Як знімали перші кліпи зірок. ВІДЕО

Як знімали перші кліпи зірок. ВІДЕО
Сьогодні, щоб зняти черговий кліп, зірки платять скажені гроші або відправляються в далеку-далечінь.

А кліпмейкери в середньому за свої послуги беруть від 10 тисяч євро, а ще якихось двадцять років тому навіть не існувало такої професії. У середині 90-х кліпи найчастіше знімалися за копійки, на квартирах друзів, а масовкою ставали родичі або знайомі, - пише Сегодня.

Так, соліст «Иванушек» Андрій Григор'єв-Апполонов розповів, що перший кліп на пісню «Всесвіт» вони знімали без сценарію.

«Нам просто сказали танцювати перед камерою на зеленому тлі, куди потім накладуть комп'ютерні ефекти. Оскільки над кліпом працював наш друг, грошей з нас взяли не багато, десь до тисячі доларів», - каже виконавець.

А от за словами Андрія Данилка, перші кліпи Сердючки взагалі йому нічого не коштували.

«Ми практично нічого не платили, адже нам весь час дзвонили спонсори, причому алкогольних компаній, які готові були оплатити нашу роботу, аби ми тільки їх пропіарили», - повідав співак.

КІРКОРОВ: ЗНЯВ МОЛОДОГО МОЙСЄЄВА

Відразу після завершення училища імені Гнесіних в 1988 році 21-річний Філіп Кіркоров зняв свій перший кліп на пісню «Кармен» (режисер відео - Михайло Макаренков, який також працював над «Атлантидою», «Ти, ти, ти»). Зйомки кліпу проходили в Москві, на Воробйових горах. У підтанцьовці у нього був юний соліст тріо «Експресія» - Борис Моїсєєв.



АЛСУ: СЦЕНА У ВАННІ ДАЛАСЯ З 15 РАЗУ

У 1999-му вийшов кліп Алсу «Зимовий сон». Його ідея, на яку надихнув сюжет «Лоліти», народилася в голові у продюсера співачки Валерія Білоцерківського. Зйомки відбувалися на дачі актриси Любові Орлової, в Підмосков'ї. «Найскладніша сцена була у ванні з Сергієм Маковецьким. Зняли з 15 дубля», - зізнається співачка.



ЛЕПС: ВПЕРШЕ КЛІП ПОБАЧИВ В ЛІКАРНІ

У 1995-му світ побачив кліп Григорія Лепса на пісню «Наталі». Сам Григорій першу свою відеороботу зміг оцінити, перебуваючи на лікарняному ліжку. «Вперше свій кліп я побачив у палаті Боткінської лікарні, де пролежав півроку з виразкою шлунка. За цей час я схуд більше ніж на 30 кг», - згадує співак.

За словами режисера Андрія Семенова, зйомки відео проходили в Ялті: «На той час Гриша ще не був досвідченим водієм, тому у нього під ногами лежав чоловік, який контролював, щоб він нікуди не врізався. До речі, раніше на цій «Чайці» їздив Хрущов».



СЕРДЮЧКА: ПИЛИ КОНЬЯК В ШУБАХ

Перший кліп Вєрки Сердючки «За трохи» з'явився в телевізорі в 1998 році. «Зараз я рідко переглядаю свої кліпи, тільки коли збираємося вузьким колом з друзями. Звичайно, в цьому відео видно невміле виконання, хоча є секундні кадри, які зараз претендували б на легкий арт-хаус. Свій другий кліп на пісню «Пиріжок» теж не вважаю геніальним, хоч ідея режисера Володимира Якименко уповільнити кадри була вдалою. До речі, тоді за зйомки ми не заплатили ні копійки - все проспонсорувала одна горілчана компанія. Тому ми пили коньяк, знімаючись в тих лисячих шубах», - зізнається Андрій.



БИ-2: СТРАЖДАЛИ ВІД ЗАПАХУ ГНОЮ

Свій перший кліп для російського телебачення група «Би-2» знімала в Мельбурні (1999 рік). Це була пісня «Варвара», з якою колектив починає кожен свій концерт.

«В Австралії є такий закон, що в містах не можна нічого офіційно знімати без дозволу муніципалітету, якого у нас не було. Тому ми вставали рано, поки охоронці порядку ще спали, і знімали, що хотіли. А ще ми набрехали на фермі, що робимо документальний фільм для Росії, щоб нас пустили на поле. До цих пір пам'ятаю той запах гною, яким ми встигали пропахнути за весь день», - згадує Льова Би-2.



«ЛЕНИНГРАД»: ШНУР ЗАЛИШИВСЯ НЕЗАДОВОЛЕНИЙ


Через рік після створення групи «Ленинград» (січень 1997- го) музиканти зважилися на перший кліп «Я так люблю тебе».

«Відео знімав наш друг Діма Дмитрієв за пляшку горілки. Кліп не брали в ротацію, і в цілому вийшов х .. вим», - каже Сергій Шнуров, який на той момент ще не був солістом колективу, а грав на бас-гітарі.



ИВАНУШКИ: В ШОЛОМАХ НАПРОКАТ

За словами Андрія Григор'єва-Аполлонова, у кліпі «Иванушек International» на пісню «Всесвіт» (1995 рік) вперше в Росії використовувалися комп'ютерні технології.

«Наш друг, режисер Сергій Баженов, був піонером комп'ютерної графіки в нашій країні, і він запропонував ідею кліпу: хоч сама пісня відносини до космосу не мала. Комбінезони були привезені з Лондона, скафандри ми брали напрокат, а черевики нам дістали в Іспанії. Потім ми ще рік їх носили - не було грошей на нові», - каже Рудий, який знімався з температурою 39.



ЗЕМФІРА: Є ДВІ ВЕРСІЇ ВІДЕО

Свій перший кліп на пісню «СНІД» головна російська рокерша знімала в Празі, в березні 1999 року.

«У Росії це було б набагато дорожче, а ми хотіли заощадити. Кліп знімався спонтанно, без сценарію, за добу. Всього відзняли на годину сорок, а в результаті вийшла трихвилинна пісня. До речі, існує два варіанти кліпу: один пристойний, інший більш відвертий. До речі, ті інтимні частини, які демонструються в відео, не мої», - каже співачка, якій на той момент було всього 22.



«РУКИ ВВЕРХ!»: У МАСОВЦІ - ДРУЗІ

Кліп «Студент» був знятий в 1997-му.

«Спочатку ми хотіли зняти бойовик, в якому когось грабують. Але нам сказали, що це буде дорого, тому навіть у масовку запросили друзів. Головну героїню знайшли в натовпі (модель, яка повинна була зніматися, проспала). А ще мало не сталася трагедія, коли в басейн, де я плавав, почала падати лампа, включена в мережу. Героїня її вчасно підхопила», - каже Сергій Жуков.



МЕЛАДЗЕ: ЗНІМАЛИ В ОРЕНДОВАНІЙ КВАРТИРІ


«Не тревожь мне душу, скрипка» - перша пісня, на яку було знято кліп Валерія Меладзе в 1994 році, була написана його братом, Костянтином за чотири роки до цього в актовому залі Миколаївського кораблебудівного інституту, де вони обоє навчалися. Режисер відеокліпу Ліна Арифуліна, каже, що ледве вмовила Валерія на постільні сцени («Він був дуже сором'язливий»).

«Щоб зняти цей кліп, ми взяли велику суму в борг, зняли квартиру на околиці Москви, а потім ще платили, щоб його транслювали по телебаченню», - згадує Валерій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як знімали перші кліпи зірок. ВІДЕО
19 листопад, 2013, 09:07