Пізній візит міліції, або Хто кого побив?

Пізній візит міліції, або Хто кого побив?
У волинській міліції стверджують, що під час вручення клопотання громадянину, який перебував під домашнім арештом, той напав на міліціонера і побив його.

Йдеться про фігуранта давнішої історії, в рамках якої міліція звинувачувала кількох людей у тому, що вони без ліцензії продавали інтернет і кабельне телебачення.

Нагадаємо, 19 вересня в мережі з’явилося відео конфлікту між лучанином та правоохоронцями, які були переодягнуті у форму працівників ПАТ «Волиньгаз». Зі слів автора відео, ці люди без пред’явлення документів намагалися затримати чоловіка.

Після цього начальник УМВС Волині Олександр Терещук заявив, що правоохоронці проводили затримання в рамках розслідування кіберзлочину. Цю версію міліції автор відео назвав неправдою, погрозами та перекручуванням фактів.

Продовження історії: міліціонер покусав підозрюваного?

Кілька днів тому з’явилася інформація про те, що на цього чоловіка, який перебуває під домашнім арештом, і його дружину накинувся працівник міліції.

Додому до Олександра В. прийшов виконуючий обов'язки начальника сектору боротьби з кіберзлочинністю Олександр Карпюк. Окрім іншого, міліціонер, зі слів господаря квартири, у процесі шарпанини, мало не відкусив йому три пальці.



Версія міліції: били не ми, а нас

У п’ятницю, 15 листопада начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук озвучив іншу версію цієї пригоди.

Терещук стверджує: чоловік, якому вручали клопотання, сам побив міліціонера, побачивши, що той знімає телефоном відео. У правоохоронця, зі слів Терещука, зафіксували 3 чи 4 розсічення на лобі, струс головного мозку, синці під очима і гематому руки. Синці на обличчі у нього ще й досі, - каже Терещук.

Міліція надала відео, зняте Олександром Карпюком, а також його фото з синцями на обличчі.



Виконуючий обов'язки начальника сектору боротьби з кіберзлочинністю Олександр Карпюк
Виконуючий обов'язки начальника сектору боротьби з кіберзлочинністю Олександр Карпюк


«Коли той чоловік (Олександр В. - ред.) кинувся, то лобами вдарилися. Якраз розсічення і в мого працівника, і в нього», – зазначив начальник УМВС Волині.

Щодо версії затриманого про участь у бійці дружини, то Олександр Терещук її заперечує: «Дружина не була побита. Дружина просила його і дитина просила його про те, щоб він не чудив там».

«Жінка не билася. Жінка і дитина були в кімнаті. Я не знаю, звідки дружина отримала струс мозку. Прокуратура нехай розбереться з цього приводу», – додав головний правоохоронець області.

Візит правоохоронця у пізній час – приблизно о 21:00 – Олександр Терещук прокоментував так, що затриманий перебуває під домашнім арештом і до нього слідчий згідно з процесуальним кодексом може навідуватися будь-коли як удень, так і вночі. І такі візити, за словами начальника волинської міліції, будуть продовжуватися, адже затриманого чоловіка потрібно контролювати.

«Це буде продовжуватися, поки не поміняють міру запобіжного заходу. Суд її або поміняє, а ми вийдемо з таким клопотанням, бо я не дозволю кидатися на моїх працівників міліції, або буде рішення суду і потім його звільнять», – зазначив Олександр Терещук.

Окрім того, як зауважив головний міліціонер Волині, щодо цієї ситуації із побиттям слідчі порушили кримінальну справу.

Відголоски історії з «газовиками»

Розповів Олександр Терещук і про те, що ж сталося із учасниками «міліцейського маскараду».

Стосовно осіб, які називали себе журналістами і знімали на відео (вони, казав раніше Терещук, «кришували» «викладачів інтернету»), ніяких заходів не вживали.

«Зараз тільки розслідуємо кримінальну справу відносно цього громадянина. Там ряд статей кримінального кодексу порушено. Зараз ще шахрайство - підробку документів - порушили. Найближчим часом справа дійде до суду», – пояснив очільник волинської міліції.

А от щодо працівників міліції, які проводили затримання під виглядом працівників «Волиньгазу», за словами Терещука, завершили службове розслідування. «За його висновком дії працівників міліції – професійно правильні», – підсумував головний міліціонер Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не міліція ,а фашисти ,але що тут говорити ,яка держава -такі мусора ,інакше іх не назвеш.
Відповісти
Миколайович нормальний мент
Відповісти
КПК ст 181, ч. 5. Працівники органу внутрішніх справ з метою контролю за поведінкою підозрюваного, обвинуваченого, який перебуває під домашнім арештом, мають право з’являтися в житло цієї особи, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов’язаних із виконанням покладених на неї зобов’язань, використовувати електронні засоби контролю.
Мають право прийти, однак міліції не надане право ВРУЧАТИ чи ОТРИМУВАТИ будь-які документи, так само як і ПРОВАДИТИ ВІДЕОЗЙОМКУ у приватному помешканні. Дозволено тільки те, що дозволено. Не більше.
Відповісти
думаю, що треба зробити прививку від сказу. В Україні ,і зокрема Волині, ця недуга буквально скосила ряди правоохоронців.
Відповісти
Я в шоці!!!! Чесне слово, давайте може пригадаємо всі справи в Україні, коли мєнти били людей і люди били мєнтів? Як гадаєте, яких буде більше?
Відповісти
"Стосовно осіб, які називали себе журналістами і знімали на відео (вони, казав раніше Терещук, «кришували» «викладачів інтернету»), ніяких заходів не вживали. "

капєц... а які тут заходи можна вживати???? Почитай закон про інформацію, Терещук, або хоча б статтю 34 КУ.
Відповісти
Мала необережність перетнутися із цим Владичаком у справі: неадекватна людина, лицемір і брехун, злость свою контролювати не вміє. Легко вірю, що він мєнта побив. Кромє того, очевидно, що мєнту більше досталося
Відповісти
Карпюк ще те бидло. Проте в даній ситуацій цей кіберзлочинець навіть його переплюнув. Неадекватна противна морда прикривається звязками зі ЗМІ і думає,що йому усе з рук зійде.
Відповісти
Ааааа, рєбята, мєнти атакують не лише в житті, а й в інтернеті!!!!!!!!!!!
Відповісти
Стаття 181. Домашній арешт

1. Домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби.

2. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

3. Ухвала про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту передається для виконання органу внутрішніх справ за місцем проживання підозрюваного, обвинуваченого.

4. Орган внутрішніх справ повинен негайно поставити на облік особу, щодо якої застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, і повідомити про це слідчому або суду, якщо запобіжний захід застосовано під час судового провадження.

5. Працівники органу внутрішніх справ з метою контролю за поведінкою підозрюваного, обвинуваченого, який перебуває під домашнім арештом, мають право з’являтися в житло цієї особи, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов’язаних із виконанням покладених на неї зобов’язань, використовувати електронні засоби контролю.
Відповісти
Так, що 911 (Владичак) читай п.5 ст. 181 КПК України
5. Працівники органу внутрішніх справ з метою контролю за поведінкою підозрюваного, обвинуваченого, який перебуває під домашнім арештом, мають право з’являтися в житло цієї особи, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов’язаних із виконанням покладених на неї зобов’язань, використовувати електронні засоби контролю.
Відповісти
Камера як раз і є використання електронних засобів контролю!!!
Відповісти
Для Владичака! Журналіст "Аверс" Бондаренко хто для тебе? Вона так тебе захищає, замовне відео робить, репутацію телеканалу "Аверс" підставляє.
Відповісти