Назвали, скільки в Луцьку «офіційних» бомжів

Назвали, скільки в Луцьку «офіційних» бомжів
У Луцьку посилили роботу щодо виявлення безпритульних людей, яким потрібна допомога.

Про це йшла мова під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 листопада.

За словами директора департаменту соціальної політики Лариси Боярин, станом на 1 жовтня 2013 року в Центрі обліку бездомних осіб зареєстровано 79 осіб.

18 особам з числа бездомних надано допомогу у відновленні документів, 61 особу зареєстровано за юридичною адресою Центру, одній особі надано допомогу в оформленні документів для влаштування до будинку-інтернату, ще одну влаштовано до медичного закладу.

Підопічним Центру надається також можливість помитись або скористатись послугами із санітарної обробки речей, за потребою видається чистий одяг та взуття.

Силами волонтерів ВОБФ «Переображення» періодично проводяться піші патрульні рейди. Зокрема, протягом поточного року виявлено 13 осіб, які направлені за отриманням необхідної допомоги до Центру обліку бездомних осіб.

Як розповіла Лариса Боярин, з метою залучення додаткових коштів для вирішення проблеми бездомності та безпритульності у місті, департамент соціальної політики виступив з ініціативою щодо участі у всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

«Поданий нами проект «Створення Центру реінтеграції бездомних громадян в місті Луцьку» став переможцем конкурсного відбору 2012 року», – зауважила чиновниця.

Цей проект передбачає запровадження унікального досвіду щодо організації роботи із вирішення конкретної соціальної проблеми громади міста – бездомність та безпритульність, шляхом об’єднання матеріальних і трудових ресурсів влади та представників громадських об’єднань, а саме Луцької міської ради та Волинського обласного благодійного фонду «Переображення».

Загальний бюджет проекту становить 1 млн. 80,178 тис. грн, з них: фінансування з фонду конкурсу – 482,178 тис. грн; фінансування з бюджету міста – 500 тис. грн та внесок організації-партнера – 98 тис. грн.

Крім того, Лариса Боярин повідомила, що цьогоріч разом із благодійним фондом «Переображення» облаштовано кімнати нічного (тимчасового) перебування бездомних, розрахованих на 12 ліжкомісць, що дозволить вирішити проблеми надання притулку бездомним особам, особливо у осінньо-зимовий період, коли існує загроза обморожень та смертельних випадків від переохолодження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бомжі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1 млн. 80,178 тис. грн НА 79 БОМЖЕЙ (ЯКАСЬ ТУФТА НЕ ВСІ ПІНСЕОНЕРИ ТАК ЖИВУТЬ)
Відповісти
Мусово дiтям як колись тимуровци помагати стареньким та немiчним одиноким безпорадним
Бомжу багато не тре
Відповісти
Останні новини
Назвали, скільки в Луцьку «офіційних» бомжів
20 листопад, 2013, 15:30