Як у Луцьку відродили спортшколу. ФОТО

Як у Луцьку відродили спортшколу. ФОТО
Понад два мільйони гривень витратив благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» на капітальний ремонт басейну у КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1», що у мікрорайоні Вересневе у Луцьку.

Святкове відкриття басейну після капітального ремонту відбулося 22 листопада. У заході взяли участь народний депутат України Ігор Палиця, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк, - пишуть Волинські новини.

Як розповіла директор Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 Руслана Оксентюк, басейн здали в експлуатацію у 1985 році. З кожним роком приміщення та техніка зношувались. Директори разом з колективом підтримували належний стан для того, щоб басейн працював, але цього було замало, адже вся матеріально-технічна база потребувала капітального ремонту. Зима 2013 року завдала приміщенню великої шкоди – просів фундамент під стінами душових, потік дах.

«Ми звернулися за допомогою до Ігоря Палиці. Коли Ігор Петрович особисто побачив приміщення, він сказав, що діти в таких умовах не повинні плавати, пообіцявши виділити кошти на капітальний ремонт. І сьогодні ми вдячні за затишні, комфортні умови. Сьогодні ми маємо новий дах, гарний фасад, витяжну вентиляцію, нові батареї системи опалення, гідролізну установку для очистки та дезінфекції води», - зауважила вона.

«З маленького спортивного залу ми отримали комфортний тренажерний зал. Друге життя басейну коштувало 2 мільйони 300 тисяч гривень. Це велике капіталовкладення, але це вкладення в дітей, а значить – у наше здорове майбутнє. Я особисто, наші викладачі, діти давно мріяли про такі умови та такий басейн. Ми сьогодні з впевненістю можемо сказати, що мрії збуваються, і збуваються вони завдяки добрим людям», - зазначила Руслана Оксентюк.

«Інколи, коли вкладаєш гроші та приїжджаєш на об’єкт, не отримуєш задоволення від того, що бачиш. Сьогодні я особисто отримую задоволення від якості того, що зроблено. Я сподіваюся, що директор цього басейну буде не тільки додавати здоров’я мешканцям цього мікрорайону, а звідси будуть виходити чемпіони, які приноситимуть медалі і вашому мікрорайону, і цій школі, і нашому місту. Тому я хочу вам побажати швидкої води, гарного настрою, міцного здоров’я», - звернувся до присутніх Ігор Палиця.

Довідка

Басейн Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 перебував в аварійному стані. Капітального ремонту тут не робили майже 30 років. Усього в басейні 4 доріжки по 25 метрів кожна. Відділення з плавання дитячо-юнацької спортивної школи охоплює навчально-тренувальні та оздоровчі групи дітей. Зі слів директора басейну, охочих займатися налічується уже приблизно 300 дітей. Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1 – єдина спортивна школа мікрорайону Вересневе, де мешкає приблизно 4000 лучан. Ремонт басейну благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» здійснив у рамках реалізації програми «Луцьку – спорт високих досягнень», адже відновлення спортивно-оздоровчих об’єктів міста – одне із пріоритетних завдань фонду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігор Петрович дійсно патріот свого міста і робить добру справу.всього доброго його родиніі йому .
Відповісти
невже сталося диво - ВолиньПост позитивно написав про Палицю, УРАААААААААА
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку відродили спортшколу. ФОТО
23 листопад, 2013, 20:00