Заступник мера вимагав хабар і навіть погрожував

Заступник мера вимагав хабар і навіть погрожував
У прокуратурі Волинської області підтвердили, що стосовно міського голови одного з населених пунктів області М. за отримання хабара порушили кримінальну справу.

Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба прокуратури.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, на хабарі попався заступник міського голови Устилуга Юрій Михалець.

Також у прокуратурі кажуть, що кримінальна справа порушена і щодо його спільниці К.

Як розповів прокурор області Андрій Парака, цей представник влади як службова особа, яка займає відповідальне становище, діючи корисливо, з метою незаконного збагачення, через спільницю отримав хабар від керівника одного з приватних товариств як незаконну винагороду за сприяння і обумовлену перемогу в міському конкурсі з благоустрою.

Цей чиновник входив до складу конкурсної комісії, яка відбирає суб’єктів господарювання для здійснення благоустрою сервісної зони та території, яка прилягає до пункту пропуску через держкордон, у зв’язку з підготовкою до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу «Євро – 2012».

До службових повноважень цього посадовця входило керівництво у сфері місцевого житлово-комунального господарства.

Від учасника конкурсу з благоустрою, директора одного з товариств цей чиновник незаконно вимагав хабар.

До вимагань додались погрози. Заступник міського голови переконував, що як член конкурсної комісії перешкодить перемозі приватного підприємства в цьому важливому заході, якщо не отримає визначену суму в американській валюті. Гроші він наказав передати знайомій йому громадянці К.

Обумовлену суму – 2000 доларів США – представник місцевої влади отримав протягом двох днів. Аванс в сумі 500 доларів після обіцяної перемоги в конкурсі вже згадуваного товариства йому передала спільниця – директор місцевого комунального підприємства К.

Наступного дня в автомобілі корисливий посадовець отримав другий транш обумовленої незаконної винагороди – 1500 доларів США.

Разом зі спільницею він був затриманий. Операцію було проведено у тісній співпраці з працівниками Управління СБУ у Волинській області.

Досудове слідство за цією кримінальною справою здійснює слідчий відділ прокуратури області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розповсюдження такої інфораціїї до вироку суду є незаконним. А раз так, - це політика. Ті, хто публікує подібне, знють що їм нічого не загрожує.
Відповісти
Останні новини
Заступник мера вимагав хабар і навіть погрожував
01 березень, 2012, 12:38