У мерії Луцька ‒ проти нічної маршрутки. ДОКУМЕНТ

У мерії Луцька ‒ проти нічної маршрутки. ДОКУМЕНТ
У Луцькій міській раді не бачать підстав для запровадження нічної маршрутки в обласному центрі.

Про це йдеться у відповіді муніципалітету на звернення громадської активістки Олени Ковальчук.

На думку муніципальних чиновників, наповнюваність нічної маршрутки становитиме менше 50%, оскільки в денну пору доби в міжпіковий період автобуси заповнені на 50-60%. Також в мерії зауважують, що в Луцьку практикують закриття маршрутів, наповненість яких в піковий період становить менше 50%.

Окрім того, в міськраді кажуть, що шум автобуса заважатиме спати людям, які просять чиновників забезпечити тишу вночі.

Третя причина, на яку посилаються в муніципалітеті, велика кількість таксі в місті. Відповідно до інформації мерії, у Луцьку цілодобово курсує приблизно 900 таксі.

Нагадаємо, ініціатива запровадити нічну маршрутку виникла в серпні. Автори ідеї провели опитування, 97% респондентів якого підтримали ініціативу.

Тож наступним кроком стало звернення в міську раду.

звернення
звернення
відповідь
відповідь

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От цікаво, коли Яковлєв і Миронюк востаннє їздили маршруткою, коли в них наповнюваність 50-60%... Чи це дані зі звітів перевізників?
Відповісти
Може це від площі маршрутки. Зверху ж місце пустує.
Відповісти
Все для народа, все во благо людей.
Відповісти
Ау, мерія!!! Шановні журналісти! Прохання, по можливості, донесіть цю інформацію до місцевої влади!
Завтра п'ятниця, кінець робочого тижня і відповідальна гра збірної України з футболу з французами! Багато людей в компаніях будуть переглядати цю гру у різноманітних закладах Луцька, як це було під час Євро, то велике прохання, запустити декілька додаткових маршруток, хоча б по кільцевому маршруту, щоб люди могли комфортно дістатись своїх домівок після завершення перегляду цього матчу!!! Дякуємо за розуміння!
Відповісти
А навіщо? Шум автобуса заважатиме спати людям. Наповнюваність нічної маршрутки становитиме менше 50%. У Луцьку цілодобово курсує приблизно 900 таксі.
Відповісти
доречі наші легкові таксі одні з найдорощих в усій Україні правда після Києва та Сімферополя, але вважаєм на те шо там трошкі вищий рівень зарплат.
може хай ті чиновники краще візьмуться за впоряткування та зниження їх послуг. і тоді хай пропонують ними користатись
Відповісти
Якщо у вас,пане Романюк&Ko є гроші на таксі, то в простих людей інколи не вистачає коштів на таку "розкіш". Совісті немає у вас.
Відповісти
Я б не була обурена, якби перевізники виконували умови договорів, а саме, як мені відомо, - їздили до півночі. А то очевидно кожного дня, що уже після 22:00 половина маршрутівок тупо сходить з рейсу. Потібен регулярний (щомісячний звіт) міьскої ради, де б були дані про те те, чи всі маршрутки виконували свої обов’язки перед мешканцями міста, передбачені у договорах, підписаних з міською радою. У нас же є GPS-навігація, яка дозволяє всіх їх без проблем моніторити.
Відповісти
Марійко, я нещодавно з Вінниці...розпитувала звичайних громадян...вони дуже задоволені нічною маршруткою, яка курсує щогодини головною вулицею...але справа навіть не у тому: відповідь міської ради в особі пана Яковлєва м"яко кажучи несерйозна і немає під собою підгрунття...Більше того, ми ініціювали і готові організувати робочу групу з обговорення цього питання, однак ця пропозиція повністю проінгнорована, так само як і бажання значної частини лучан. А останній аргумент - щодо нічної тиші - це просто смішно
Відповісти
Є гроші на бухло і нічні танцульки, то шукайте гроші і на таксі.
Відповісти
Не бачу проблеми. Хай міська влада проведе тендер на "нічні маршрути" - побачимо! І ще - чому це Яковлєв одноособово вирішує це питання? Його робота виконувати, а для прийняття рішень є представницький орган?
Відповісти
Міська рада цим листом засвідчила, що вона загалом не збирається займатися цим питанням - ані вивчити ситуацію, ані спробувати запровадити таку маршрутку. В той час в інших містах України такий транспорт є, і там шукають можливості запровадити, а не причини відмовити.
Відповісти
От поїздили б ви усю ніченьку, що аж очі вилазять щоб тих 150грн. Заробити, ви також були б проти маршрутки!
Відповісти
Останні новини
У мерії Луцька ‒ проти нічної маршрутки. ДОКУМЕНТ
14 листопад, 2013, 07:59