Діти з районів Волині мають мати вибір від плавання до йоги, - Клімчук

Діти з районів Волині мають мати вибір від плавання до йоги, - Клімчук
На Волині позашкільним навчанням протягом наступних двох років повинно займатися на сорок відсотків більше дітей.

Про це 18 листопада повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Він зазначив, що нині в Україні у позашкіллі беруть участь 1,6 мільйона дітей. Це 40% усіх учнів. Кількість задіяних у навчанні школярів протягом наступних років має зрости до 2,5 мільйона. Такі ж пропорції повинна виконати й Волинська область, зазначає губернатор.

Нині ж активним позашкіллям може похвалитися лише обласний центр. Натомість районні заклади не мають належної фінансової підтримки.

«Я хочу бачити обласні установи позашкілля у районах і містах, крім Луцька. Втомився вже про це говорити. Там така певна інерція. Я розумію: установа тут, контора тут, директор тут, база тут. Їм добре. А діти недоотримають у районах. Такий консерватизм не здоровий», - зазначив Клімчук.

«Тут і так до кольору до вибору – вибір у дітей є. Від тенісу до англійської, від плавання до йоги. Тут вибір у Луцьку хороший і платний, і безплатний. А там – ні. Я не прийму жодного фінансового плану, доки не буду бачити 50 на 50%», - додав голова Волинської ОДА.

Крім цього Клімчук додав, що на фінансування позашкільної освіти країни у державному бюджеті з 1 січня 2015 року планують передбачити на 700 мільйонів гривень більше.

Нині в області 43 тисячі учнів займаються у позашкільних закладах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно, от взяти школу НВК у м Любешів, де навчається близько 1000 учнів (а то і більше), чому не можна побудувати там басейн??? а от в школах де навчається 400-500 учнів басейн є! де логіка?
Відповісти
Останні новини
Діти з районів Волині мають мати вибір від плавання до йоги, - Клімчук
18 листопад, 2013, 11:39