На «Ягодині» підприємців обслуговують цілодобово

На «Ягодині» підприємців обслуговують цілодобово
Кожен суб’єкт, який розміщений у будь-якій точці Україні, може декларувати і розмитнювати вантаж у відділі митного оформлення п’ять пункту «Ягодин».

Про це 20 листопада повідомив керівник відділу В’ячеслав Богомаз.

Цей підрозділ орієнтований на суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності. Для зручності тут введена можливість електронного декларування.

«Кожен суб’єкт, який розміщений у будь-якій точці України, може декларувати і розмитнювати вантаж у пункті митного оформлення п’ять пункту «Ягодин». Тобто, прислати електронну декларацію до пункту. Автомобіль заїжджає на митницю і його розмитнюють тут же ж. Авто не повинне заїжджати на митницю, де задеклароване підприємство, а може їхати у будь-якому точку України», - зазначив Богомаз.

Лист з декларацією інспектор оформлює приблизно за 15 хвилин. Якщо система не виявляє ризиків до вантажу, тобто, не сигналізує про необхідність перевірки, зважування, обшуку, то вантаж на місці лише документально перевіряють інспектори.

«Після оформлення декларанту приходить повідомлення, що йому присвоєний номер і здійснений митний контроль», - зазначив Богомаз.

Пункт вже протягом місяця працює у цілодобовому режимі, а перелік цін розміщений на сайті головного управління. Раніше пункт працював з 9:00 до 21:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане Богомаз не обманюйте людей. Мав можливість пройти муки аду у вашому підрозділі і про яких 15 хв ви говорите? Я розумію, що маючи брокерську свою контору треба відробляти вкладене, але не за таких умов. Там же працівники нульові, про який рівень іх знань можна говорити, якщо в своєму лексиконі навіть ви використовуєте неіснуючий термін розмитнення. Поитайте Митний кодекс, а потім розказуйте пресі. І хто призначає на керівні посади людей з таким рівнем знань, до чого котиться система і держава?
Відповісти
А про який перелік цін Ви говорите? Ті суми, які вам мають бути? Плата за брокерські не можеж бути розміщена на сайті ГУ, це ж пряма корупція виходить.
Відповісти
Останні новини
Францію замело. ВІДЕО
20 листопад, 2013, 22:43
На «Ягодині» підприємців обслуговують цілодобово
20 листопад, 2013, 19:02