Депутати Волиньради залишили гараж чиновникам

Депутати Волиньради залишили гараж чиновникам
Нерентабельне КП «Автогосподарство Волинської обласної ради», яке облуговує й облдержадміністрацію, вирішили не ліквідовувати.

Про це стало відомо під час 22-ої сесії Волиньради 13 листопада.

Як розповів співдоповідач щодо питання ліквідації комунального підприємства, заступник голови ОДА Станіслав Ющик, він був найбільшим противником такого рішення, утім, коштів на утримання автогосподартва просто не вистачає.

Із ним погодився й доповідач щодо цього питання депутат Святослав Кравчук. З його слів, на підприємстві вже вичерпали всі можливості використання ефективного менеджменту, але підприємство – нерентабельне.

Окрім того, Кравчук додав, що ліквідація підприємства, попри думки деяких обранців громади, не означає продаж усього його майна. «Можливо ми його здамо в оренду, а не продаватимемо. Сьогодні мова – про КП, а не про майно», – зазначив він.

Голова Волиньради Володимир Войтович доповнив ці слова тим, що борги із зарплати працівникам підприємства таки доведеться ліквідувати.

Депутат Валентина Блінова поцікавилася, а що ж буде із працівниками автогосподарства. Зі слів Станіслава Ющика, на підприємстві працює 18 людей, п’ятеро з яких хочуть забрати в апарат ОДА, аби вони обслуговували автомобілі, які теж хочуть передати з автогосподарства облдержадміністрації.

До того ж, Ющик додав, що Волинським ОДА і облраді після ліквідації забезпечать стоянку і зберігання цього транспорту, яке збережуть за чиновниками. Решту ж автівок планують реалізувати згодом, а гроші підуть в обласний бюджет.

Депутат Олександр Пирожик мав деякі запитання щодо процесу ліквідації комунального підприємства і того, до чого це призведе.

Репліку прокоментував голова Волинської ОДА Борис Клімчук. «Я розумію бажання Пирожика залишити ці автомобілі, щоб в ОДА ними їздили. Але моя скромна персона не потребує цього і тих видатків, які ми канючили на їх утримання», – зазначив він.
За словами губернатора Волині, ліквідація комунального підприємства – процес неприємний, але дозволить зекономити бюджетні кошти.

«Ну, престиж був. Був гараж – немає гаража. Але переживав і гірше. Але хочу нагадати, що самий дешевий щодо автомобілів губернатор – я і мені не соромно перед платниками податків», – додав Борис Клімчук.

Про гроші вирішив поговорити й депутат Святослав Боруцький. «В облдержадміністрації, користуючись статусом священної корови, підприємству платять коли хочуть і скільки хочуть», – зазначив він. Тож, обранець громади захотів дізнатися, чи розрахувалися в ОДА із автогосподарством.

Станіслав Ющик відповів, що протягом останніх трьох років розраховувалися, і до кінця року сподіваються повністю погасити борги.

Наприкінці тривалого обговорення депутат Сергій Слабенко зазначив, що депутатам надто швидко пропонують прийняти рішення про ліквідацію автогосподарства облради. А між тим, його потрібно доопрацювати у пункті, що стосується збереження майнового комплексу зокрема.

Врешті, обранці громади не підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.