Луцький фотограф презентувала в Любліні виставку. ФОТО

Луцький фотограф презентувала в Любліні виставку. ФОТО
Лучанка Оксана Цимбалюк у рамках фестивалю «Україна в центрі Любліна» презентувала фотовиставку проекту «Обличчя Любліна».

Презентація відбулася 15 листопада у перший день фестивалю в місцевому пабі «У фотографа».

Лучанка потрапила до Любліна в якості волонтера Фундації Духовної Культури Пограниччя, завдяки одній із волонтерських програм Європейського Союзу «Молодь в дії». Протягом року в Польщі вона вивчатиме мову, культуру та реалізуватиме фотопроект «Twarze Lublina».

Як розповіла автор, проект «Обличчя Любліна» є своєрідним продовженням фотопроекту «Обличчя Луцька», який свого часу започаткувала фотограф разом з Володимиром Хомичем та Тетяною Зубрик-Хомич.

Втім, якщо для «облич Луцька» термін життя проекту не визначений, а герої – звичайні лучани, то обличчя Любліна мають чіткі рамки і критерії відбору.

Оксана Цимбалюк пояснює, що фотопроект триватиме до середини квітня 2014 року, після чого відбудеться велика виставка за участі усіх героїв.

Учасниками стануть сто любленців, які долучаються до розвитку міста, здебільшого культурного. Серед них – музиканти, режисери, артисти, журналісти, спортсмени, громадські діячі, підприємці і навіть туристи.

Нині на Facebook вже зібрана перша двадцятка, яка презентує місто.

«Герої цього проекту отримують п’ять однакових питань, на які я майже завжди отримую різні відповіді. Також люблінці висловлюють свою думку з приводу багатокультурності Любліна, розповідають, яким вони бачать та уявляють характер та обличчя свого міста, і дають натхненну пораду дня для усіх, хто слідкує за проектом», - розповіла Оксана Цимбалюк.

Портрети героїв, а також їхні думки про життя Любліна, публікують на сторінці проекту у мережі Facebook. Першу дванадцятку презентували і у люблінському пабі.

«Я працюю над проектом із задоволенням. Знайшлися хороші дівчата і хлопці, які роблять технічну роботу із текстами, тобто шифрують і вичитують. Спілкуватися із культурною «богемою» Любліна дуже круто. Приємно бачити людей, які займаються улюбленою справою, яка приносить користь і популяризує місто», - сказала автор.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молод4инка!!!)) пишаюсь тобою!
Відповісти
Ксю ти молодець...молодець))
натхнення тобі побільше))
Відповісти
Знаю Оксану, дуже класна дівчина! Успіхів тобі!
Відповісти
А яка концепція фотографій? Робити майже паспортні фото на вулиці? Геніально!!!
Відповісти
Останні новини
Луцьк «закриє» осінь КВНом
19 листопад, 2013, 10:35
Луцький фотограф презентувала в Любліні виставку. ФОТО
19 листопад, 2013, 10:12