У Києві почали монтувати ялинку. ФОТО

У Києві почали монтувати ялинку. ФОТО
Сьогодні, 12 листопада, на Майдан Незалежності почали привозити частини новорічної ялинки, після чого почнеться її монтаж.

Урочисте відкриття київська влада планує провести у День святого Миколая, 19 грудня, пише Кореспондент.

Цього року КМДА сама керуватиме процесом встановлення ялинки, оскільки компанія-виробник дерева відмовилася від участі в монтажі нібито через борги міста за його зберігання.

До кінця тижня київська влада планує перевезти частини дерева на Майдан Незалежності з галереї Лавра, після чого почнеться монтаж конструкцій.

«15-17 грудня будемо приймати монтажну роботу, а 19 грудня, на День святого Миколая, урочисто відкриємо», - заявив заступник директора департаменту культури КМДА Євген Бондар.

Варто наголосити, що в компанії-виробнику новорічної ялини вважають, що керівництво КМДА може не встигнути підготувати її в заявлені терміни.

«Починати монтаж ялинки потрібно було ще 5 листопада, інакше можна не встигнути все добре перевірити: на ялинці близько п'яти тисяч контактів, керованих комп'ютерною програмою. А оскільки вона зберігалася мало не під відкритим небом, то в найбільш відповідальний момент може просто не запалитися. Якісний монтаж, який враховує примхи погоди, коштує близько 400 тисяч гривень», - повідомив директор компанії-виробника ялинки Анатолій Фостик.

Він також повідомив, що за київською владою все ще числиться борг у 70 тисяч гривень за зберігання та профілактику дерева.

Проте у КМДА заперечують наявність боргу та неналежних умов зберігання частин дерева. Відомо, що на сесії Київради завтра, 13 листопада, ялина повинна бути остаточно передана на баланс міста, а наприкінці місяця буде проведено тендер на її обслуговування.

«Уся електроніка та призми із зеленою масою зберігаються у спеціальних боксах на складі, а металеві частини - на вулиці. Зберігати їх у приміщенні немає сенсу. Того, хто буде закінчувати монтаж та обслуговувати ялинки до січня, ми визначимо за допомогою тендера 22 листопада. До цього будемо обходитися своїми силами. Після закінчення тендера можна буде назвати вартість монтажу, але це не менше 100 тисяч грн.», - зазначив Бондар.

Нагадаємо, у вересні голова КМДА Олександр Попов повідомив, що новий 2014-тий рік Київ зустріне з торішньою ялинкою, оскільки вона полюбилася жителям міста.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фітнес-бум у Луцьку*
13 листопад, 2013, 14:31
У Києві почали монтувати ялинку. ФОТО
13 листопад, 2013, 14:15