Гроші для луцьких освітян шукають у Верховній Раді

Гроші для луцьких освітян шукають у Верховній Раді
Луцька міська рада звернеться до парламенту, Кабміну та Президента з вимогою вирішити фінансову ситуацію в освітній сфері міста.

Про це стало відомо 29 лютого під час сесії міської ради.

За словами ініціатора звернення - депутата луцької міської ради Андрія Осіпова, надішлють звернення з вимогою виділити 29,5 мільйона гривень для фінансування галузі освіти Луцька.

«Існує нагальна потреба виділити кошти, інакше є загроза провалля освіти. Навіть, якщо всі вчителі візьмуть відпустку 15 днів за свій рахунок, це не вирішить ситуації. Керівники освітніх закладів Луцька змушені або вийти за рамки бюджету, або порушити трудове законодавство», - заявив Осіпов.

Депутат Анатолій Бірюков зазначив, що він загалом погоджується із необхідністю звернення. Але хоче, щоб із тексту вилучили останнє речення: там написано про судовий позов. За його словами, «це не солідно».

«Тут написано, що у випадку несвоєчасного і неповного реагування Луцька міська раду буде змушена звернутися до суду. Ну, шановні, кого ми будемо лякати судом? До того ж, ми знаємо, як ті суди працюють,» - обурився Бірюков.

Депутати підтримали пропозицію Бірюкова.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що він особисто вже працював над питанням коштів на освіту. За його словами, кошти для Луцька у Верховні Раді обіцяли знайти.

«Я був на засіданні правління Асоціації міст України. Там був присутній голова бюджетного комітету Верховної Ради. З його слів, питання буде вирішено. Кошти передбачаються», - заявив Романюк.

Нагадаємо, у бюджеті Луцька на 2012 рік передбачили коштів лише на 10 місяців зарплати луцьким вчителям. А згодом 93 працівники вже пішли в неоплачувану відпустку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гроші для луцьких освітян шукають у Верховній Раді
29 лютий, 2012, 15:08
У вогні загинув чоловік
29 лютий, 2012, 14:44