У Луцьку поменшало бродячих тварин, – директор «Ласки»

У Луцьку поменшало бродячих тварин, – директор «Ласки»
За майже рік роботи КП «Ласка» у Луцьку стало майже на третину менше безпритульних тварин, – каже директор підприємства Дана Новарчук.

Як розповіла посадовець, у «Ласці» наразі перебуває 293 собаки. А за період існування підприємства, тобто з початку 2013-ого року, з притулку забрали 388 тварин, стерилізували – понад 900, - пише Гал-Info.

«Практично весь час, що існує Волинське товариство захисту тварин, яке я також очолюю, ми самотужки намагалися стерилізувати тварин. Спершу робили стерилізацію в мене вдома. Таким чином показували владі, що все це може деякою мірою вплинути на ситуацію в місті, якщо ми працюватимемо згуртовано», – зауважила жінка.

У штаті підприємства разом і з ловцями, охоронцями, годувальниками, ветлікарем, бухгалтером, директором працює 14 осіб. «Ця наша структура функціонує за кошти з міського бюджету, громадської організації та спонсорські гроші», – пояснила Дана Новарчук.

«Евтаназію до тварин застосовуємо лише в тому разі, якщо вони невиліковно хворі, зокрема, онкохворі на останній стадії раку чи паралізовані. Буває, що їх привозять в тяжкому стані, і тоді вже виходу нема», – додала вона.

Водночас Дана Новачук розповіла про досягнення: «В нас покращилась ситуація в тому сенсі, що зменшилась кількість покусів. Зменшилась навіть кількість безпритульних тварин було – 3 тисячі, стало – 2,1 тисячі тварин». Цього, як вона пояснила, вдалося досягнути завдяки масовій стерилізації тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: собаки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой, краще б ти, рибонько, не робила подібних заяв. Коли ситуація виходить з під контролю – краще мовчати, ніж махати паперами і називати гарні цифри та позитивні тенденції.
Відповісти
Подавав заявку, забрати злу собаку, яка тероризує мешканців у дворі. Як горохом об стінку.
Відповісти
Постійно заявляю, щоб забрали непутьову дівку з директора КП. Як горохом об стіну.
Відповісти
І як горохом об стіну №3 =))
Відповісти
абсурд якийсь))) як це Новарчук сама ж і оцінює свою роботу? де ж тут об"єктивність? і хто веде статистику та підраховує бездомних собак - вона сама? якими методами, цікаво(?) "Хвали мене, губонько"! Аналіз ситуації і підрахунок реальної кількості мали б провести незалежні спеціалісти - тоді б усі знали правду та тоді було б видно, чи дійсно є прогрес. А так сама Новарчук всі ці роки підтасовувала кількість бродячих псів - і на тому афішує свої хибні та сумнівні досягнення.
Відповісти
Собак у місті насправді побільшало. Минулі роки не було їх стільки, а ще раніше тим більше. Були гицелі, робили свою роботу. Тепер не Луцьк, а собаче місто. Куди не підеш - кругом собаки. Може тим, хто сидить в офісах цього не видно... Взяв би той Романюк зі своїми заступниками, виділили один день і прогулялися пішки по місту. А то складається враження, що вони живуть не в Луцьку.
Відповісти
Задрала мене ця Новарчук. Засуньте її туди, звідки висунулася.
Не вмієш працювати - дуй з посади, а не махай паперами. Спеціалістка, бля.
Відповісти
Цікаво, а як ти підрахувала, скільки в Луцьку бродячих собак?
Відповісти
як вдало і як довго вдається замилювати очі неправдивою статистикою! захотіла - написала 3 тис. собак (щоб показати необхідність існування КП "Ласка"), а захотіла - написала 2 тис. собак (щоб показати, як результативно працює). А до речі у Харкові 5 років взагалі не було ніякого комунального підприємства по стерилізації собак , і як показали підрахунки зоологів ( а не журналістки!) - кількість собак на вулицях не змінилась! а в Луцьку то буде вічна пісня про розтринькування грошей з бюджету на "відлов-стерилізацію-випуск".
Відповісти
а цікаво, чи травмпункти луцьких лікарень подають звіти про кількість покусаних людей - чи Новарчук Дана враховує лише кількість дзвінків на гарячу лінію мера 15-80. бо якщо людину вже покусала собаку - то їй немає смислу дзвонити до мера, чим він їй допоможе?! чи в лікарнях теж Кравчука бояться - бо це він Дану покриває?
Відповісти
Доброго дня))) Дуже хочу щоб мене почули!!! я молода матуся дуже прошу службу забрати собаку яка приютилась в нашому будинку. Тваринка завдає проблем,через собаку в моїй квартирі з!явились блохи((( та й пройти крізь неї з малечею є проблема((((
Відповісти
Останні новини
У Луцьку поменшало бродячих тварин, – директор «Ласки»
18 листопад, 2013, 14:10
Луцькі студенти. БУДНІ МІСТА
18 листопад, 2013, 13:40