Скандал роздули через вигадки підставної особи, – батьки учнів 9-ої школи Луцька

Скандал роздули через вигадки підставної особи, – батьки учнів 9-ої школи Луцька
Проти керівництва і батьків луцької школи № 9 розпочали брудну інформаційну кампанію, - заявляють в Піклувальній раді школи.

Раніше інтернет-видання «Під прицілом» поширило інформацію про те, що в НВК № 9 з батьків збирають гроші «на капітальний ремонт спортзалу» у той час, як на цей же ремонт гроші виділив міський бюджет.

Видання послалося на слова «батьків дітей», пишучи: «батьки дітей звернулися у редакцію, розповівши, що у них вимагають, аби вони здавали кошти на ремонт спортзалу».

При цьому видання не вказало імен цих батьків, повідомивши: «прізвище та ім’я батьки називати не хочуть, оскільки бояться, що їх дитину виженуть зі школи і в іншу не приймуть».

Видання оприлюднило аудіозапис телефонної розмови з невідомою жінкою, яка від імені батьків учнів розповідає про збирання грошей «на ремонт спортзалу».

Голова Піклувальної ради Оксана Цап натомість повідомила, що батьки насправді збирають гроші на встановлення металопластикових вікон, аби в школі було тепліше. І що батьки добре знають: на ремонт спортзалу гроші дала міська казна.

«При чому тут директор школи? Невже журналісти не знають, що благодійні внески збирає не директор і не вчителі, а Піклувальна рада школи, тобто батьки? І лише вони приймають рішення, на що збирати гроші», - нагадала, окрім того, Оксана Цап.

11 листопада загальношкільна конференція батьків, учителів, учнів Луцького НВК № 9 ухвалила рішення звернутися до луцького міського голови Миколи Романюка з відкритим листом. У листі, підписаному головою Піклувальної ради Оксаною Цап та секретарем Зоєю Гапон, учасники конференції висловили своє ставлення до поширеної у ЗМІ інформації.

Наводимо текст відкритого листа:

"Шановний Миколо Ярославовичу!

Звертаємося до Вас у зв’язку з брудною, скоординованою інформаційною кампанією, розгорнутою на сторінках Інтернет - видань «Під прицілом» та «Волинські новини».

В замовних публікаціях «Директор Луцької школи незаконно вимагає мільйон гривень від батьків на капітальний ремонт спортзалу, кошти на який виділила міська рада» та «Влада дає директору гроші на ремонт, а він збирає їх у батьків», що з’явилися на цих сайтах 07 – 08 листопада 2013 року, паплюжиться честь і гідність директора, педагогічного колективу, батьків учнів НВК № 9. Згодом цю інформацію продублювали і волинські телеканали.

Ми глибоко обурені неперевіреною інформацією, що міститься на сайтах і ґрунтується на вигадках підставної особи та невідомого кореспондента сайту «Під прицілом».

У статті наводиться неправдива інформація та провокативно і тенденційно викладено матеріал. Про журналістську об’єктивність мова не йде. Реальність кардинально відрізняється від ілюзії, створеної кореспондентами! Батьки добре знають, що ні дирекція школи, ні педагогічний колектив ніякого відношення до благодійних внесків не мають! Цими коштами розпоряджається Піклувальна рада школи. Лише вона одна вирішує, на які цілі будуть витрачені зібрані батьками кошти.

На загальношкільній конференції у жовтні цього року батьками було прийнято рішення про утеплення школи. В НВК № 9 понад 400 вікон, з яких лише половина металопластикові. Батьки вирішили замінити на металопластикові і решту 200 вікон у коридорах та приміщеннях загального користування, щоб наші діти не мерзли взимку. Саме на ці цілі, а не на ремонт спортзалу, збирає благодійні внески Піклувальна рада школи.

Ми знаємо, що на ремонт спортзалу в повному обсязі виділила кошти міська рада, за що щиро вдячні Вам і депутатам. Все інше інсинуації та фантазії кореспондента та його сумнівного джерела інформації! В жовтні – листопаді цього року за благодійні внески батьків у НВК № 9 вже було встановлено 65 металопластикових вікон.

На нашу думку, поява вищезгаданої замовної статті, де дискредитують, обливають брудом директора, вводить в оману батьків та громадськість міста, створює штучну напругу в педагогічному колективі. Ми не можемо цього допустити.

В.Д.Недужко керує нашою школою більше 20 років. Це авторитетний керівник, порядна та чесна людина. У великій мірі саме завдяки йому НВК № 9 став сьогодні однією з кращих шкіл міста та області. Складається враження, що директора школи № 9 хочуть змістити з займаної посади.

Просимо Вас, Миколо Ярославовичу, допомогти нам та в наступному році позитивно вирішити питання щодо продовження трудових відносин з Недужком В.Д. на посаді директора школи. Це буде для нас запорукою стабільного розвитку нашого навчально-виховного комплексу та успішного майбутнього наших дітей.

З повагою, делегати загальношкільної конференції Луцького навчально-виховного комплексу № 9.

Голова Піклувальної ради Оксана Цап
Секретар Зоя Гапон"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 119
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото прогнулись перед директором мамашки. Тепер їхні діти точно матимуть золоті медалі
Відповісти
ото підлизали, ото підлизали... всім відомо що в цій школі завжди були побори. за які жив і строїв свої халупки Недужко.і тих батьків шкода, одні хочуть вислужитись, щоб дітей приблатньонно водити, а інших залякали. тільки но одне видання вирішило вивести його на чисту воду - одразу інше прогнулось і підлизало Недужку. ви продажні. воно видно одразу що Пащенка жаба душить. вам не стидно?
Відповісти
Треба чути обидві сторони конфлікту. "Аудіозапис невідомої жінки" ;)
Щось мені це нагадує ;)
Якщо є побори - зверніться до прокуратури. Відкрито, а не анонімно.
Відповісти
це все так, але ніхто не піде на це, бо знає,що його дитині в цій школі буде капут... ми всі можемо говорити про це, але факт є фактом ...
Відповісти
якщо "дитині в цій школі буде капут" до зробите капут класному керівнику і директору вони ж доторканні.
Відповісти
Палиця виноват! Полюбому!
Відповісти
Дуже підозріло, що на сайтах Палиці очорняють саме і тільки школу №9. Брудне зведення рахунків!?

А волиньпосту ріспект за об'єктивність!
Відповісти
На волиньпості також мовчать про недавно програний суд ЖКП3 за оборудки з послугами які не надавалися!
Відповісти
Та вже задрали ті дериктори. Деруть гроші і коли пахне смаленим дупу батьками прикривають. Народне обурення блін. Дехто копійку до копійки складає аби вижити, а їм вікна давай. Табачніку челобітну пишіть разом з директром, хай дає гроші, а не з батьків. Ну й дебіли і кого вони всі разом виховають? Підлизників та прихвостнів!Кайся дурна Цапихо, кайся.
Відповісти
Добра позиція сказати, що це видумано, замовлено... Почитавши коментарі на "ВН" (невже усі теж замовні?) вважаю, що ні директор, ні більшість педколективу, ні деякі чиновники з відділу освіти не користуються авторитетом серед батьків, нажаль-нажаль.
Відповісти
Цікаво, а де працюють пані Цап і Гапон?
Відповісти
Гапон - це шкільний психолог, а Цап - це мама, в якої діти вчаться у 9 школі
Відповісти
Дитині видали на руки бумажку, де було вказано на що здаються гроші. Там написано - 100 грн на ремонт спортзалу та центрального входу. І хто з нас дурень?
Відповісти
А у вас бумажка осталась? Доказать сможете?
Відповісти
Я передав її журналісту "Під прицілом".
Знаю, що на руках є ще в інших батьків
Відповісти
в мене є
Відповісти
І в мене є
Відповісти
Класний керівник, значить, протупила
Відповісти
І ще. Раніше 1-4 класи здавали по 30 гривень на місяць на потреби школи і 10 грн на потребу класу. Відтепер 50 і 10. Якщо додати два одноразових внеска в семестр по 100 грн, виходить в середньому по 76,66 грн в місяць. Тобто Недужко підняв "розцінки" майже в 2 рази
Відповісти
Моя дитина прийшла, у неї написано в щоденнику - 90 гривень здати на вікна. Не знаю у чому тут така проблема!
Відповісти
До речі взнавав у знайомих. Діти вчаться в 4 та 14 школі - ті ж самі збори по 100 і 80 грн.
Відповісти
Не знаю про 4 школу, а про 14 - брехня
Відповісти
Про 14-ту школу - точно брехня. Немає таких цифр.
Відповісти
Про вікна не чув,а про 100 грн. на спортзал вкурсє-вже здав...
Відповісти
Володимир Сергійович підсуєтився.Так сильно любить тьотю,молодець.
Відповісти
Нікитюк Володимир Сергійович вирішив усунути старого директора і призначити нового
Знаючи Нікитюка побори зростуть в рази
Відповісти
а це повально по всій украіні такі побори сума залежить від наглості директора
Відповісти
цапихо !!! а тобі не соромно буде дивитися в очі батьків ?? не завжди ж тобі бути " координатором" Якби ти знала з якими прокляттями ми даемо ці гроші,бо відриваемо ж від самих себе ,відмовляючи собі в іді одягу Жополизка ти нещасна
Відповісти
Да при чому тут спортзал чи вікна!

Це клан Нікитюків хочуть поставити новим директором 9 школи свою родичку, яка зараз там працює 1 рік завучем. Тому така мащтабна іде кампанія по очерненню
теперишнього директора Недужка В.Д. та школи вцілому!

Відповісти
Ми "добровільно"-примусово здавали "благодійні внески" по 200 грн на вікна. На всі скарги батьків директор казав,"якщо не хочете здавати у Луцьку багато інших шкіл"
Відповісти
я на сто процентів згідна з вами.сьогодні були збори. здали по 100 грн.не хочете здавати -в луцьку багато шкіл. але подумав би недужко і йому подібні де батькам брати гроші. не всі ж живуть хабарями.
Відповісти
Підлизальна рада написала листа...
Дитина у щоденнику принесла листок в якому було написано(надруковано)чорним по білому
100 грн на ремонт спортзали, гроші я сам особисто здавав щей перепитав на що здаємо-- на ремонт спортзали , які ще можуть бути питання...
А ідея з вікнами озвучилася після того як директор "зібрався з думками" ховаючись від журналістів. А зараз можна писати будьякі листи факт -гроші на ремонт спортзалу- залишається фактом
Відповісти
несіть папірець у ПП, там будуть знати, що з цим робити.
Відповісти
Тимчасово хочуть поставити директором завуча Сагайдак. А потім як все утихомириться - родичку Нікитюків, яка теж зараз завуч у цій школі. А директора хочуть щоб ще посадили. Що далі буде - батька такий жах ще не снився!
Відповісти
Я би задав питання: кому це вигідно? Відповідь отримав зі вашого коменту. Погодьтесь, у кожній школі є внески від батьків. Але, чомусь під "обстріл" потрапила саме 9 школа. Сагайдак колись у мене була учителем - хороший педагог. А іншу пані не знаю, але бачу, що її персона теж суперечлива. Думаю, майбутньому директору (вона ж туди мітить) така репутація не потрібна.
Відповісти
Щоб суспільство нормально розвивалось, треба щоб посади обіймалися достойними людьми, а не за чиєюсь протекцією. Доки буде блат - не буде порядку
Відповісти
Це розплата від Палиці за вибори. Школа №9 єдина в місті, яка його не підтримала під час виборів. Нині, зважаючи на наступні вибори мера і місцевих депутатів хочуть поставити її під контроль руками родички Никитюка - Афтеній, яка є вчителькою початкових класів .Рік тому Недужка "через коліно" змусили поставити її завучем. Тепер хочуть її директором.
Відповісти
Не лише через коліно але і вдупу його треба та обмежених, боягузливих підлеглих (вузьколобі, одноізвивені істоти) - вчителів. Єдине що вміють це бездумно коритися, зводити плітки, приховано погрожувати та натякати репресіями для дітей. Ви що не усвідомлюєте що вони перетнули усі межі моральності погрожуючи нам репресіями проти наших дітей.
Вони вирішили що можуть це робити?
Шановні батьки янахерпосилав, посилаю і буду посилати усіх хто погрожує моїм дітям і з досвіду скажу навіть коли ти лише один і "голосно" їх "давиш" жодна скотиниста істота не ризикне погрожувати чи переслідувати. Давіть і не бійтеся ці люди пішли туди працювати бо більше нічого не уміють робити лише переказувати одного разу завчене. Вони усі глибоко травмовані люди, що у часи свого школярства у більшості були закомплексовані та пригнічені. У них страх перед новим тому вони пішли у школи (повернулись до відомого старого) і зараз свідомо реанімують свої задавнені проблеми через тиск на батьків, і намагання очолити ті усі види несправедливості що свого часу були застосовані до них.
Це хворі люди з глибоко травмованою психікою! Якщо їм протистояти то їх закомплексоване нутро проявить себе. Домінуйте вони залежать від вас і практикуйте писати листи на їх дії у міністерство освіти. Постійно пишіть вони цього бояться найбільше. Ваша дитина закінчила школу і були подібні побори - пишіть. На одних напишете іншим буде наука а наступні батьки будуть мати спокій. Ми головні вони лише надавачі послуг - усвідомте це та переступіть через нав'язані страхи. Будете довбати класних керівників і вчителів будете мати спокій!
Відповісти
Мені і не дивно, що у твоєї дитини постійні проблеми у школі.
Відповісти
З яких пір школа стала показником знань
І про які проблеми мова Так, коментар із закидоном але суть то правильна
Відповісти
Друже чи подруго! У моєї дитини одна проблема це її тато! Який коли з'являється у школі то усі решту проблем зникають швидше ніж з'являються. У мене є вимога вона у школі не повинна відчувати дискомфорт і коли хтось 20,30,40,50,60 - ти років буде цю малявку принижувати у будь який спосіб то він дає мені право принизити його перед усіма його колегами, знайомими. І зустрічно їй так само заборонено демонстративно чи у стадному ефекті принижувати когось довкола. Дина правильно вихована і має захист. А непрофесійні вчителі це лише закуска.
Відповісти
Ну-ну. В школі цей номер може пройти. А коли твоє чадо піде учитися в вуз, маючи досвід кликати таточка - тільки що, що буде. Прийде такий татко у вуз, а там треба буде дати за сесію чи викладач своєнравний попадеться. І що? І після першої сесії, думаю, буде таке чадо виключене. І верещи і пиши у міністерство - боюся, нічого не допоможе. Скандальних ніде не люблять.
Відповісти
А у вузі, що недоторкані, ви забулдиги ще ті )))))
А цей чувак явно не у луцьку буде вчити.
Ще і до вузів доберемось!
Відповісти
... тобі у руки!
Відповісти
думаю,хохо,вам потрібно звернутися до психіатра, бо виховати нормальну дитину вам не під силу
Відповісти
И всё таки тема резонансная. Иначе не было бы столько противоречивых комментариев. Если бы всё было так чисто как выгораживают директора, то не было бы таких дискуссий.
Відповісти
І я про таке чув. Здається зовуть родичку Никитюків Автенія.
Відповісти
Началась новая эпоха - рейдерства и захвата школ. Позор! А этому потыкает сейчас и сам Гребенюк - начальник местного управления образования!!!
Відповісти
Никитюки хочуть змістити директора та перетворити школу на приватну. Провести скорочення неугодних вчителів, адже в приватній їх стільки не потрібно. Школа для багатих, як в Києві - 200-300 учнів, 3000 грн. місячна плата. Буде вам 100 грн.на вікна...
Відповісти
В тих Никитюків певно в генах, когось звідкись зміщати
Відповісти
не вірю
Відповісти
Знаю Недужка Віктора Дмитровича більше 10 років, Це порядна і трудолюбива людина, а головне мудра! Ні коли не повірю в той бред про якісь гроші на спортзал!Хай його наклепники подавляться і самі себе зьїдять!!!
Відповісти
Бачу в каментах, що багато людей страждають на параною. Шукають чорну кішку в темній кімнаті. А її там нема.
Впевнений, якби Недужко не сховався в кабінеті, а поспілкувався з журналістом, провів екскурсію школою, показав проблемні ділянкі, побідкався що грошей замало - такої резонансної статті небуло б. А так сам винен
Відповісти
Доброго дня громадо! Усі коментують і добре і погане. Аде усі забули що наші школи не фінансують, з такими темпами ми могли учитися із старими партами а компютери нам взагалі були б за розкіш. За роки керівництва у школі директор зош № 9 зробив для неї дуже багато (коридори, парти, сучасна техніка, перша школа міста, тіж самі вікна). Невже батькам,діти яких навчаються там не соромно говорити про такі речі. Невже не видно змін у школі. Дорогі батьки якщо ви не правильно проінформовані це лише ваші проблеми не потрібно акцентувати увагу на людях (директор), які дійсно працюють, і намагаються із старої, занедбаної школи зробити сучасну за всіма технологіями, "передову" освітню авторитетну школу. І невже наше керівництво не зверне увагу на такі наклепи щодо ЗОШ № 9, невже не можна пишатися директором, який її виплекав наче рідне дитя і школою якою пишаються в усій УКРАЇНІ. Отже, лише авторитетного керівника, порядну та чесну людину на сьогодні можна очернити своїми безглуздими та непідтвердженрими фактами.Ганьба громаді міста за таку зухвалість.
Відповісти
Є такий вислів "Апетит приходить під час їжі". Між порядністю та непорядністю межею є вміння зупинитися на досягнутому.
Гроші збираються постійно! Де вони зберігаються? Де розрахункові документи витрат?
Гроші та витрати це не аморфні поняття!
Їх комусь за щось сплачують! Їх десь накопичують!
Хто уповноважений їх акумулювати і у який спосіб зберігати та витрачати?
Коли ця інформація за роки збирання коштів буде відкрита для усіх на офіційному сайті та на дошках у вестибюлі(а не лише для членів обраних у батьківські комітети та керівництво школи)!
Коли кожен ображаючи зможе перевірити реквізити надходжень сум, кількість коштів на рахунках, виконавців робіт тоді це буде законно і без зловживань!
Поки ви збираєте кошти то розмови про "авторитетного керівника, порядну та чесну людину" це безпідставне говоріння.
Чому порядна чесна людина з гідністю не написала ще заяву на звільнення і не почала захищати себе у суді та через органи прокуратури?
До слова, колектив також має почати захищати себе через суд! Вперед якщо ви чесні, порядні, і до згадуваних тут поборів жодного відношення не маєте?
Без рішення суду і головне відкритого суду ви винні і визнаєте свою провину!
А у судах ми побачимо хто чого вартий і хто ким є насправді!

Те що зараз відбувається є природнім очищенням соціуму із середини, це дуже правильний і потрібний процес!
Відповісти
Шановний пане так званий Досвідчений! Для початку Ви почніть з себе - напишіть заяву на звільнення, далі з каяттям прийдіть у відповідні органии та починайте захищати себе у суді та через органи прокуратури. А ми побачимо, у судах чи в прокуратурі, чого Ви варті і ким Ви є. А далі, за Вашим прикладом, і інші підтянуться з каяттям.
Так і піде по Україні те святе народне очищення від чорноти!!!
Відповісти
Директор сделал??? Так ето все благодаря родителям и их деньгам а не ему
Відповісти
шановні батьки, напевно ви ніколи не бували у сільських школах (там внески не збирають, а якщо збирають ,то не більше 5 грн), де діти сидять з парасольками на уроках, коли іде дощ, зимою температура повітря в класах така ж як на вулиці.....Ви цього бажаєте своїм дітям. фінансування з боку держави нема-і тому якщо ми не будемо хоч чимось підтримувать школу, то через декілька років ваших дітей буте чекати таке ж. Ото ж ,"борці", за справедливість пишіть колективні листи до Верховної Ради,в Міністерство освіти - нехай вони приймаючи бюджет, подумають про когось , а не про себе.А розмова про побори- це безглуздо, мені стидно за вас батьків
Відповісти
Ото прикол. "із середини", "Наталка" та "Небайдужа" - одна й та сама людина)))) Її коментарі дублюються по два рази))
Відповісти
В якийсь момент комусь сподобався ФК Волинь ,потім стало заважать Буратіно,
Захотілося відібрати ВолиньПост, підім'яти ФФВ і так далі і тому подібне . Чи думав Недужко , що ці хлопці прийдуть і по нього ? НІ !
До кожного з Вас , рано чи пізно ,ці хлопці прийдуть. Чи будуть спокійно спати решта директорів ? думаю : НІ . Родичів у них багато.
Відповісти
Шановний п.Пащенко!!!а я до сих пір вірив тобі,а бачу ти таки справді заганяєшся.моя дитина навчається в тій школі,вчителів деяких знаю,Недужко не вважає багатьох з них за людей.побори в школі найвищі в місті.я не пхав спецом свою дитину туди,живемо поряд.
Заспокойся ти зі свої палицею,йопти.Не шукай його там,де його справді нема.Недужко вже зажрався.А ті суки батьки запроданці.
Так що не знаєш- не тринди!
Відповісти
Я не ховаюсь за псевдоніми, не пишу анонімно.Я відкрито захищаю: себе, свою родину, свій колектив, своє місто від людей, які все це в мене хочуть забрати.
Якщо Недужко дійсно такий поганий - станьте відкрито і скажіть про це. А я дам Вам цю можливість на шпальтах ВолиньPost.
Відповісти
У спеціальних службах використовюють маски, кати в усі часи використовували маски.
Можливість застосування псевдонімів активно використовується у волиньпост саме з якою метою?
Громадяни готові відкривати інформацію про несправедливість щодо себе охочіше під псевдонімом. Це ще пережиток совка та наслідок бідності переважної більшості населення. Не варто дорікати штучно збіднілим їх навязаними вадами та неупевненостями. Мажорити своїм статусом та безстрашністю до наслідків.
Якщо люди пишуть значить щось є не так і щось треба виправляти!
Відповісти

Пащенко молодець. Сьогодні він написав те, про що інші думають, але бояться сказати. Cьогодні Палиця поступово ставить під контроль Луцьк. Після 2015 року багато людей в місті втратять свій бізнес, майно, посади. До цього часу під натиском Палиці зумів вистояти тільки Пащенко. Чи вистоїть Недужко залежить від усіх нас. Ситуація з НВК№9 - це лакмусовий папірець. Спроба зажахати директорів шкіл та керівників підприємств, показати що ослухатися Палиці не можна, бо він Хазяїн в місті. Нам готують новий Мордор. Чи можемо ми цьому протистояти. Так можемо! Треба сьогодні підтримати Недужка. Він гарний, авторитетний, можливо трохи самоуправний керівник, якого підтримує коллектив та батьки учнів.Адже 128 делегатів загальношкільної конференції від усіх класів ОДНОГОЛОСНО висловилися на його підтримку. а якщо потрібно, то й вийдуть разом з учнями та пед. колективом на масові акції протесту під мерію. Врадіївка може розпочатися і в Луцьку. Потрібно щоб місцеві політичні і громадські діячі, з різних партій висловилися на підтримку Недужка, пед.колективу та батьків. Ті ж самі Шиба, Голєва, Козюра, Пустовіт, а може й сам Клімчук, як депутат обласної ради по округу, якому Палиця залив сала за шиворот. Треба щоб НВК №9, завдяки нашій підтримці перетворилася на Сталінград для Палиці та його поплічників. Слава Україні!
Відповісти
Про побори в "дев’ятці" чув не раз. Ще до вашого лизального захисту. Невже ви думаєте, що цей лист допоможе вашим дітям успішно закінчити школу. Добре, коли ви маєте. А інші стільки не мають. Ви гріха не боїтесь? На що ви розраховуєте, коли вся школа повально стогне від недужка (навіть з великої букви не повертається написати його прізвище)і його знущань? Невже ви вірите у перемогу зла? Через таких. як ви, ми стільки років втрачали Україну, бо коли одні віддають своє життя за правду, обов’язково знайдеться одна-два бельма, які продадуть, які зрадять. Скільки українців лежить у землі через таких запроданців, як ви. Ви - ярмо на шиях українців!!!
Відповісти
Моя дитина вчиться у 8 класі НВК№9.Я ніколи не чула про будь-які знущання над дітьми, чи батьками,
з боку директора цієї школи Недужка В.Д. Так дійсно в школі збирають гроші на заміну вікон, і я їх теж здала -
ну так і видно ці вікна - в школі їх вже більше половини поміняли. Моя дитина і я школою задоволені. Прочитавши, що написано тут і на інших інтернет-сайтах про НВК№9 і його директора прийшла до висновку, що це звичайне обруднення і очернення з корисливою метою - судячи за все хочуть поставити свою людину директором, а школу перетворити на бізнес-проект! У випадку необхідності без зазіхань вийду з сім'єю відстаювати честь школи і її директора!!!
Відповісти
Во всех городах Украины творится то же самое.Только суммы разные.Парты,доски поменяли,теперь очередь дошла до окон.Мне интересно когда поменяем окна,тогда на что будем сдавать "добровольные"взносы??...на новую школу или на зарпл учителям?бардак по всей стране!!! Только раньше сдавли деньги молча,теперь родители начинают сопротивляться......хоть и анонимно.Все проверки,прокуратура не находят нарушений как обычно.Теперь пишем заявления на имя председатеья попечит совета,чтобы приняли от нас взносы на нужды школы.Так что все продолжается.только с подстраховкой.Луганск..

Відповісти
Яскравий приклад чим залякують вчителів. Ну і хто зі здоровим глуздом такого може злякатися. Упевнений професіонал, що поважає себе постійно розвивається, любить свою професію і упевнений у своїй професійній зайнятості. Чи все-таки гнилувате, ліниве створіння, що знає свій низькоякісний рівень, що по зв'язках влаштоване на роботу і усвідомлюючи це готове виконувати будь які забаганки дещо спритнішого і нахабнішого керівника.
Ви прогинаєтесь перед істотами не гідними вас це принизливо!
Відповісти
Дам відповідь на ваші тупі питання: Чому саме 9 школа? Бо дитина цієї мами ходить саме в 9 школу, вона не може написати про 4, 15 чи 20...Не шукайте замовників і не придумуйте причин написання статті. Бо причина одна - досить робити з батьків дурнів. "Якщо вас ця школа не влаштовує, то переведіть в іншу" - і що? якщо в нас у всіх школах одинакові схеми поборів, кожен має право відвідувати ту школу, яка йому найближча і боротися за справедливість у ній. А ще я тут згадав, як минулого року майже кожних 2 місяці моя донька брала в мене кошти на лотарейні квитки, що продають вчителі. Це звичайний папірець, надрукований на принтері з ціною. Питання: чи правомірно розповсюджувати лотарейні квитки вчителям в школі? Звісно ні, це кримінал. Ось вам ще одна схема збору грошей! А ще є благодійні квитки, надруковані на такому ж самісінькому папері з ціною в 10 грн. То ж не прикидайтеся! Всі про все знають, але кожен боїться за своїх дітей. Бо відкриєш рота, то дитині не буде життя в жодній школі Луцька!
Відповісти
ООО то тепер в школах дітей вчать не тільки уму разуму ай азартних ігор.
Відповісти
Є такий вислів "Апетит приходить під час їжі". Між порядністю та непорядністю межею є вміння зупинитися на досягнутому.
Гроші збираються постійно! Де вони зберігаються? Де розрахункові документи витрат?
Гроші та витрати це не аморфні поняття!
Їх комусь за щось сплачують! Їх десь накопичують!
Хто уповноважений їх акумулювати і у який спосіб зберігати та витрачати?
Коли ця інформація за роки збирання коштів буде відкрита для усіх на офіційному сайті та на дошках у вестибюлі(а не лише для членів обраних у батьківські комітети та керівництво школи)!
Коли кожен ображаючи зможе перевірити реквізити надходжень сум, кількість коштів на рахунках, виконавців робіт тоді це буде законно і без зловживань!
Поки ви збираєте кошти то розмови про "авторитетного керівника, порядну та чесну людину" це безпідставне говоріння.
Чому порядна чесна людина з гідністю не написала ще заяву на звільнення і не почала захищати себе у суді та через органи прокуратури?
До слова, колектив також має почати захищати себе через суд! Вперед якщо ви чесні, порядні, і до згадуваних тут поборів жодного відношення не маєте?
Без рішення суду і головне відкритого суду ви винні і визнаєте свою провину!
А у судах ми побачимо хто чого вартий і хто ким є насправді!

Те що зараз відбувається є природнім очищенням соціуму із середини, це дуже правильний і потрібний процес!
Відповісти
Ну и где же объективность суждения? Комментарии вытираются...
Відповісти
Я "відкрив рота" проти Палиці і його команди. Думаєте мені не страшно?
І є підозра, що можу втратити життя. Але, якщо наш страх сильніший за нас, то хто ми? Раби свого страху!
Відповісти
А причем тут Палица? Не ужели родители не могут восстать против незаконных поборов не приплетая "высокую политику"?
Відповісти
Боже, пане, не говоріть дурниць!)))) Повірте, Ви Палицю менше всього цікавите )))) втратити життя!! до чого той пафос!!?? тут реальна проблема всіх(!!!) без виключення батьків. Диму без вогню не буває...
Відповісти
Палиця розраховується з Недужком за вибори. За те, що НВК№9 не підтримала Палицю на виборах. За те, що син Недужка не побоявся критикувати Палицю. Нині почалася зачистка всіх хто не підконтрольний Палиці і може в тій чи іншій мірі впливати на міські вибори 2015. За того ж сина Недужка проголосувало на парламентських виборах трохи менше 4 тисяч лучан. НВК №9 це непаганий ресурс для виборів. Чи буде він використаний на користь Палиці чи його противників. Ось ціна питання. А Никитюки і Гребенюки це шушера яка забезпечує захоплення і наступне використання цього ресурсу. А декілька придуркуватих мамочок повинні створити інформаційний шум. Якщо приберуть губернатора, то наступним об єктом атаки стане 21 школа. Спробують замінити Ковальчука. Нині як в Мукачево перед виборами 2004 йде обкатка варіантів тиску і заміни неугодних керівників.
Відповісти
Тобто це пояснює чому у школі можна збирати побори?
Якщо це палиця так почав чистити цю гнилу систему поборів в освіті то це не є чимось поганим? Це є добре? Іншим наука що і їх мордочки будуть наступні!
Лише одне гнітить скільки ця гниль довкола себе прикормила. Саме так поборників треба гнати! Голосно та професійно. Чи ви думали що вічно можна гроші вимагати і без наслідків. Бійтеся.
Відповісти
Шановний пане! Таке може писати людина, яка ніколи не працювала в шкільній освіті. На сьогодні по школам іде фінансування тільки фонду оплати праці і комунальних послуг і все. Але у шкіл куча інших потреб, від ремонтів класів і туалетів, до витрат на розвиток. Зараз іде навіть масове скорочення годин для вчителів, а від так і їх заробітних плат. Тому грошей, крім батьківських внесків, більше брати ніде! Якщо і цих грошей не буде, вся система освіти полетить...
Відповісти
Це брехня і коли почалися наслідки спекулювання ви повиповзали, це прогнозовано.
Відповісти
Нічого не полетить!
А як і полетить - побудується нова!
Тому і не фінансуються школи,бо живуть на поборах. Навіщо її фінансувати коли можна із батьків здоїти...
Відповісти
Интересная статья, а особенно комментарии. То, что собирают деньги в школе №9 как впрочем, и в других школах – это факт. То, что дали ляпа, когда город после июльского потопа дал денег на ремонт теплопункта и спортзала, а директор запустил "кепку по кругу" на спортзал по 200грн с ученика – это тоже факт. Правда, впоследствии переиграли – "На ОКНА!" Но при этом никто не пишет о том, кому они нужны эти окна, когда школа стоит в ста метрах от котельной и зимой там такая жара что дышать нечем и без этих окон. Да и пусть напишут те мамаши из пиклувальной рады, что если их директор так переживает за детей, то почему первые металлопластиковые окна появились в его кабинете и стоят уже не первый год, а в продлёнке, где дети занимаются целыми днями - только на этой неделе (видать совесть проснулась или журналисты её разбудили). А лучше пусть эти цапогапоны вывесят отчёт о том, как тратят они весь этот благотворительный общак и они ли его тратят. Ведь мы не забыли про тот ворох макулатуры, который вынимали из почтовых ящиков с агитацией за профессора недужко. Прокуратуре давно пора полистать договора (если таковые есть) и проанализировать цены по каким покупают эти окна за детские "благотворительные" деньги и не входит ли в их стоимость решётка…? Ну,и раз все про Палицу, то и я про него. Год назад в девятую школу на сборы по поводу последнего звонка пригласили главу благотворительного фонда «Фонд Ігоря Палиці — Новий Луцьк» и обращаясь к ней и в её особе к И.Палице товарищ недужко воем выл: "ПРОСИМ, ПРОСИМ, ПРОСИМ" на тему ремонта открытой спортивной площадки, которая находится в ужасающем как для "передовой" школы состоянии. Увы – глас не был услышан
Відповісти
Невже всі такі "недалекі"? Без тих внесків школа "вмре" і велика подяка батькам, які хоч щось можуть зробити для школи, хоча (на жаль) таким способом. Хіба батьки хочуть щоб діти вчились в занедбаній школі і "хлівах" замісь нормальних класів де учням і вчителям зночно комфортніше? Не з того і не з тих починаєте свою "революцію", панове)
Відповісти
дуже секретно палиця не знае недужка и знати не хоче но хоче його зняти поставити свого тому що пид спортзалом золото партии тому для нього це цикаво ось в чому заговор а ви за побори берить ширше клоуни
Відповісти
Всі батьки хочуть, щоб їх діти вчились в гарній школі, щоб в них були гарні знання, але для цього,
на сьогодні треба допомагати фінансово школам, щоб вони могли дотримуватися того рівня, який у них хоча б зараз є.
Зараз не комунізм, де всі витрати фінансує держава. В Україні феодальний капіталізм, і у нашої держави ні на що немає
грошей, крім як кормити своїх олігархів. До звичайних людей з їх потребами нікому немає діла!
Відповісти
Ну і дуполизи ці Цапи - Барани, ужас, пішла в кабінет, вислухала від директора, що треба сказати, написати і єрипенить тут. Лайно...
Відповісти
Моя дитина навчається в 14-й гімназії. Хотіла б уточнити у вас, про які 100 і 80 йде мова? Здаємо 45 грн на місяць на потреби школи, і 60 грн на рік на ремонт у школі. Звідки така інформація? Не пишіть дурниць.
При цьому хочу сказати, що абсолютно не жалкую і не маю претензій по цих грошах - все насправді видно у школі (ремонт свіжий і хороший, обладнання нове і т.д. і т.п.)
Відповісти
Если вы не дочитали, то в статье речь идёт исключительно о 9-й школе!
Відповісти
Просто видалений попередній коментар, в якому автор стверджував, щопобори в 100 і 80 грн існують в 4 і 14 школах
Відповісти
Перед коментарем від Мами був ще інший коментар, на який Мама
відповіла.
Відповісти
Моя дитина теж навчається в 14 школі ніяких 100 і 80 грн.
Здаємо 45 грн.
У кого двоє дітей платять по 40 грн.
Школа без понтів.
Відповісти
Наша дитина вчиться в 9 школі. Щомісячно здаємо по 50 грн. на школу.
В цьому році додатково ще здавали 90 грн. на заміну вікон. Дитині в школі
подобається вчитися. У нас ніяких претензій до школи немає.
Відповісти
У нас таке суспільство, що при посадах рідко справжні професіонали. Цивілізований світ нас ніколи не зрозуміє, коли між кваліфікованим працівником і малограмотним, оберуть на посаду останнього, бо у нього "є блат". Тільки у нас діє принцип "рука руку миє" і "свій тягне свого". Отак і живемо. І чого дивуємся? Ось звідки треба починати. Якби усі посади займали люди не за протекцією, а за професіоналізмом - проблем би не було
Відповісти
Кажись друга зміна закінчилась раніше) Вчителі підлабузники системи почали писати коментарі на захист "режиму".
Я тут заради експеримента заради скинув посилання на статті з усіх видань на сайт міністерства.
Тож пані та панове пишіть коментарі вас читатимуть )))))))))))))
Відповісти
Ну Ви прямь придумали ноу-хау! Сміх да й годі!
Відповісти
А давайте усіх звільнемо, і потім публічно всіх будемо приймати.
Відповісти
Чи це у мене склалося враження що ВолиньПост ціленаправлено веде приховану рекламу Палиці.
Я наприклад про дії школи обурений. І дії шкільних-батьківських комітетів мене дивують. При таких звинуваченнях ви повинні розуміти самі, що з керівником треба прощатися усіма можливими засобами. Бо "злочинця тягне на місце злочину". Тим паче людина на пенсії чому так триматися за посаду.
Думаю усі спори однозначно треба вирішувати у суді.
Відповісти
Зараз будемо Вас слухати, і всіх директорів шкіл відправляти під суд, бо Ви сказав що директор школи - це злочинець.
Я не юрист,не Вам це рішати!
Відповісти
Зараз навколо НВК№9 почалася брудна інформаційна кампанія. Йде посилений тиск міського управління освіти і особисто його чильника - пана Гребенюка. Прослідковується явний заказ! Колектив НВК№9, та батьки школи, становляться дуже занепокоєними і зтурбованими. Проте, всі ми висловлюємо підтримку нашому директорові - Недужку Віктору Дмитровичу. Ваш колектив з Вами! Нічого не бійтеся. Разом ми переможемо. Правда на нашому боці!
Відповісти
Те, що держава повністю не финансує бюджетників, у тому числі і освіту - це правда. Те, що у школах, де більше, де менше збирають гроші і витрачають без належної звітності - теж правда. А ще правда, що у нас в Україні, як тільки народ підійма голову, починає проти чогось (або за щось) виступати, зразу з'являються люди із прапорами та політичними лозунгами!
Так і в ситуації з НВК №9.
Відповісти
Навчаємося у школі №1. Здаємо на фонд школи 300грн. на рік (до речі 10 місяців рахується навчальний рік,а не 12 як в школі №9). Щоб було необтяжливо для гаманця батьків, розбили суму на двоє (до НР і після). У фонд класу здаємо по 100грн до НР і після. Всі кошти з фонду класу ідуть на подарунки дітям+ вчителям на день вчителя. За стільки років видно багато,що зроблено в школі, що не може не радувати око). Маю знайомих, діти яких навчаються в 9-й школі, так вони видихати не можуть з-за тих поборів(( ми як рівнямо - це небо і земля, а ще як випускний клас - це жах!!!
Відповісти
На сьогодні вся ситуація навколо НВК №9 виглядає як замовлення. 1Чи то зведення рахунків через політику.2Чи то Нікитюки свою родичку тянуть на директора. Шкіл в Луцьку багато, і той факт, що взялися тільки за цю - підкреслює конкретне замовлення. Мабуть це тільки початок, і далі візьмуться через різні видумані причини за інші школи!
Відповісти
Коллективу НВК №9 можна тільки поспівчувати. Бо при зміні влади, йде побудова іншої системи управління.
Мабуть ця школа, як результат цих подій такою успішною далі не буде, та й буде скорочення персоналу і закручування гайок ще міцніше і жорсткіше. Для батьків, в таких ситуаціях, краще міняти школу! Бо це відобразиться на їх дітях прямо.
Відповісти
А ще батьки, які хочуть щоб їхні діти здобули гарну шкільну освіту, також підтримують директора школи і небайдужих вчителів. Ми з Вами!
Відповісти
Ох, не будьте такими примітивними: прочитали, що все погано, значить, і критикувати все будете. Шановні лучани, майте свою власну думку. І не ведеіть себе як "стадо", у якому якогось бика не так нагодували і він буде ревіти, а всі інші рефлекторно повторятимуть.
А від свого імені добавлю лише одне: я колишня учениця 9-ї школи. Не так давно закінчила її, і можу з впевненістю сказати: "Вчителі цієї школи дали мені грунтовні знання, і я з легкістю здобуваю освіту у ВУЗі.. І ніяких поборів не було, немає та не буде у ній. Бо Віктор Дмитрович - успішний директор та хороша людина"
Відповісти
Так наша доня каже правду вона нікому нічого не платила вона передавала виключно від батьків. Наша доня дуже чесна та порядна дитина вона молодець.
Відповісти
Кравчук забирай його пенсионера спикся хорош завязуй май глузд та совисть ти ж не пащенкоо вован лузеер
Відповісти
Оце, Недужко посадив писати "коменти" вчителів та своїх сраколизів: "В 9 школі поборів ніколи не було і не буде!", "Він дуже чесний та успішний", "В жовтні на конференції було прийнято рішення здати на вікна" - НЕ БУЛО ТАКОГО РІШЕННЯ!!! Я був на всіх конференціях. Як це в школі не має поборів ? Я особисто щомісяця здаю на все що можна і не можна. То в мене що галюцинації чи якісь психічні розлади? Виявляється, що все це мені та іншим батькам із класу видалося, ми ні на що не здаєм. ЦЕ ПРОСТО НАМ ТАК ВИДАЄТЬСЯ!!! А сраколизам хочу сказати - майте повагу до себе, бо якщо Ви себе не поважаєте - Вас ніколи не будуть поважати інші!
Відповісти
шановний, татку, ви мабуть спали, чітко в постанові зачитали: на вікна?
Відповісти
Мій син навчаеться у 9 школі. Побори жахливі і політика одна, не подобаеться ідіть у іншу школу. Гроші збирають на школу, на вікна' на спортзал, на клас і класні потреби, раніше збирали на дискозал до речі який діти так і небачили. Гроші які йдуть на клас хоча б видно, то плазму купили, то проектор, то ноутбук і т. д. постійно щось вимагають. Що стосуеться коридорів окрім вікон все п'ятидесятирічноі давнини, панелі побілять крейдою, паркет натруть от і весь ремонт. Особливоі уваги заслуговують туалети, там фільми жахів можна знімати, ремонт там від будівництва школи ніхто не робив, кабінки відсутні, діти один над одним знущаються. А от вчителям у туалеті ремонт зроблений. Що стосуеться педагогічного колективу: дуже люблять гнобити і принижувати дітей. Якщо дитина потребуе допомоги , руки жоден вчитель не протяне. Більше того, всі як один будуть'' валити'' і виживати зі школи ''високого рівня'' .
Відповісти
А як ви хочете, щоб учителі допомагали: оцінки на дурняк ставили, чи зарплатою ділилися з вами?
Відповісти
проснись і пой. у моєї доньки щороку проходять дискотеки, дні іменинника, свята у дискозалі. та й кабінки у туалетах є.
Відповісти
Дурня це все, ніхто не знає кому і для чого це потрібно, але факт є факт: побори шалені і на спортзал, і на дискозал, і на вікна, і на стелі, і на ноутбуки, яких наші діти потім і не бачать, і взагалі на все що тільки можна і не можна...І так воно і буде, поки будуть ті що "лижуть" і ті, що мовчать, а найгірше те, що навіть тих хто говорить ніхто не слухає...
Відповісти
Наш клас також здавав на ноут,на плазму,на дискозал,на спорт.майданчик,на вікна,на ремонт класу-і це все додатково до 12-ти місячних фондів.В результаті на випуск 4 класу в дискозал не пустили-дітки "святкували"на сцені актового залу,ноут після канікул зник і батькам довелося доказувати,що вони його купували за власні кошти і повертати його дітям для навчання!Весело?
Відповісти
"Батьки добре знають, що ні дирекція школи, ні педагогічний колектив ніякого відношення до благодійних внесків не мають! Цими коштами розпоряджається Піклувальна рада школи. Лише вона одна вирішує, на які цілі будуть витрачені зібрані батьками кошти." - про що ти говорив, сраколизка?! За все що відбувається в будь-якій установі, організації, незалежно від форм власності, відповідає її керівник. Згідно законодавства так... А якщо ні, то для чого тоді такий керівник, який не відповідає за процеси, які відбуваються в його колективі...
Відповісти
Це взагалі,я не можу в таке повірити.Ці конфлікти та сварки,мені вже від них тошно!НІХТО немає права лізти в стінки нашої школи,яка вам до того різниця,вчителі у нас чудові,повторювала не одноразово,все-таки школа прекрасна на мою думку.Я вчилась тут 9 років.9 рік у цій школі.Та навчила вона мене не мало.А якщо комусь не довподоби наша школа.Прошу не втручатись.Взагалі вже!Люди дно,глибоке дно!
Відповісти
Я знаю Недужка вже 20 років. Він чесний, мудрий і порядний. Живе в квартирі, а не будинку, ходить пішки на роботу, а не їздить. Скажу чесно - ЙОМУ ПІДКИНУЛИ ЦЕЙ МІЛЬЙОН!!!! Точно кажу - ЦЕ НЕ ЙОГО ГРОШІ... Може Цап Оксана підкинула...
Відповісти
Останні новини
Скандал роздули через вигадки підставної особи, – батьки учнів 9-ої школи Луцька
12 листопад, 2013, 16:54