У Луцьку вшанують жертв Голодомору

У Луцьку вшанують жертв Голодомору
У Луцьку відбулося засідання Волинського громадського комітету з вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933.

Громадські активісти збиралися 15 листопада.

Учасниками засідання були представники політичних демократичних партій, громадських організацій, органів студентського самоврядування, науковці, відомі громадські діячі міста Луцька та Волинської області.

«Як ми бачимо по ситуації в нашій країні, центральна виконавча влада не робить нічого задля вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду. Тому основним завданням громадського комітету є об'єднання зусиль громадськості Волині задля кращого вшанування 80-х роковин пам'яті жертв Голодомору-геноциду», – сказав координатор комітету на Волині Павло Данильчук.

На засіданні комітет вирішив долучитися у Луцьку 23 листопада до загальноміської Скороботної ходи до Замкової площі, де пройде панахида, мітинг та акція «Запали свічу пам'яті». Заплановано протягом наступного тижня провести в навчальних закладах презентацію книги історика Андрія Бондарчука, присвяченої тим трагічним подіям.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: У ЛУЦЬКУ НА ДОБУ ЗАБОРОНЯТЬ РОЗВАЖАЛЬНУ МУЗИКУ

Студентська рада Волині організує покази тематичних фільмів у своїх навчальних закладах. Також спільно з молодіжними організаціями буде проведено кілька різнопланових акцій у Луцьку та інших містах області.

Також ухвалили рішення надіслати звернення до органів місцевого самоврядування Волинської області організувати заходи до роковин пам'яті жертв Геноциду та долучитися 23 листопада до загальноукраїнської акції «Запали свічу пам'яті».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що нового сказав Данильчук?Є відповідне розпорядження міського голови де вказано цілий перелік заходів по вшануванню жертв голодомору. А закликати долучитися. - для цього багато розуму не потрібно. Побачимо як особистим прикладом докажуть всі хто закликають.
Відповісти