Масштабна авіакатастрофа у Росії: у слідчих – три версії

Масштабна авіакатастрофа у Росії: у слідчих – три версії
Російські фахівці розглядають три версії аварії літака .

Слідчі з'ясовують, чому екіпаж двічі не зміг створити умови для посадки літака і не попросив про допомогу авіадиспетчерів, - пише Дзеркало тижня.

Трагедія у міжнародному аеропорту Казані сталася о 19:25 за московським часом, коли там приземлявся Boeing 737-500 авіакомпанії "Татарстан", який прямував регулярним рейсом №363 з Москви. Літак вилетів з московського столичного аеропорту "Домодєдово".

За попередніми даними, в Казані літак почав заходити на посадку, однак з невідомої поки причини пілоти вирішили йти на друге коло. При повторному заходженні на посадку літак врізався у злітно-посадкову смугу носом і загорівся.

Пожежники, які прибули на місце події, швидко впоралися з вогнем, однак ніхто з людей, що знаходилися на борту Boeing, не вижив.

Слідчий комітет порушив за фактом аварії літака кримінальну справу за ч.3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох або більше осіб). В даний час на місці події працюють слідчі та експерти-криміналісти СКР.

За попередніми даними, причиною катастрофи могла бути технічна несправність літака або людський чинник - помилка пілотів. У цей вечір в районі аеропорту йшов дрібний дощ, було вже темно, проте видимість оцінювалася в 5000 м.

Зараз слідчі і криміналісти СК Росії проводять огляд місця події та першочергові слідчі дії. Всього на місці події працює 350 рятувальників і правоохоронців і близько 100 одиниць техніки.

Окрім того у московському аеропорту "Домодєдово" взяли на експертизу зразки палива, яким заправляли літак, що розбився.

"Розслідування кримінальної справи триває", - зазначили у прес-службі СК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Масштабна авіакатастрофа у Росії: у слідчих – три версії
18 листопад, 2013, 09:58