Топ-5 наймасштабніших авіакатастроф останніх років

Топ-5 наймасштабніших авіакатастроф останніх років
Однією з топ-новин тижня стала авіакатастрофа в Росії, яка забрала життя 50 людей.

Серед жертв опинились очільник татарстанської ФСБ, син президента республіки, дружина і дочка відомого коментатора Романа Скворцова, - пише ТСН.

ТСН.ua зібрав найбільш трагічні сторінки повітряних подорожей за останні п'ять років.

Несправність ціною у 153 життя

3 червня 2012 року став трагічним днем для Нігерії. Лайнер MD-83 місцевої авіакомпанії Dana Air, що прямував з Абуджи, впав у житловому кварталі поблизу аеропорту Лагоса.

Жертвами катастрофи стали всі 153 людини, які перебували на борту. Окрім того, загинули 10 людей з будинку, на який безпосередньо впав літак. Ймовірною причиною аварії назвали технічну несправність літака.

В аеропорту "Барахас" іспанської столиці Мадрида 20 серпня 2008 року розбився літак MD-82 авіакомпанії Spanair. Він мав прямувати на Канарські острови. Однак щойно відірвавшись від злітної смуги, він впав і загорівся. Загинули 154 із 174 людей, які були у літаку.

За інформацією з "чорних ящиків", під час зльоту закрилки судна були випущені не повністю. Пілоти мали отримати автоматичне попередження - однак через несправність обладнання не отримали. Також відомо, що ще до вильоту у літака були технічні проблеми, через що виліт затримали на одну годину.

Приземлення з 158 жертвами

22 травня 2010 року стало чорним днем для Індії. Boeing 737-800 авіакомпанії Air India рейсу Дубай-Мангалор розбився під час приземлення. Літак сів, однак пілоти не змогли його зупинити. В результаті судно викотилося за межі смуги, протаранило огорожу, після чого розламалося на дві частини і загорілося.

Загалом на борту перебували 166 людей – вціліти вдалося вісьмом. Слідчі встановили, що літак заходив на посадку за нестандартною траєкторію, через що він торкнувся смуги на 600 м далі, ніж зазвичай. Піти на друге коло і знову посадити літак у потрібному місці пілоту не вдалося, бо він здійснив цю спробу надо пізно.

Відмовив двигун

Загинули всі, хто 15 липня 2009 року летів з Тегерана до Вірменії. Ту-154 авіакомпанії Caspian Airlines зі 168 людьми на борту різко втратив висоту і впав на півночі Ірану. Ніхто не вцілів.

Серед пасажирів була юнацька збірна Ірану з дзюдо. Комісія з розслідування причин авіакатастрофи оголосила, що причиною трагедії стала відмова і наступне руйнування двигуна.

Катастрофа над Атлантикою

Найбільш кривавою авіакатастрофою за останні 5 років стало падіння лайнера Airbus А330 компанії Air France в Атлантичний океан. 1 червня 2009 року літак прямував з Ріо-де-Жанейро до Парижа. Через чотири години після початку польоту зв'язок з літаком зник.

Остаточний звіт про катастрофу оприлюднили лише через три роки. У ньому експерти причиною трагедії назвали технічну несправність через обмерзання, подальше відключення автопілота і неузгоджені дії екіпажу. Свої життя у цій катастрофі втратили 228 людей – всі, хто був на борту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ранково-позитивно)
Відповісти
как всегда. Удивляюсь я вам ребята. Вместо того, чтобы состряпать нормальный материал, почитать компетентные источники, вы передираете журналажный бред с ТСН.
Відповісти
Остання катастрофа не в Ірані, а в Атлантичному океані. Як ви пишете, куди ви дивитесь.
Відповісти
Останні новини
Топ-5 наймасштабніших авіакатастроф останніх років
20 листопад, 2013, 09:08