Євромайдан у Луцьку: день другий. ФОТО. ВІДЕО

Євромайдан у Луцьку: день другий. ФОТО. ВІДЕО
Більше десяти молодих людей ночували у наметовому містечку у Луцьку в рамках протесаної акції, яку вже в різних містах України охрестили Євромайданами.

Нагадаємо, що 22 листопада на Театральній площі Луцька почався Євромайдан. Ввечері відбувся авто та велопробіг вулицями міста в підтримку протесту.

Учасники євромайданів по всій країні не погоджуються з позицією уряду щодо зупинки євроінтеграційних процесів та посилення співпраці з Митним союзом.

23 листопада на майдані в Луцьку не людно. Тут працюють активісти, роздають листівки з закликами прийти на площу 24 листопада. Зазначимо, що у неділю запланований масштабний мітинг за участі ВО «Свобода», «Батьківщина» та партії «УДАР».



Присутні на площі і кілька політиків. Зокрема, депутат міської ради Богдан Шиба, Андрій Козюра, колишній губернатор Володимир Бондар.



Жителі та активісти наметового містечка кажуть, що не підтримують якусь політичну силу, а діють виключно як громадська ініціатива. Вони збирають підписи за підписання Асоціації з ЄС. Нині таких вже більше тисячі.



Втім зазначимо, що біля табору євромайдану свої агітпалатки розмістили опозиційні політичні сили.



Організований також збір коштів для підтримки Євромайдану. Учасники говорять, що звичайні люди приносять каву, чай, канапки та гроші. Якихось активних заходів на 23 листопада не заплановано, оскільки сьогодні в Україні траурний день. Тому перехожих закликають прийти на вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років на Замкову площу о 15:00.



14:00 На Євромайдан частенько заходять депутати Луцької міської та Волинської обласної рад. Нагадаємо, що міський голова Микола Романюк підписав розпорядження про скликання сесії міської ради щодо європитання.



19:50 Учасники акції повідомили, що невідомі хлопці, яких вони охрестили "тітушками" мали намір розігнати Євромайдан у Луцьку. Близько 70-100 цих невідомих кружляли Театральним майданом, а потім пішли у центральний парк.

20:20 Невідомі гуртуються у парку. Жителі наметового містечка остерігаються нападу. Але міліція запевняє, що все контролює.

21:16 Невідомі гуляли парком, вигукуючи націоналістичні гасла і образи на адресу міліціонерів. За словами очевидців, ці люди схожі на футбольних хуліганів.

21:30 "Тітушки" начебто розійшлися, наметове містечко не чіпали. Але тепер майдан охороняє більша кількість міліціонерів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шиба молодець, ходить на мітинг!
Відповісти
Коли бачу бондяря що прос*ав усе лише собі будинок будував і гріб то мені гидко. Я біля бондаря не стану і багато хто!
Відповісти
і "багато" вас, гейропців...
Відповісти
Бонар, іди на три букви. Якого чорта ти там робиш? Хочеш щось вкрасти? Забув своє бездарне керівництво?
Відповісти
Коли я бачу серед "облич протесту" Шибу, то одразу ж погоджуюсь на 30-річну напівкримінальну диктатуру Януковича-зека.
В Чилі і Парагваі такі диктатури пішли на користь.
Відповісти
піночет-це не янукович .знайшли кого з ким порівняти .патріота піночета і ненависника своєі націі януковича
Відповісти
Дура!
По твоєму Шиба патріот?!
Такий самий як і Янукович з Ющем.
А Піночет і Стреснер так само дбали про власні кишені як і Янукович.
Відповісти
Бондар-маріонетка завтра знову буде верещати на площі як в 2004році,але сьогодні вже 2013-й рік.Володя,ми вже знаємо хто ти є і на що здатний.
Відповісти
Шиба коли був мером сам мітинги забороняв і рішення виконкому навіть таке ініціював. Демократ херов:(((
Відповісти
Сидіть і далі біля своїх компів, і поки одні бажають кращого нашій Україні вийшовши на майдан, інші троллять на ВП.
Відповісти
"збір коштів", та краще хворим дітям віддайте, а то - ситому вгодованому кабану кладуть в карман. Але ж дурних в нас вистачає. Одні заробляють капітали, а інші бігають прислужниками. 2004 рік не навчив...більше б читали, то може і освідченнішими були б-ато стадо баранів і овець
Відповісти
Біля наметів як відразу партії піаряться!:) Ото вже дармоїди!!!
Відповісти
Що, тролиш ШАКАЛ.Підробляєш в ПР.
Відповісти
Толерантність. Ось що головне в Європі. А ти Клим, мабуть, Ворошилов. Большевик. Бо дії твої большевицькі. Колись недовчені активісти, яким комісари тицьнули в руки нагана і ідею всеобщого благоденства і погнали заганяти в Союз. Радянський. Тепер ті ж самі комісари тицьнули недовченим активістам фейсбука і ідею глобалізації і погнали заганяти решту в Союз. Європейський. Що цікаво і Радянський, і Європейський Союзи організовуються на нашій споконвічній території за гроші крючконосих банкірів і картавими агітаторами. Чи не так?
Відповісти
Люди виходять. Це добре що відстоють свою позицію. Єдиним джерелом влади є народ, а не купка злодюг, яких охороняють усілякі "пернаті спецпідрозділи".
Вечером сам підтянусь і друзів приведу...
Хочу щоб був закон і порядок.
Відповісти
Я була в Києві під час помаранчевої революції . І поки тут на майдані будуть присутні Шиба, Бондар, Пустовіт і вся ця чорна компанія - ноги моєї на цьому майдані не буде. І це не тільки моя позиція. Женіть їх в шию і до вас приєднається багато людей! Я за євроінтеграцію!!!
Відповісти
Бути біля БРЕХУНІВ, краще цю кучу ОБІЙТИ.
А Пустовіт дійсно - новітній пустобріх.
Відповісти
А де наш найкращий у світі депутат Палиця? Він уже у Європі? Палиця, візьми нас до себе - ми ж за тебе голосували...
Відповісти
Разом нас багато, нас не подолати... Шо, не долікуваи з минулого разу?ґ77
Відповісти
Останні новини
Євромайдан у Луцьку: день другий. ФОТО. ВІДЕО
23 листопад, 2013, 12:10