Найпопулярніші імена новонароджених

Найпопулярніші імена новонароджених
Найбільше батькам подобається називати дівчаток Софіями, а хлопчиків Артемами.

Загалом у жовтні в Україні відділи державної реєстрації актів цивільного стану зареєстрували 49809 дітей, це на 6628 більше, ніж у вересні, ‒ повідомляють у прес-службі Державної реєстраційної служби.

Новонародженим батьки давали різні імена ‒ від найпоширеніших до рідковживаних. Зокрема, у всіх регіонах України дівчаткам найчастіше давали ім’я Софія (крім Дніпропетровської області), а також Анастасія (крім Волинської, Івано-Франківської та Чернівецької областей) і Марія (крім Волинської, Запорізької та Чернівецької областей).

А серед імен хлопчиків лідирує Артем (крім Дніпропетровської, Луганської , Тернопільської та Черкаської областей). На другому місці за поширеністю в регіонах ‒ Олександр (крім Івано-Франківської, Луганської, Рівненської, Сумської та Чернівецької областей), а також Максим.

Серед рідко вживаних, навіть екзотичних, чоловічих імен зустрічаються Здравіє, Ной, Соломон, Діоніс, Тамерлан, Аскольд, Омар. Дівчаток називали Анджеліна Джолі, Веданте, Афіна, Олівія, Аїда, Єва, Касія.

Крім цього, в жовтні 2044 людини звернулося в РАЦСи, щоб змінити ім’я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Співчуваю дітям з такими іменами: Здравіє, Ной, Соломон, Діоніс, Тамерлан, Аскольд, Омар, Анджеліна Джолі, Веданте, Афіна, Олівія, Аїда, Єва, Касія.
Відповісти