За повторне порушення ДАІ може забрати права на 5 років

За повторне порушення ДАІ може забрати права на 5 років
Народні депутати пропонують штрафувати водіїв за перевищення швидкості більш, ніж на 10 км/год - також депутати пропонують за повторне порушення правил відбирати у водія права на 5 років.

Як інформує ТСН, така норма міститься в законопроекті, який в Раді зареєстрували депутати від фракції Партії регіонів.

«Чинний КоАП не передбачає відповідальність за перевищення швидкості руху, менш як на 20 кілометрів на годину. Враховуючи ці положення Кодексу, водії рухаються на автодорогах поза населеними пунктами зі швидкістю 110 км/год замість дозволених 90 км/ч. А в населених пунктах - зі швидкістю 80 км/год замість дозволених 60 км/год», - скаржаться народні обранці.

«Таким чином, відбувається істотне порушення гранично допустимої швидкості руху, а тому пропонується передбачити настання адміністративної відповідальності водія за перевищення швидкості більш ніж на 10 км/год.», - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Також депутати пропонують за повторне грубе порушення правил відбирати у водія права на 5 років, а не на 3 роки, як це передбачено чинним законодавством.

Нагадаємо, нещодавно ДАІшникам дозволили забирати автомобілі, якщо його власник не платить кредит, квартплату, штрафи або аліменти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую Партії Регіонів за таку дурість.
Це піднесе їх рейтинг до небес
Відповісти