Як Луцьк вшановував жертв Голодомору. ФОТО

Як Луцьк вшановував жертв Голодомору. ФОТО
У Луцьку відбулася жалобна хода від Театрального майдану, що у центрі міста, до Замкової площі, де відбулася молелебень за загиблими.

У заході взяли участь представники органів влади, громадські активісти, ліцеїсти, небайдужа громадськість. Учасники поклали квіти до пам'ятника жертвам політичних репресій на Замковій площі та запалили свічки в пам'ять про померлих.

До присутніх звернувся Владика Луцький та Волинський Михаїл: "За цією датою стоять тисячі і мільйони людей, які померли від голоду... ми вшановуємо невинних людей, рідних і близьких... не доведи Господи такому повторитися, не доведи Боже випробувань, подібних цьому..."

Нагадаємо, 80 років тому, у 1932-1933 роках на території радянської України радянська влада організувала штучний голод, спрямований на знищення українців. Щороку 23 листопада в Україні відбуваються скорботні заходи в пам'ять про річницю трагедії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: голодомор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже гарні фото
Відповісти
да, гарні фото, епічні!
голодні бомжі-алкаші на центральному майдані, копійки жебраків на фоні ситих попів, величезний бродячий пес в трьох метрах від мера, якісь тіпа "козаки" з незрозумілими прапорами, сите обличчя майбутнього батюшки на фоні схудлих бабусь пенсіонерок.
краса.
владці посміхаються, процес іде.
Відповісти
...як " сумують" обласні функціонери з регіональною братвою!!! Блюзнірство,цинізм!
Відповісти
Вічна ЇМ пам'ять!
Відповісти
ну от не можуть наші "добрі люди" втриматись від ницих свої коментарів!!! Така біда була...ми пам"ятаємо,шануємо,а ви тут ще "гавкаєте". Та що ви знаєте про прапори і про козаків???? Та до чого тут попи і все інше!!! Люди схаменіться!!! А якщо фото не довподоби,то зробіть свої!!!
Відповісти
Люди, ви можете хоч тут від вашої їдкої критики утриматись?! Вічна пам'ять. Добре, що не забувають.
Відповісти
на західній частині сучасної україни голодомору не було, як і радянської влади.
від голоду гинула (у сучасних межах територій) центральна, східна, південна україна та частина росії, білорусії, казахстану.
вина тодішньої радянської влади у голоді є, про те, саме ця тодішня радянська влада зробила україну територіально в сучасних межах.
якщо вже вам хочеться згадати жертв голодомору, то збирайте делегацію і їдьте туди, де ці жертви поховані, кладіть на могили квіти.
а цей театр з попами і хрестом на землі взагалі богохульство, бо цим недалекім служакам культу треба хочаб розрізняти зображення католицького чотирикінцевого хреста від православного вісьмикінцевого.
хоча, яка їм різниця, навіть свічки і ті традиційні католицьки.
а може наші попи є таємними шпигунами і служаками папи римського?!
Відповісти
Якoо хочеться- то можна і тут, не варто їхати, це Ваше заповзяте ставлення до небайдужих. Тодішня влада зменшила територіально Україну яка як знаємо була "Від Сяну до Дону" - не варто похвали! Попам - ганьба, а ось простим людям які пам'ятають і вшановують - ПОВАГА
Відповісти
Приємно вражений кількістю людей. Луцьк - молодці, що пам’ятаєтє!
Відповісти
Приємно що в Луцьку зібралося стільки небайдужих.
Відповісти
Блеф, клоунада и беспомощность хохлопитеков радует.
Відповісти
http://rusmir.in.ua/rus/4749-operaciya-golodomor-provokaciya-gosdepa-ssha.html
Відповісти
Чому в мера і депутатів такі довольні пики? Це ж не новорічна ялинка.
Відповісти
Останні новини
Як Луцьк вшановував жертв Голодомору. ФОТО
23 листопад, 2013, 18:49