Лучани не дочекалися комунальників і самі прибрали провулок. ФОТО

Лучани не дочекалися комунальників і самі прибрали провулок. ФОТО
Лучанка Ольга Бузулук з родичами прибрали провулок, що сполучає вулиці Лермонтова та Львівську.

"Майже три роки я практично щодня тут ходжу, і завжди спостерігаю море сміття. Правда, одного разу було чисто, та на другий день всі 20 метрів багатостраждального переходу знову були завалені непотребом... Він постійно в бруді, смердить, і пройти тут, а тим паче з дитиною, просто неможливо", - пише вона в блозі на Слові Волині.

"Я подзвонила кумі, вона погодилась допомогти. Вклавши доньку в обід спати, ми взяли граблі, віник, совок, кілька пакетів для сміття, одноразові рукавички, фотоапарат і пішли до переходу. Роботи виявилось більше, ніж я думала. Прибирання почали ми о 12.30, а завершили о 13.30. Плюс 10 хвилин розклеювали 4 листочки з закликом не смітити тут", - розповіла лучанка.

За годину вони назбирали майже 15 60-літрових пакетів відходів.

"Тут було все: обгортки від солодощів, скляні пляшки (здебільшого, "чекушки"), пластикова тара, упаковки від ліків, висушені і прогнилі бур’яни, які страшно засмерділи, коли їх розворушили, бо лежали вони тут ще відколи розтанув сніг, тобто з весни. Та найбільше вразили пакети з побутовим сміттям. Тобто людина їх несла-несла і не донесла ще 3 метри до контейнера зі сміттям, який стоїть при вході в базарчик, а вирішила залишити тут, біля туалету", - описує жінка.

"Коли ми прибирали, мимо пройшло багато людей, в тому числі, з дітьми, і ніхто не звертав на нас уваги, ніхто нічого не сказав. Тільки ці два випивохи гарно допомогли. Розклеївши листівки, ми кілька хвилин спостерігали за реакцією людей, які зупинялись і читали їх. Одна жінка сказала, що ми зробили гарну справу, але тут колись хтось уже прибирав, та все одно потім засмітили. І сказала написати, що штраф за сміття 100 гривень. На жаль, ми не маємо таких повноважень, щоб штрафувати. Єдине, що ми могли б зробити, це постояти і поспостерігати за перехожими. І якщо хтось кине сміття, наказати його підібрати. Та в нас немає на таке часу", - написала вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми з сусідами постійно прибираємо і подій з цього не робимо!
Не жити ж у лайні бо в ЖКП № 3 "Гондураси" працюють. А ЖКП ми коли їм щось треба буде нахлобучимо мало не здасться. Земля кругла.
Відповісти
ми б теж не робили подію, але просто хочеться, щоб таке робив кожен, щоб підняв дупцю і просто пішов та й щось прибрав - ми показуємо приклад. перед виборами ж кандидати прибирають і піаряться на цьому? то чому нам не можна?)))
Відповісти
Вітаємо ініціативу і ентузіазм!Без них зараз нічого не робиться.Молодці.Але от в тексті звертання до шановних людей помилка.Але то таке.Молодці!
Відповісти
бо там журналістка була. вони завжди з усього роюлять новини а те що купа людей так роблять...то точно...але вони більше часу тільки пишуть, і всі знають про те де вони були, що їли...коли перднули. отакі новини в нашому селі, половина про журналістів
Відповісти
журналістка, тобто я, там не тільки була, а, власне, й прибирала. я думаю, що якби ви надумали зробити щось подібне, зробили і написали про це, і це було б цікаво, то і вас опублікували б. так що вперед!
Відповісти
Хи.хи.хи. То прибирай далі. І ще кілька ділянок прихопи.
Відповісти
Всім все пох-р,я так розумію.Більшість вибирає потонути в власному лайні,ніж пошевелити целюлітом заради себе ж,або сказати,дякую,млотці дівчата.
Відповісти
lyudi lyudi,porozhdenie krokodilov vo vse vremena vy dostoyny samih sebya.......Diysno divchata prybraly , a vy -vidrazu peresudzhuvaty
Відповісти
a Dyuma pravyl'noskazav
Відповісти
Дуже рада,що є коментарі на підтримку таких людських вчинків,а не безсердечність та пофігізм.Хай буде їх по-більше!Будь-яка НОРМАЛЬНА людина не бажає жити серед сміттєзвалища(а все ж доводиться жити!!!),та й природа АБСОЛЮТНО не заслоговує такого брудного смердючого ставлення,ВОНА Ж НАМ ДАЄ ЖИТТЯ!!!Цінуймо і бережімо її!
Відповісти
Останні новини
Лучани не дочекалися комунальників і самі прибрали провулок. ФОТО
19 листопад, 2013, 10:47
Луцьк «закриє» осінь КВНом
19 листопад, 2013, 10:35