На Волині багато нелегальних автомобілів, – експерти

На Волині багато нелегальних автомобілів, – експерти
Волинська область одна з тих, де знаходиться найбільше «двійників», сірих і викрадених авто, – кажуть експерти.

Україну буквально заполонили нелегальні авто. За приблизними оцінками, з 10 ввезених в Україну за останній час автомобілів на наших дорогах вісім – нелегальні. Частина з них має кримінальне минуле – викрадення. Інші просто не розмитнені або їздять з підробленими документами, – пише Україна Кримінальна.

Тільки цього року через кордон з Польщею в Україну намагалися ввезти приблизно два десятки крадених авто. У липні працівники Польської прикордонної служби затримали двох українців 23-ох та 26-и років, які хотіли виїхати з Польщі на викрадених Mercedes, ціна кожного – понад 20 тисяч доларів США.

За словами колишнього УБОЗівця Дмитра Гнапа, дуже багато «двійників», сірих і викрадених авто в Чернівецькій, Волинській, Закарпатській прикордонних областях.

Саме в прикордонні населені пункти найчастіше заганяють авто, які викуповують за півціни в іноземців, які потім заявляють про викрадення і отримують страховку.

На думку МВС, одна з причин такого «нашестя» нелегальних автомобілів – скасування в минулому році обов'язкової експертизи під час реєстрації транспортного засобу. Власник може навіть не здогадуватися про проблеми. Про це він може дізнатися, наприклад, натрапивши на ДАІ. Щоб перестрахуватися, експерти радять перед покупкою замовляти експертизу.

Так, авто варто оглянути на СТО, а потім звернутися разом з продавцем в МРЕВ і замовити експертизу. А ще краще звернутися в експертну службу МВС, вони є у всіх областях України. Вони повністю перевірять перебиті або переварені номери (це коштує приблизно 200 гривень). Якщо ж це зробити після покупки, і авто виявиться нелегальним, то його просто заберуть на штрафмайданчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зрорбіть нормальні пошлини, багато розуму не треба.
Відповісти
треба перестати їздити на "липі". Решту - взяти за обшивку..
Відповісти
безкоштовна реклама експертної служби))))???, будьте уважні !, через горе-експертів проходить "лівак" на ура....
Відповісти
Останні новини
На Волині багато нелегальних автомобілів, – експерти
18 листопад, 2013, 15:29