Вкладники «Західінкомбанку» не хочуть, аби банк став банкрутом

Вкладники «Західінкомбанку» не хочуть, аби банк став банкрутом
Представники вкладників «Західінкомбанку» не хочуть, щоб банк визнали банкрутом.

Про це у коментарі ВолиньPost’у розповіла голова ініціативної групи ошуканих вкладників ПАТ «Західінкомбанк» Любов Лещук 19 листопада.

Жінка нагадала, що в облраді розглянули проект рішення депутата облради Сергія Слабенка, в якому управлінню Нацбанку в області рекомендують провести додаткову, позапланову перевірку «Західінкомбанку», адже банк є діючим, утім, не може повернути гроші своїм вкладникам.

З її слів, такий проект рішення є дещо «одностороннім». «Вкладники були незадоволені, бо деякі люди не хочуть, аби «Західнкомбанк» став банкрутом», – прокоментувала Любов Лещук.

Жінка пояснила, що у цьому разі гроші вкладникам буде змушений повертати державний фонд гарантування вкладів. Ця структура не гарантує повернення усієї суми, якщо вона – понад 200 тисяч гривень.

«Є серед нас 25% людей, які мають вклади вище 200 тисяч: є, що житло чи землю продали. І вони кажуть, що 25% втрачають від суми своїх вкладів. І тому ми не можемо такий проект рішення поставити на голосування», – зазначила Любов Лещук.

За словами жінки, щодо цього вона радилася із головою Волиньради Володимиром Войтовичем, з яким домовилися про новий проект рішення облради щодо ситуації навколо «Західінкомбанку». «Ми маємо спільно зробити проект рішення і на сесію обласної ради підготувати і дати», – додала вона.

Нова версія має задовольняти інтереси банку, вкладників та облраду, а підготувати її мають на грудневу сесію, – зауважила Любов Лещук.

Наголошувати у новому проекті рішення, за словами жінки, будуть на поверненні грошей боржниками банку.

«Я думаю, що документ буде схожий на той, що розробили для міської ради. Я думаю тільки, що депутати облради можуть звернутися в комісію ВРУ», – підсумувала Любов Лещук.

Нагадаємо, вкладники уже ініціювали проект рішення, який мають розглянути на сесії Луцької міськради. Хоч ошукані люди і висловили недовіру прокурору Волині Андрію Параці та голові обласного управління Нацбанку Олександру Бєліку, утім, вирішили не «вплутувати» міськраду у справу про висловлення недовіри.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого в цьому працюючому банку вкладники до сих пір не переоформили кошти понад 200 тисяч гривень па своіх родичів? Тільки банкрутсво цього злодійського банку дає шанс людям отримати хоч якісь кошти. Іначе 5 років чекали і дальше за чеканням вимре більшість пенсіонерів. А власникам цього тільки і треба...
Відповісти
Останні новини
Вкладники «Західінкомбанку» не хочуть, аби банк став банкрутом
22 листопад, 2013, 11:14