У Ковелі старі будинки обіцяють замінити новими

У Ковелі старі будинки обіцяють замінити новими
У Ковелі хочуть відремонтувати застарілий житловий фонд: для експерименту обрали перший квартал, який обмежений вулицями частково Незалежності, бульваром Лесі Українки, Сагайдачного та вздовж річки Турія.

Про це пише Про Ковель.

Депутати доручили відділу комунального господарства виконкому виступити замовником детального плану цієї території для проведення його комплексної реконструкції.

Начальник відділу містобудування та архітектури Людмила Мурай розповідає, що таким чином вони виконують Закон України «Про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду». В основу цього державного документа покладений задум побудувати на місцях старих, ветхих будинків нові сучасні багатоповерхівки і тим самим скоротити величезні черги городян на отримання житла. А ще – покращити інфраструктуру міста.

Цей квартал запропонований був не випадково. За словами Мурай, він розташований фактично у центрі міста та є найбільш занедбаним у плані знаходження там будинків ще барачного типу.

Людям, що в них проживають, пообіцяли, що саме вони стануть першими, хто отримає ордери на квартири, коли на землі, де знаходилося їхнє помешкання, будуть зведені багатоповерхівки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.