Підлітки втікають з Facebook в Instagram

Підлітки втікають з Facebook в Instagram
Facebook втрачає користувачів-підлітків, які втікають в Instagram та інші фотододатки.

У листопаді фіндиректор Facebook Девід Еберсман вперше визнав довгострокову тенденцію, на яку аналітики вказували всі останні місяці - найбільша соцмережа планети фіксує спад активності аудиторії підліткового віку - найбільш перспективної демографічної групи, - пише Кореспондент з посиланням на Forbes.

"Ми спостерігаємо скорочення в динаміці щоденного відвідування сайту, особливо серед тінейджерів", - так Еберсман назвав результати другого-третього кварталів 2013 року. У вівторок її підкріпили результати дослідження аналітичної групи GlobalWebIndex, яка аналізує користувачів мережі на 32 ринках.

Так, соціологи організували опитування серед підлітків в 30 країнах. Виявилося, що кількість респондентів у віковій категорії 16-19 років, які активно користуються Facebook (тобто не тільки "лайкають" чужі пости, але і генерують контент), в третьому кварталі впала до 56% з 76% у першому кварталі. Найнижчий показник зафіксований у Нідерландах - 52%. У США за півроку 16% тінейджерів перестали бути активними користувачами соцмережі.

З'ясувалося, що підлітки йдуть до мобільних мессенджерів, включаючи лідера - WeChat, і фотододатків, таких як Instagram і Snapchat. Аналітики дивуються швидкості, з якою збільшується аудиторія подібних соціальних платформ.

Наприклад, статистика показує, що китайський месенджер WeChat місцевого інтернет-гіганта Tencent у звітний період проявив небувалі темпи поповнення аудиторії 16-19 років на всій планеті – більш ніж 1000%.

Іншими лідерами зі зростання передплатників стали відеододаток Vine (який належить Twitter), і мобільний додаток фотохостингу Flickr (підконтрольний Yahoo!). Результати зростання активності користувачів-підлітків у цих ресурсів з початку року становлять 639% і 254% відповідно.

Варто вказати і на стрімке зростання надпопулярної серед молодої аудиторії програми "самознищення" повідомлень із фото Snapchat. За даними аналітиків, щонайменше 10% підлітків по всьому світу активно застосовують новий сервіс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ура! зникнуть фото їжі і карявих хендмейд.
Відповісти
Що одне лайно, що інше...
Відповісти
Останні новини
Підлітки втікають з Facebook в Instagram
15 листопад, 2013, 10:17