Нардеп з Волині – один з авторів закону про український інтерфейс девайсів

Нардеп з Волині – один з авторів закону про український інтерфейс девайсів
Народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів спільно з народними депутатами-свободівцями Олегом Тягнибоком, Олексієм Кайдою та Іриною Сех зареєстрували законопроєкт про забезпечення права споживачів на користування інтерфейсами українською мовою.

Проект розроблено з метою забезпечення громадян України правом на придбання та використання побутових електронних приладів, техніки та інших технічних пристроїв з пристроями введення та інтерфейсами (екранами) відображення інформації державною мовою, що полегшить експлуатацію зазначених вище приладів, - пояснюють в партійній прес-службі.

Крім того, Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері оцінки відповідності, зобов’язується забезпечити використання в державних установах електронної техніки, пристроїв, приладів, які мають дисплеї (монітори) для відображення текстової інформації, тільки з локалізацією державною мовою.

Проектом Закону пропонується доповнити Закон України «Про захист прав споживачів» статтею 15.1. з метою забезпечити право громадян України на придбання побутових електронних приладів, техніки та інших технічних пристроїв з пристроями введення та інтерфейсами (екранами) відображення інформації державною мовою.

Крім того, пропонується доповнити абзацом тридцятим частину 3 статті 6 Закону України «Про підтвердження відповідності» з метою забезпечення використання в державних установах електронної техніки, пристроїв, приладів, які мають дисплеї (монітори) для відображення текстової інформації, тільки з локалізацією державною мовою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а він хоч знає, що воно таке - інтерфейс девайсів?
Відповісти
Про девайси він турбується, а для людей Волині що він "розробив"? Ляпотун і пройдоха той Вітів!!!
Відповісти
Останні новини
Яким буде «ПортCity» в Луцьку
14 листопад, 2013, 09:46
Нардеп з Волині – один з авторів закону про український інтерфейс девайсів
14 листопад, 2013, 09:05