Прокуратура з’ясує, чи помер водій-порушник насильницькою смертю. ВІДЕО

Прокуратура з’ясує, чи помер водій-порушник насильницькою смертю. ВІДЕО
Прокуратура Волинської області з’ясовуватиме, чи була смерть юнака, якого затримали за порушення ПДР працівники ДАІ випадковістю чи вбивством.

Про це під час брифінгу розповів начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Тарас Безрукий, пише «Слово Волині».

Смерть чоловіка настала в період з 4:50 до 5:00. Нагадаємо, що чоловіка затримали працівники Державтоінпекції. Водій вів себе агресивно, тому його повезли до відділку міліції. Дорогою юнаку стало зле і медики Турійської центральної районної лікарні констатували смерть чоловіка.

Зі слів Тараса Безрукова, на місце відразу виїхали слідчі обласної прокуратури. Попередньо організовано всі першочергові слідчі дії. Станом на вечір 13 листопада уже завершили огляд та розтин тіла. Наразі допитують можливих свідків.



«За попередньою інформацією, молодий чоловік у стані алкогольного сп’яніння рухався на автомобілі і не підкорився вимозі працівників ДАІ про зупинку і на шаленій швидкості (до 180 кілометрів за годину, – СВ) продовжив рух. Його переслідували дві машини ДАІ, майже від Ковеля до Турійська, де він жив разом із співмешканкою та її мамою. Неподалік хати він покинув транспортний засіб, який попередньо пошкодив по дорозі, викинув ключі від нього і намагався втікати. Вони його наздогнали, затримали та викликали співробітників райвідділу. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група», – каже прокурор.

На хлопця одягнули кайданки і повезли в райвідділ, втім по дорозі йому стало зле і міліціонери його до лікарні. Втім хлопчина помер не доїхавши до лікарні і медики констатували смерть.

«На даний час висновків судово-медичної експертизи немає, але ми їх очікуємо. Експерти описали всі видимі тілесні ушкодження, які мають характер поверхневих. Говорити про якісь явні ознаки – рано», – сказав Тарас Безрукий.



Однак представники померлого отримали лікарське свідоцтво про смерть, де нібито зазначається, що він пішов із життя внаслідок гострої серцевої недостатності.

«Цей чоловік не місцевий. Тут він проживав не у своїх рідних. Його автомобіль «Ауді» та авто на якому його везли в райвідділок і лікарню оглядають. Доступ працівників органів внутрішніх справ повністю обмежений. Повпливати якось на хід розслідування немає можливості ні в кого. Повністю все перебуває під контролем прокуратури», – запевнив Безрукий.

Він пообіцяв, що розслідування буде неупереджене і вони з’ясують помер хлопець сам чи йому «допомогли».

Тим часом у СЗГ УМВС повідомили, що померлий чинив опір працівникам міліції. «Оскільки чоловік вів себе збуджено, агресивно та чинив активний опір, працівники міліції застосували спецзасоби, тобто вдягнули наручники. Після цього вирушили до райвідділу для оформлення процесуальних документів», – заявив начальник волинської міліції Олександр Терещук.

В той же час, за повідомленням телеканалу ICTV, родичі юнака кажуть, що хлопець помер через побої. Мовляв, міліціонери били юнака біля його будинку близько 5 ранку.

Покійний – 20-річний уродженець Донецької області. Раніше він не раз потрапляв у поле зору правоохоронців, а відтак його притягували до адміністративної (за порушення Правил дорожнього руху) та кримінальної (за незаконне заволодіння транспортним засобом) відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода хлопчину...
Відповісти
Уроди,забили молодого хлопця.Віддубасили електрошокерами і повезли мертвого у лікарню.
Бог їм суддя...
Відповісти
ТА проведіть слідчий експеримент-по району настільки погані дороги, що 150-180 км на год нереальні цифри. Так щось тут нечисте!
Відповісти
Останні новини
У Москві – перший сніг. ФОТО
14 листопад, 2013, 10:51
Прокуратура з’ясує, чи помер водій-порушник насильницькою смертю. ВІДЕО
14 листопад, 2013, 10:25
Яким буде «ПортCity» в Луцьку
14 листопад, 2013, 09:46