Труднощі поїздки на авто Луцьком: перехрестя на Вишкові. ВІДЕО

Труднощі поїздки на авто Луцьком: перехрестя на Вишкові. ВІДЕО
Чимало водіїв, особливо не з Луцька, нарікають на перехрестя вулиць Набережна, Ківерцівська, Героїв УПА та Стрілецька.

Проїхати цією ділянкою міських шляхів завдання не з простих. Особливо, в години пік, - пишуть Волинські Новини.

Чим же таке особливе це місце? Справа в тому, що головною тут є дорога з вулиці Стрілецької, в той час як автомобільний потік з Набережної та у протилежній бік - набагато більший. Тому дуже часто тут виникають затори.

Та це не все. Вулиці перетинаються не прямо, а під кутом. А це суттєво обмежує огляд водіям, які їдуть другорядною дорогою. Тому, аби подивитись, чи вільний шлях, їм доводиться постійно заглядати у бік вулиці Стрілецької.

Звичайно, про особливості руху у цьому місці попереджають відповідні знаки та й місцеві водії «вишківське» перехрестя добре знають. Чого не скажеш про водіїв-гостей Луцька. Як розповів один з таких гостей, який приїхав з райцентру сусідньої області для того, щоб провідати доньку, зорієнтувався у потоці автомобілів він не відразу.

«Дивлюсь, всі пропускають машини з «другорядки» (про те що це - головна, я дізнався вже згодом). Ну, і я за ними. Взагалі, дуже незручно тут проїжджати. І затори весь час», - каже чоловік.

На незручності нарікають і місцеві мешканці. Варто лише проїхатись тут вранці, або ввечері – все стане зрозуміло. Так, 21-річний лучанин Денис запропонував продемонструвати, що називається, «наглядно», всі особливості цього місця.

Хлопець обурюється, що спокійно стояти хочуть далеко не всі – багато водіїв відверто нахабніють, «підрізаючи» та заважаючи іншим. Кому дозволяє наглість, об'їжджають перешкоди прямо тротуаром (на відео це чітко видно).

У чому ж причина незручностей? Водії вважають: у залізничній дорозі. Справа в тому, що згідно з правилами дорожнього руху дорога, яка перетинає колію, не може бути другорядною.

Аби підтвердити наші здогадки ми звернулись у ДАІ, де пояснили, що так воно і є.

Чи не єдиним виходом з цієї складної ситуації є встановлення світлофору. Досвідчені водії пригадують, що колись він тут був. Щоправда, років з двадцять тому. Можливо, є резон повернути його на місце?

Про це ми запитали у представників відділу управління транспорту та зв'язку Луцької міськради. Там пояснили, що встановити світлофор – «задоволення не з дешевих». Ціна питання – близько 150 тисяч гривень, - зауважив головний спеціаліст відділу управління транспорту та зв'язку Луцької міськради Борис Баранов.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так поставте ГАІшніка з жезлом і хай розрулює....
Відповісти
Або порозбирайте нафік ті колії, по них і так ніхто не їздить (тільки не так як на Карпенка-Карого порозбирали, а на переїзді оставили канави)... Здасте на лом і закупите світлор...
Відповісти
Їздять, сам лічно бачив. А світлофор можна забрати від білого дому, він там точно не потрібний, Боря і так виїде.
Відповісти
Потрібно щось з цим робити
Відповісти
Зроблять,обовязково! ... Тільки тоді як щось серйозне там станеться, атак подумає регулярно дтп, тож без летальних випадків! І сто тисяч євро на один спеціалізований автомобіль для розслідування ДТП ЄЄЄ, а якихось 150 тисяч гривень для того щоб ДТП не було - «задоволення не з дешевих»!
Відповісти
Світлофору на тому перехресті не було. Останніх років 30 точно. Що було, так це залізничний переїзд із шлагбаумом, звуковою та світловою сигналізацією. От і все!
Відповісти
ніколи за останні 53 роки)))
Відповісти
Останні новини
Труднощі поїздки на авто Луцьком: перехрестя на Вишкові. ВІДЕО
13 листопад, 2013, 08:45