Луцька мерія обіцяє бути доступнішою через сайт «Відкрите місто»

Луцька мерія обіцяє бути доступнішою через сайт «Відкрите місто»
У Луцьку презентували веб-платформу «Відкрите місто», за допомогою якої лучани зможуть повідомляти мерію про ті чи інші проблеми через інтернет.

Презентація відбулася 12 листопада у конференц-залі «ВолиньМедіа», – повідомили у Луцькій міській раді.

Про суть розпочатого проекту розповів голова Центру Політичного Аналізу та Виборчого консалтингу Михайло Наход. За його словами, «Відкрите місто» (www.opencity.in.ua) – це сучасний он-лайн-майданчик з використанням геоінформаційних технологій, створений для взаємодії громадян, місцевої влади, громадських об’єднань та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади Луцька.

Платформа є аналогом до уже створених систем за кордоном, таких як: «FixMyStreet» (Поремонтуйте мою вулицю) та «StreetJournal» (Моя територія).

Реалізовує проект у Луцьку громадська організація «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» спільно із Луцькою міською радою. Фінансова підтримка здійснюється Фондом «Східна Європа» у рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади».

Як повідомляють у луцькій мерії, ця веб-платформа відкриває низку можливостей.

«Мешканцям – привертати увагу влади до актуальних публічних проблем своїх районів, вулиць, будинків; намагатись спільно вирішувати проблеми, щоб зробити місто чистішим і безпечнішим. Органам влади – швидко, без посередників отримувати інформацію про проблеми; контролювати роботу комунальних підприємств і підрядників. Громадським організаціям – об’єднувати мешканців і разом намагатись знайти ефективні рішення проблем. Благодійникам, бізнесу, місцевим депутатам – планувати свої благодійні ініціативи, допомагати вирішувати проблеми владі та мешканцям», – пише сайт Луцькради.

Важливо, що до проекту «Відкрите місто» залучений не тільки Луцьк, а й Запоріжжя, Миколаїв, Суми, Чернівці та Бурштин. Серед них найкраще платформа працює нині у Луцьку та Бурштині, – йдеться в повідомленні.

Михайло Наход презентував веб-сайт проекту і розповів, яким чином ним може користуватися будь-який житель чи гість міста. Для цього потрібно на порталі створити повідомлення про проблему, в якому обрати категорію проблеми, описати її суть і у разі наявності візуальних додатків завантажити фото та відео. Інформація про проблему автоматично надходить органам влади або організаціям, що компетентні у вирішенні цього питання. На відповідь повідомлення користувача в установи є місяць.

Заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев наголосив, що жоден закон чи постанова не змушують міську владу до реалізації подібного проекту. Це є власною ініціативою, яка регламентована рішенням виконавчого комітету та Угодою про взаєморозуміння, підписаною раніше між Луцькою міською радою та ЦПАВК.

Довідка

Підтримка проекту «Запровадження моделі ефективної співпраці влади та громади міста для вирішення локальних проблем через впровадження елементів електронної демократії», що виконується Центром Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу, була здійснена Фондом «Східна Європа» в рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади», що є ініціативою Фонду «Східна Європа» і виконується за фінансової підтримки Фонду Ч.С. Мотта та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке ж то буде добро...))) а то вони бідаки так запрацювалися,що не знають,що в них в місті під носом робиться ...лайдаки
Відповісти
Для того щоб працювало потрібно щоб влада не приймала в цьому участь ! Михайло і тимбільше презентувала і контролювала !!!!
Відповісти
Яка "Східна Європа"???,яка може бути мова про співпрацю влади та громади, якщо громада неможе достукатись напротязі 10-12 років до влади??? Що ФІНАНСУЮТЬ закордонні фонди???
Відповісти
Я представник тієї громади - житель вулиці Вереснева (Теремно), ми звертались до усіх мерів міста з проханням фінансування ремонту дороги 300метрів. Завітайте, шановні голови організацій та міської ради до нас на вулиню і просто пройдіться пішою ходою, бажано після 17-18 годин.
Відповісти
Останні новини
Луцька мерія обіцяє бути доступнішою через сайт «Відкрите місто»
12 листопад, 2013, 18:17