Чому пішов Козюра? ПИТАННЯ ДНЯ

Чому пішов Козюра? ПИТАННЯ ДНЯ
Напередодні сесії Луцької міської ради 29 лютого депутатську групу «Рідне місто» покинув її керівник Андрій Козюра. Кажуть, пішов після того, як члени групи вирішили обрати своїм керівником Євгенія Ткачука.

Вихід з групи став несподіванкою для більшості депутатського корпусу. І навіть для наступника Козюри - нового керівника групи Євгенія Ткачука, стверджує останній.

Нагадаємо, група «Рідне місто» була утворена у вересні минулого року. Під час її створення тодішній керівник Андрій Козюра задекларував співпрацю з міським головою Миколою Романюком. «Ми відкинули будь-які політичні різноголосся, бо наша стратегічна мета — виконання виборчих програм і системна робота на благо лучан», - казали Козюра і Романюк під час підписання угоди про співпрацю.

ВолиньPost попросив депутатів прокоментувати вихід Андрія Козюри з групи та припустити, наскільки це змінить роботу групи та її вплив на діяльність міської ради.

Андрій Козюра, "Наша Україна":

«Коментарів не даю, прокоментує Микола Ярославович Романюк»

Микола Романюк, луцький міський голова:

«Я шкодую, що так сталося. На жаль, це його особисте рішення. Андрій Козюра його сам прийняв. В мене була з ним розмова, але він настояв на тому, що він таке рішення прийме. А про мотиви зміни керівництва спитайте в членів групи. Я не впливаю на групу. Я з нею тільки співпрацюю»

Сергій Григоренко, фракція «Батьківщина»:

«Я думаю, що вихід Козюри - це людська образа. Козюра образився на те, що члени групи вирішили змісити його з посади керівника. Будь-кому, як і Андрію Григоровичу, наскільки я розумію, не приємно те, що так сталося. Я вважаю, що тут взяли вгору емоції, таке рішення людини».

Андрій Осіпов, фракція «Батьківщина»:

«Я вважаю, що вихід Козюри – безумовно втрата. Втрата для групи серйозна.

Я не вважаю, що зміна керівника на Євгена Ткачука є найкращим рішенням. Проте я з повагою ставлюся до думки колег. Зрештою, вони входять до складу групи і їм вирішувати, чиїй волі коритися.

Мені не відомі причини зміни керівництва групи і я думаю, що для історії це значення не матиме»

Анатолій Бірюков, фракція «Європейська партія України», група «Рідне місто»:

«Там, де збирається двоє або троє (поки ми з Оленою Голєвою у фракції двох) – це найпростіше. Коли я виходив з фракції «Батьківщина» і партії, то там було 24 члени фракції. І виходило так, що може бути більшість 13 на 11. Там де більше людей, там не завжди співпадають думки. В групі якось також так.

Питання виникло вчора. Якщо просто заявили, то це ще не значить, що так воно буде. Якщо це фракція, то там є дисципліна і порядок, а у групі – можна вийти, можна зайти, можна знову вийти. Адже фракція на партійній основі, а у групі є і «Свобода», і «Наша Україна», і «Європейська партія» і безпартійні».

Анатолій Пархом’юк, фракція «Наша Україна», група «Рідне місто»:

«Я би не хотів ніяк коментувати. Група вирішила, що керівником буде Євгеній Ткачук»

Микола Дендіберін, фракція «Фронт змін», група «Рідне місто»:

«Я вам чесно скажу, що дуже важко мені це коментувати і шукати якісь причини. Справа в тому, що Андрій Козюра – дуже амбіційна і самолюбна людина. Думаю, що він поспішив вийти і тим більше, що він був ініціатором групи.

Потрібно було можливо зробити якусь паузу, заспокоїтися, він прийняв це рішення з опалу. Він має депутатський досвід, але напевне, життєвого не багато, якщо він зопалу взяв і написав заяву.

Дуже важко відповісти на питання, навіщо потрібна була зміна керівництва. Ми просто дали змогу іншій людині очолити групу, аби він спробував себе проявити»

Володимир Никитюк, фракція «Батьківщина»:

«Це не наша парафія. Я не хочу про це говорити, адже все одно він (Андрій Козюра, - ред.) мої слова перекрутить. Але ж Бог все бачить»

Олександр Пиза, фракція «Фронт Змін»:

«Він стане спокійнішим. Я сподіваюся, що для Андрія Козюри це все стане таким уроком життя.Кожна людина слабка і коли дати умови, то вона розслабляється.

Хоча Андрій Григорович достатньо самостійний, свідомий і сильний. Я думаю, він справиться з цим.

Щодо групи, то найбільша її біда в тому, що вона була сформована штучно, неприроднім способом. І тому трималася не на репутації Андрія Козюри, а на репутації міського голови.

Якщо група буде структурована і люди будуть щиро вірити, що вона їм потрібна, і будуть працювати – то група матиме право на життя.

У нашій групі «Місто майбутнього» ніхто зверху нас не заставляв, ми за переконаннями йшли, збиралися перед сесією і обговорювали порядок денний. Я сумніваюся, що ця група робила так по всіх питаннях.

Але я вважаю, що ситуація групі на плюс, адже вони вчаться бути депутатами, працювати в групі, поважати позицію один одного, а там були з цього приводу конфлікти»

Антон Сосновський, позафракційний:

«Із самого початку група створювалася адміністративним методом. Тому міський голова і його заступники наполегливо рекомендували депутатам з групи «Місто майбутнього» вступити в групу «Рідне місто».

Тобто якщо вона з самого початку створювалася адміністративним методом, то на адміністративних методах вона довго проїхати не може.

Вихід Козюри з групи з моєї точки зору свідчить про те, Микола Ярославович не має команди, якщо він навіть дозволяє своїх людей, таких як Козюра, відстороняти від цих процесів.

На сьогодні відомо, що ще 4 депутати з групи «Рідне місто» написали заяву, про яку просто ще оголосили. То вона буде ще меншою ніж є зараз.

А людина, яка зараз очолює групу, політичний, депутатський досвід має невеликий. Я навіть не уявляю, про що вона може говорити.

У міського голови під кожну сесію різна більшість. Тобто більшості міського голови в міській раді ніколи не було і ніколи не буде. З різних причин: по-перше, ми бачимо позицію міського голови, коли він змінює так спокійно свою опору… Тому я думаю, що більшості не буде.

А по-друге, я думаю, що група розвиватися не буде, бо під такого керівника депутати зростати і підтягуватися в цю групу не будуть»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який набожний Никитюк! Матьорий здирник і аферист спекулює Богом.
Відповісти
Нарешті Сосновський прав. Браво, тошик, з тебе ще можуть бути люди, якщо влітку мухи не зїдять.
Відповісти
Дуже цікавий вислів Олександра Пизи - "група сформована неприроднім способом" :)))))))))))))) Сильно сказав. Вихід з групи дозволено в звичайному режимі, чи в режимі подібному до початкового входження
Відповісти
Романюка тупо нагнув Палиця, в якого свої розбірки з Козюрою.А безхребетний Романюк тупо кинув свого корєша Козюру, бо бабло Палиці дорожче за дружбу.
Відповісти
А чому не Дячук очолив? Все таки від нього толку більше було б чим від Ткачука, який грає під дудку своєї сусідки по столу.
Відповісти
Оце вишиванку бабську треба насунути Ткачуку. Ну клоуни, слів не має.
Відповісти
Романюку: Своїх здавати не хорошо !!! Безхребетний. Думаю, що жидва Миколі на судному дні це зарахує.
Відповісти
Дуже амбіційний і самолюбивий Козюра всю свою діяльність "заради громади" направляє на свою користь. Молодець!!?!!?
Відповісти
наступний крок Козюри-знести новозбудований хлів біля Буратіно
Відповісти