку: почали з містечка для левів. ФОТО

Реконструкція зоопарку в Луцьку: почали з містечка для левів. ФОТО
У Луцьку стартувала реконструкція зоопарку.

Роботи почали з підготовки майданчика, на якому зводитимуть левове містечко, - йдеться в статті Юлії Шрамко Яким буде новий Луцький зоопарк.

Об'єкт розмістять у дальній частині зоопарку. Розрахували містечко на пару левів. Але й передбачили й місце на поповнення їх сімейства.

У містечку має бути теплий павільйон і відкритий вольєр. До слова, у теплому павільйоні відведуть місце для годування. А проходи обладнають спеціальними засувками: аби на час годування чи прибирання захиститися від хижака.

Між розділеними для лева і левиці закритими павільйонами зроблять вестибюль для огляду. Люди зможуть подивитися на тварин й узимку (див. план левового містечка)

Закритий вольєр для левиці буде більшим – приблизно 115 квадратних метрів. Для лева – 75.

Відразу ж біля них розмістять і приміщення для годування, приблизно по 50 квадратних метрів кожен.

Підлогу і стіни приміщень для тварин викладуть плиткою – аби легше було прибирати. Опалення встановлять в підлозі. Окрім того, буде й вентиляція з підігрівом повітря.

Тварини у будь-який час зможуть виходити у відкритий вольєр. Він займатиме площу приблизно 750 квадратних метрів.

Відкритий вольєр зроблять з ухилом вниз (для зручнішого огляду), загородять високими стінами, а перед оглядовим майданчиком облаштують невеликий фонтан і басейн. Водойма стане додатковим бар’єром між хижаками і відвідувачами.

Також зроблять газон і декоративне мощення, для чого використають гальку, природний камінь, фібробетон. Буде тут і цікава композиція з дерев’яних колод: на ній леви зможуть відпочивати, заодно «позуючи» перед глядачами

Левове містечко продумане так, що відвідувачі зоопарку зможуть дивитися на левів і з теплого павільйону, і з кількох оглядових майданчиків.

У закритому павільйоні зроблять вікна з протиударного скла. На рівні тротуару буде панорамне скло. Поруч зроблять ще один рівень оглядового майданчика, щоб можна було дивитися на левів під іншим кутом огляду: трішки зверху, через тоненькі сітки.

В комплексі левового містечка передбачено й будівництво громадського туалету. У теплому павільйоні буде кімната для персоналу з невеликою кухнею, пунктами кліматології та опалення.

За попередніми розрахунками, левове містечко обійдеться у приблизно 5 мільйонів гривень. Утім, через подорожчання матеріалів вартість об’єкту може збільшитися.

ЧИТАТИ СТАТТЮ "ЯКИМ БУДЕ НОВИЙ ЛУЦЬКИЙ ЗООПАРК"




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Реконструкція зоопарку в Луцьку: почали з містечка для левів. ФОТО
12 листопад, 2013, 09:26