У Волиньраді хотіли «проштовхнути» рішення про ліквідацію «ласого» підприємства

У Волиньраді хотіли «проштовхнути» рішення про ліквідацію «ласого» підприємства
У волинському осередку «Свободи» вважають, що провладні депутати у Волиньраді хотіли «проштовхнути» рішення про ліквідацію комунального підприємства «Автогосподарство облради», в результаті чого вивільнився би ласий шматок землі в самісінькому центрі Луцька.

Для її подальшого можливого розбазарювання Партії регіонів та її прислужникам в обласній раді забракло голосів, - кажуть в прес-службі партії.

«Передаючи право оперативного управління КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» обласній державній адміністрації, свого часу обласна рада сподівалася, що в цього підприємства з’явиться ефективний менеджмент. Натомість з’явилося клопотання голови облдержадміністрації від 3 жовтня 2013 року № 6327/50/2-13 про ліквідацію підприємства. А вже за декілька днів був поспіхом сформований відповідний проект рішення обласної ради. Прикриваючись тезами про збитковість цього підприємства, обласна виконавча влада фактично розписалась у власній неспроможності управляти майном територіальної громади. Наші «славні господарники» дохазяйнувалися до того, що вирішили просто зліквідувати підприємство, на балансі якого – чималий цілісний майновий комплекс», – прокоментував ситуацію голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді Олександр Пирожик.

Як стверджує депутат-свободівець, той поспіх, із яким «проштовхували» таке рішення через обласну раду, вселив сумніви щодо його доцільності навіть «у голови тих депутатів, на чиї голоси влада, вочевидь, розраховувала».

«Бо всяка мисляча людина розуміє: в управлінні комунальним майном поспіху бути не повинно. Тим більше, що в запропонованому проекті рішення не було чітко обумовлено, що надалі буде з цим майновим комплексом та землею під ним, коли, кому і в який спосіб буде продане те майно, яке його автори задумали продати нібито для погашення існуючих боргів підприємства. Отож, не дивно, що більшість депутатів не були впевнені, що це майно та землю згодом не продадуть за безцінь або ж «потрібним» Партії регіонів людям», – додав Олександр Пирожик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волиньраді хотіли «проштовхнути» рішення про ліквідацію «ласого» підприємства
14 листопад, 2013, 18:31