Бюджет Луцька втрачає гроші через підприємців, – віце-мер

Бюджет Луцька втрачає гроші через підприємців, – віце-мер
Деякі луцькі підприємці платять місту за оренду землі менше, ніж повинні, – каже заступник луцького міського голови Лариса Соколовська.

З її слів, у місті є підприємства, організації, які не мають правовстановлюючих документів на земельні ділянки, а відповідно не сплачують орендної плати у відповідності до розмірів, передбачених чинним законодавством і рішенням міської ради про встановлення ставок орендної плати, – повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.

Як розповіла Соколовська, деякі підприємці платять лише земельний податок, який становить лише 1,5 % від грошової оцінки землі. Через це міський бюджет втрачає значні кошти.
Тож, у міськраді розробили проект рішення про документ, згідно з яким планують вирішити це питання і посилити контроль за використанням земель.

Зокрема, у ньому пропонується, аби підприємці відшкодовували збитки за те, що використовували земельні ділянки без відповідних правовстановлюючих документів.

Суму збитків визначатиме спеціальна комісія. Також документом передбачено два шляхи відшкодування збитків: добровільно або примусово у судовому порядку.

Під час обговорення питання начальник управління земельних ресурсів Луцькради Сергій Шабала зауважив, що навряд чи хто схоче добровільно відшкодовувати завдані місту збитки через великі суми коштів.

Окрім того, за його словами, є й ряд питань до визначення площі земельної ділянки. Сергій Шабала додав, що цим питанням могла б займатися Державна інспекція сільського господарства у Волинській області, проте, вони не хочуть брати участь у роботі комісії щодо визначення збитків завданих внаслідок використання земельних ділянок міської комунальної власності без правовстановлюючих документів.

Також відмовилися брати участь у роботі комісії й представники Луцької об’єднаної державної податкової інспекції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Если у вас есть знакомые или родственники, в семье которых был случай гибели одного из членов семьи в Польше, прошу вас передать им мой email ([email protected]) и попросить их связаться со мной. Есть реальная возможность получить страховые выплаты. Речь идет о реально большой сумме. Не оставайтесь безучастными, ведь это может быть реальная помощь своим близким
Відповісти
Останні новини
Ляшка облили йодом. ФОТО
15 листопад, 2013, 15:01
Бюджет Луцька втрачає гроші через підприємців, – віце-мер
15 листопад, 2013, 14:34