Євромайдан в Києві. ФОТО

Євромайдан в Києві. ФОТО
Приблизно дві тисячі людей розпочали в Києві Євромайдан, учасники якого вимагають підписати Угоду про Асоціацію з ЄС.

Учасники протесту активно постять в соцмережах фото і відео того, що відбувається, - пише Кореспондент.

У четвер, 21 листопада, Верховна Рада України у присутності спостерігачів від Європарламенту не змогла прийняти жоден варіант з шести законопроектів, які передбачають лікування засуджених громадян за кордоном і необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Голосування завершилося під загальні крики опозиційних нардепів "Ганьба!" на адресу колег з найбільшої фракції Партії регіонів і фракції Компартії, оскільки саме вони не підтримали жоден з документів. Єдиним регіоналом, який підтримав чотири з шести законопроектів, став Нестор Шуфрич.

Разом з ним один із законопроектів підтримала регіоналка Ірина Бережна. Решта представників правлячої партії не проголосували, через що Рада не змогла набрати більш як 195 голосів.

ЧИТАТИ ТРАНСЛЯЦІЮ З МАЙДАНУ В КИЄВІ

На тлі всього цього Кабінет міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до підписання УА з Євросоюзом, а також прийняв розпорядження, згідно з яким уряд ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва готова до тристоронніх переговорів для вирішення питань, пов'язаних з можливим підписанням Угоди про асоціацію України з ЄС.

Нагадаємо, 28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Європейського союзу. На ньому очікувалося підписання Угоди про асоціацію з Україною. Для цього Україні залишалося прийняти кілька законопроектів і вирішити питання ув'язненого екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Останнім часом Київ демонстрував рішучість на шляху до євроінтеграції. Однак, 9 листопада в Росії відбулася таємна зустріч президентів Януковича і Путіна, зміст якої залишається невідомим. Після цього українська влада різко змінила риторику.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Євромайдан в Києві. ФОТО
22 листопад, 2013, 07:39