Луцьким дітям у дитсадках і школах дають молоко сумнівної якості, – віце-мер

Луцьким дітям у дитсадках і школах дають молоко сумнівної якості, – віце-мер
Постачанням продуктів у луцькі школи та дитсадочки мають зайнятися товаровиробники з Волині, – переконаний перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.

Про це він розповів під час оперативної наради у мерії 12 листопада.

Посадовця зацікавило, чому тендери на постачання молочних продуктів у луцькі дитсадочки та школи виграють підприємці з інших областей, адже їхній товар виявляється дешевшим.

«Я питаю в Турака (директор підприємства, яке працює під ТМ «УгринівМолоко», Андрій Турак, – ред.), а чого ж так виходить, що за 20 кілометрів привезти молоко дорожче, ніж Бог його знає звідки. Він каже: літом закупляють дешеве молоко, роблять з нього порошок, а зимою просто розводять і дають дітям», – розповів Святослав Кравчук.

Таким чином, на думку посадовця, економлять на здоров’ї дітей. «Чим ми їх кормимо, водою?», – додав він.

Тож, Кравчук розпорядився направити листи волинським товаровиробникам, щоб вони брали участь в тендерах на продаж продукції для дошкільних і шкільних навчальних закладів міста.

Нагадаємо, раніше Волинська облрада прийняла рішення постачати у лікарні, школи, санаторії, дитячі садочки молочні продукти, які мають вищу якість за держстандартами і використовувати для дитячого харчування сировину, заготовлену в спеціальних сировинних зонах.

Окрім того, раніше Андрій Турак заявляв, що молоко, яке продають на ринках і у торговельних мережах, – фальсифікат на 80 %.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АПК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьким дітям у дитсадках і школах дають молоко сумнівної якості, – віце-мер
12 листопад, 2013, 14:04