У Луцьку відбувся Євромітинг. ФОТО

У Луцьку відбувся Євромітинг. ФОТО
У центрі Луцька 24 листопада зібралося близько двох тисяч людей на мітинг в підтримку підписання Україною угоди про Асоціацію з Євросоюзом.

Мітинг, анонсований раніше, розпочався близько 12:30 з виступу гурту "Чорні черешні". Лідер гурту Юрій Поліщук розпочав акцію із пісні "Волинь".

Цікаво, що натовп мітингуючих був "всіяний" партійними прапорами, серед яких переважали стяги із символікою ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода". Крім того, майоріло кілька стягів Молодого Народного Руху, однак не було прапорів УДАРу. Значно менше, порівняно з політичними, було національних та європейських прапорів.

Після виступу "Чорних черешень" слово взяв депутат Луцької міської ради від ВО "Батьківщина" Василь Гриб, який був ведучим дійства. За ним - колишній голова Волинської ОДА Володимир Бондар.

"На цей майдан нас привів поклик серця. Нас зрадила українська влада, президент Янукович, уряд Азарова... Але насправді наш ворог - не Янукович. Наш ворог - наша байдужість... Мало хотіти жити в Європі, треба бути Європою. Тому закликаю всіх розбудити в собі європейця!" - виголосив політик.

Заступник голови міського осередку ВО "Батьківщина" Олександр Плісецький заявив, що луцький майдан не менш важливий за київський.

Народний депутат Анатолій Вітів (ВО "Свобода") повідомив, що у парламенті зібрали підписи за відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова. І додав, що треба вимагати відставки президента Януковича і розпуску Верховної Ради, яка не спроможна привести Україну в Європу. "Мені соромно бути депутатом такого парламенту", - заявив Вітів.

Заступник голови обласної партійної організації УДАРу Ігор Алєксєєв у своєму виступі заявив, що не визнає Януковича президентом, а Азарова прем'єром. "Ми дали їм право керувати країною, ми його й заберемо", - впевнений ударівець.

Розпочався дощ. Люди стали шукати накриття, наприклад, на порозі драмтеатру.

Слово взяв колишній мер Луцька, депутат міськради Богдан Шиба. На його думку, владі "вигідно тримати людей в хронічній безнадії, бо такими людьми легше керувати".

"Якщо їм вдається гноїти Юлю, то кожного з нас їм знищити ще легше", - висловився Шиба.

Зі сцени виступив депутат Луцької міської ради Андрій Козюра, закликав людей не боятися погоди.

"Наш шлях лише в Європу. Ніщо не змінить нашої думки. 4 дні відділяє нас від підписання угоди про Асоціацію", - зазначив він.

На Театральному майдані впродовж дня збирали підписи на підтримку підписання Угоди про асоціацію. Під час мітингу люди вишикувалисяв чергу до намету. За словами активістів, починаючи з 22 листопада, вдалося зібрати близько трьох тисяч підписів.

Активісти ГО "Сокіл" роздавали інформаційний бюлетель "Боївка".

Громадсько-політичний діяч Володимир Банада з трибуни заявив: "Волинь завжди була частиною Європи. Волинь - правонаступник Київської Русі... Українці уже були визнаною нацією, коли Московія лише спиналася на ноги".

"Нехай представники Партії регіонів прийдуть на сесії обласних і міських рад і підтвердять слова горе-гаранта. Пригадуєте, Янукович казав: в України тільки один шлях - в Європу... Я переконаий, що ми підпишемо Угоду про Асоціацію з ЄС".

Згодом виступив один з організаторів Євромайдану у Луцьку Володимир Пащенко. Він зачитав проект звернення Луцької міської ради до Президента України Віктора Януковича. У тексті йдеться про вимогу «зупинити процеси відступу від євроінтеграції». Також йшлося про вимогу від Віктора Януковича відправити уряд у відставку. Володимир Пащенко закликав людей прийти у понеділок, 25 листопада, до міськради о 16:00, аби «допомогти міській раді прийняти це звернення».

Потім слово надали представникам молодіжних громадських організацій. Кажуть, що простоять на майдані цілий тиждень, не будуть йти звідси, житимуть в наметах, допоки не буде підписана Угода про асоціацію з ЄС. Закликають приєднуватися інших.

Молодіжні активісти закликають людей прийти у понеділок під стіни Луцької міської ради і не випускати депутатів доти, поки вони не приймуть звернення до Януковича про підтримку підписання Угоди про асоціацію.

Вже через годину з початку акції стало відомо, що за підтримку підписання Угоди про асоціацію підписалося більше чотирьох тисяч людей. Лише від початку неділі, 24 листопада, - більше тисячі.

Депутат Василь Гриб зачитав резолюцію Народного віча "За європейську Україну", саме так називався захід. Резолюцію підтримали. У ній йдеться про вимогу до президента Януковича відправити у відставку уряд Азарова "за зразу національних інтересів та рішення про відмову від курсу на євроінтеграцію".

Також у резолюції є пункт про вимогу проведення 27 листопада позачергової сесії парламенту, на якій розглянути та ухвалити всі необхідні єврозакони. Якщо Верховна Рада цього не зробить - то домагатися розпуску парламенту та провести позачергові вибори народних депутатів. Про це йдеться у резолюції.

Окрім того, у ній є вимога: президент Янукович мусить скасувати рішення уряду про відмову від піписання Угоди про асоціацію. Якщо президент відмовиться - домогтися імпічменту, вирішили у Луцьку на народному віче.

Нардеп Вітів заявив зі сцени, що "є хороші новини", мовляв, на Майдані у Києві зібралося приблизно 300 тисяч людей. "Ми почали нову революцію", - заявив Вітів.

Закінчилося народне віче у Луцьку виконанням Гімну України та пісні на слова Івана Франка "Не пора".



Нагадаємо, від 22 листопада у центрі Луцька розпочалася акція, яку нарекли "Євромайданом". Її учасники заявляють, що протестують проти відмови українським урядом підписати Угоду про асоціацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 39
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за "щасливе" майбуття. Велелюдна подія.
Відповісти
Проходил мимо - посмотрел - печальное зрелище. Если отбросить милиционеров в форме и без, а также штатных махальщиков флагами и зевак, остановившихся по дороге из ЦУМа - по-ходу будет человек 150 "евроинтеграторов".

Позабавило цитирование оратором поэзии Т.Г.Шевченко насчёт украинского духа и "ще не вмэрла" - был бы жив классик, его бы прямо там паралич с инсультотм разбил от одного осознания того факта, что ещё есть среди украинцев - "украинцы", которые так весело и с огоньком добровольно тянут свой народ в ярмо т.н. "евроинтеграции" в польских, в первую очередь, бизнес-интересах.
Відповісти
У Раві-Руській відбулося віче, на якому міський голова Ірина Верещук зачитала заяву територіальної громади міста щодо ситуації із підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Так, громада Рави-Руської готова і просить Європейський Союз укласти угоду про Асоціацію між територіальною громадою міста Рава-Руська та Європейським Союзом, так як вважає офіційну позицію уряду України щодо призупинення євроінтеграції такою, що не відповідає і не відстоює інтереси територіальних громад.

ЗАЯВА
територіальної громади міста Рава-Руська
щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом

21 листопада уряд України прийняв рішення про зупинення асоціації з Європейським Союзом. Це означає, що мільйони українських громадян, які все ще вірили та сподівалися на світле майбутнє для себе та своєї країни, тепер не бачать навіть променя надії.
Незважаючи на бажання та прагнення громадян України бути з Європою, їх заганяють у кабалу, сурогат колишньої імперії зла, Радянського Союзу, який тепер іменують Союзом Митним.
Українці вже давно не мають ілюзій щодо того, в чиїх інтересах приймаються рішення, закони, видаються укази та розпорядження. Тому вони звикли до того, що покладаються не на владу, яка б мала відстоювати та представляти інтереси громадян, а на самих себе.
Міські, сільські та селищні громади по всій території України сьогодні намагаються показати, що Україна – це Європа, її місце у цивілізованому світі, а не у імперському рабстві. Рішення уряду на сьогодні не відображають думки громадян України та не відстоюють їхні інтереси. Інтереси ж українців – Європа.
Рава-Руська, як місто, що розташоване за 2 кілометри від Європейського Союзу, ментально, духовно, культурно, історично є Європою. Громаді нашого міста як нікому іншому відомо, що таке Європа, які вона дає можливості та перспективи. І тому ми не погоджуємося, не підтримуємо, не визнаємо і не підкоряємося антиукраїнському рішенню уряду. Натомість просимо вас дослухатися не до політиків та урядовців, більшість з яких сьогодні проводять відверті антиукраїнські дії, а до простих громадян, які говорять «Так» Європі, «Так» Угоді про асоціацію.
Відповідно до Європейської Хартії місцевого самоврядування, звертаємось до Ради Європи, Європейського парламенту, до кожного його депутата, до кожного уряду європейської держави, до всіх, від кого це залежить, вважати офіційну позицію уряду України щодо призупинення євроінтеграції такою, що не відповідає і не відстоює інтереси територіальних громад.
Враховуючи це, просимо вас укласти угоду про Асоціацію між Європейським Союзом та територіальною громадою міста Рава-Руська.
Ми переконані, що лише так зможемо відстояти свої законні права та інтереси, які в останні роки щораз більше і більше ігноруються представниками органів влади.
Якщо не можуть вони, то зможемо ми. І допоможе нам у цьому Бог!

З повагою,
голова Рава-Руської міської ради Верещук Ірина Андріївна
та територіальна громада міста
Відповісти
ууу...зараз до неї приїдуть сбушникі і розкажуть про кримінальну відповідальність за підбурювання проти єдності країни та зміни кордонів.
мо ще й посодють тьотю...
Відповісти
нет смысла - она "отстёгивает" сбушникам с каждой пачки сигарет и литра спирта, которые ей в рамках "евроинтеграции" разрешают за взятку контрабандой провозить польские таможенники.
Відповісти
А ще більше як ви кажете "паралич разбил" від усвідомлення того, що президент країни тягне народ під ярмо царя-батюшки путіна.
Відповісти
для меня - он не президент, а всего лишь случайное недоразумение, необходимое для того, чтобы выбор между гниломордым предателем - ющенко и ним был не так очевиден )))
Відповісти
Краще - в польських, чим в казахських. Миру тобі "форева" у співпраці з азіатами. Кил мында, мин синэ сегеп алам.
Відповісти
для меня лучше - в УКРАИНСКИХ, а таким как ты - терпилам по-жизни - по-моему, всё-равно.
Відповісти
Пропоную йти в Європу. Бувально. Хресним ходом. З хоругвами і гімнами. Треба вимагати ЄС пустити нас в Європу. Янукович не пускає, хай пустить Баррозу. Ми європейці.
Відповісти
в следующем году, в некоторых высокоразвитых странах Европы (Дания, Голландия) запланировано официальное признание ПЕДОФИЛИИ одним из видов сексуальной ориентации - не забудь на хоругвах написать, что ты с этим согласен )))
Відповісти
"Давайте будем спорить о вкусе устриц с теми, кто их ел", Форева Янг. Ви в парламенті сиділи і за це голосували? )))
Відповісти
я ел не только устрицы и могу поспорить о вкусе многого )))
Відповісти
Відчувається що Forever спеціаліст не тільки в устрицях, а й в педофілії та педерастії. Це як бджілка на галявині бачить квіточки, щоб зібрати нектар. А муха чи жук гнойовик завжди знайдуть купу гівна. Так і Forever не бачить в рази більший рівень життя в ЕС, соціальний захист, безумовне дотримання і рівність перед законом будь якого чиновника та рядового громадянина. Forever бачить тільки збоченців. Так їх і у нас не меньше ... можемо з ЕС поділитись. На екранах одні Паніни, пенкіни, соседови та інші колеги F/
Відповісти
Гриня, не ёрзай.... )))
Відповісти
з хоругвами?! хресним ходом?!
уявляю собі цей процес....
ви в голові щось маєте?
ви там не потрібні, зрозумійте, україну потрібно робити європейською державою, тому піти треба, але не з хоругвами, а з мінімум вилами, і не на кордон, а на київ, виганяти нечість із країни.
буквально.
Відповісти
Та почитайте ви текст тієї угоди - нехай вас не лякає 900 сторінок(там половина таблиць).
Вигоду з неї отримають ЛИШЕ олігархи,крупні експортери, і то не всі.Якщо ви до них не належите,ВАС пАкращення НЕ ТОРКНЕТЬСЯ.
Невже ви вірите у ДЕШЕВІ КАЗОЧКИ,ніби європа хоче прийняти нас у братську сім'ю народів? Капіталісти з єс прожують нас і виплюнуть,банально СКУПЛЯТЬ збанкрутілі від непосильної конкуренції з виробниками єс ПІДПРИЄМСТВА - це бандити значно розумніші та небезпечніші за кацапів.
Єдиними реальними перевагами асоціації для ЛЮДЕЙ будуть: певні спрощення візового режиму, спрощення реєстрації підприємницької діяльності(?) та поступове зниження цін на імпортний автотранспорт.Решта - це цинічна БРЕХНЯ. Так, в країну хлине потік дешевих товарів непоганої якості,але БІЛЬШІСТЬ ЛЮДЕЙ просто не матимуть змоги їх купити через зростання БЕЗРОБІТТЯ,ІНФЛЯЦІЮ та ЗРОСТАННЯ ЦІН на основні споживчі товари. Натомість певні галузі такі ,як машинобудівна та приладобудівна, а також дрібне с/г асоціація опустить на саме дно.Та й митні ставки на імпорт ключових товарів в єс ВІЛЬНІ або значно НИЖЧІ за експортні з єс,що додає вагомі важелі впливу на українську політику.
Це банальний розрахунок - олігархам це не вигідно.
Реальна влада ЗАВЖДИ належить тим, в кого ГРОШІ. І поки ми не ВІДБЕРЕМО в цих виродків НАГРАБОВАНЕ , ніякі ПАРЛАМЕНТИ чи ПРЕЗИДЕНТИ нічого НЕ ЗМІНЯТЬ!
Відповісти
зачем ты об это тут рассказываешь - тем, кто смотрит зомбоящик, читает зомборесурсы, продаётся за мизЭрные деньги в качестве грантов ч/з польское консульство - это не интересно -
среди холопов всегда должны быть бараны-провоаторы, ведущие своих соплеменников на ЧУЖУЮ бойню ))))

дегенерат - ющенко с блеском и выгодой для себя выполнил свою роль в ЧУЖИХ интересах - лишил УКРАИНЦЕВ ВЕРЫ и НАДЕЖДЫ, УВЕРЕННОСТИ В СОБСТВЕННЫХ СИЛАХ - и сегодня мы наблюдаем то, как пробуют из украинского "пластилина" заманиваемого на улицы под очередными красивыми лозунгами - вылепить выгодные для НЕ-УКРАИНЦЕВ условия ведения бизнеса НА УКРАИНЕ.

Відповісти
а де ви бачили в нашій країні економіку і "галузі"? ви щось з того маєте, чи все0таки депутаи-олігархи користуються доходами від продажу металу і тд.? ви були в Європі? поїдьте хоча б в Польщу - порівняйте, який рівень життя там...а усі срашилки - це позиція тих, хто голосує за союз зі "старшим братом"!
Відповісти
Депутат Гриб отримав аж ТРИ безкоштовних ділянки під забудову.
Тепер він євроінтегратор.
Відповісти
І шо, продав, чи будується? - Він, звичайно, сукін син, але наш сукін син.
Відповісти
всі волиняни проймуться гейропськими цінностями...
Відповісти
Це як бджілка на галявині бачить квіточки, щоб зібрати нектар. А муха чи жук гнойовик завжди знайдуть купу гівна. Так і Forever не бачить в рази більший рівень життя в ЕС, соціальний захист, безумовне дотримання і рівність перед законом будь якого чиновника та рядового громадянина. Forever бачить тільки збоченців. Так їх і у нас не меньше ... можемо з ЕС поділитись. На екранах одні Паніни, пенкіни, соседови та інші колеги F/
Відповісти
Гриня - завязывай копипастить )))
Відповісти
Ющенко нікого нічого не лишив!
Ми до 33р. програвали війну, але ж потім виграли,бо ми вірили!!!Невже,після кожної невдачі ми будемо такими пасивними?
МИ МУСИМО НА ПРОВОКАЦІЇ НЕ ЗВАЖАТИ, ТЕ, ЩО ТУТ ПИШУТЬ ДЕШЕВІ ЛЮДІШКИ ЗА 25ГРН.НАС ЛИШЕ СМІШИТЬ)))=)
МИ-ЄВРОПА!СЛАВА УКРАЇНІ!МИ - ЄВРОПЕЦІ!
Звільняймося від кайданів Росії, ми Захід, ми мусимо вірити в себе, мусимо вірити в те,що ми вирішуємо,а не ті "недороблені збоченці" у вигляді ПР та царька тюрм Януковича і його пішака Азіріва!
Враховуйте думку українців,не роздійляйте їх, бо цього разу не вийде!
БАНДУ ГЕТЬ!
Відповісти
смотри не умри со смеху)))

то, что мы - европейцы и мы - Европа - так это любому понятно, кто получил как минимум среднее образование - для этого не обязательно тут брызгать слюнями и повторять мантры из методичек тех, кто с 41 по 44 гг. "европеизировали" украинцев, эшелонами вывозя их на работу "до Рейху".

Відповісти
нащадки комунобільшовиків постійно роблять примітивні спроби заговорити (заболтать по їхньому) найкривавіший злочин за всю історію людства - винищення понад 10 млн. етнічних українців.
Відповісти
"нащадки комунобільшовиків", Гриня, всеми силами стараются доделать то, что им не удалось доделать Голодомором в 32-33 г.г. - втянуть УКРАИНУ в т.н. "Европу", лишить УКРАИНЦЕВ шанса на нормальное САМОСТОЯТЕЛЬНОЕ развитие принадлежащей им - УКРАИНЦАМ - страны, низведя их до уровня квалифицированной и безголосой рабсилы под прессом евробюрократии и наследников тех, кто сегодня сменил револьвер, которым расстреливали узников Луцкой тюрьмы в июне 1941 года, на финансовую удавку на шее "маленького українця".
Відповісти
все добре, все підримую, от тільки навіщо політичні прапори і тд? 0-О
Відповісти
без этого - никак - кураторы из польского консульства не возместят расходы и не выдадут деньгов.
Відповісти
Чувствуется высокий "профессионализм" и глубокое "изучение вопроса"
Відповісти
Гриня - тебе учиться уже поздно )))
Відповісти
Чи відповідає бездіяльна позиція (в положенні «страуса») мера Луцька М.Романюка, прагненням луцької громади до євроінтеграції? Де офіційні заклики градоначальника до луцької громади - взяти активну участь у заходах на підтримку євроінтеграційного курсу України?
Чому за 4 дні євроакцій, не з’явився сам міський голова на Євромайдані Луцька показуючи свою єдність з народом у спільній цілі - інтеграції України до ЄС?
Чому відсутні на луцькому Євромайдані, луцькі «любителі» ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ?
Де у вихідний день - 30 тисяч луцьких студентів,чи їм байдуже до свого майбутнього?
Чому до цієї пори не відбулася позачергова сесія міськради?
Де конкретні дії та звернення до луцької громади,вийти на майдан в підтримку євроінтеграції, градоначальника Луцька? Як це,наприклад,зробив мер Львова та інші міські голови українських міст!
Чи «європозиція» мера М.Романюка обмежується тільки отриманням і освоєнням ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ та скупенькою узагальненою цитатою з відеопромовою про прагнення України до Євроінтеграції?
«З часу здобуття незалежності Україна намагається відновити своє європейське обличчя. Євроінтеграційні прагнення України до повномасштабної участі в політичному й економічному житті Європи логічно зумовлені геополітичним розташуванням та історією нашої держави. Для України європейська інтеграція – це також оптимальний шлях модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, підвищення конкурентної спроможності.
Переконаний, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана. Процес інтеграції України в ЄС став незворотнім!»
Мер Львова Андрій Садовий ще 22 листопада закликав жителів міста вийти на мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку з прапорами України та ЄС.Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
"Сьогодні о 19:00 мітинг біля пам’ятника Шевченку. Дякую студентським організаціям Львова, які взяли ініціативу в свої руки. Закликаю львів’ян прийти. Вітаються прапори України та ЄС", - написав Садовий.
Сьогодні ж на 16:00 зберається позачергова сесія Львівської міськради.
На ній планують ухвалити офіційну позицію Львова та скоординувати наступні дії.
"Сьогодні захист державного курсу на євроінтеграцію – прямий обов’язок кожного громадянина України. Кожного! Лише потужна громадська мобілізація зробить відмову від європейського курсу неможливою!", - зазначив Садовий.
"Інакше – знову наражаємо країну на Голодомор, репресії і деградацію", резюмував він.

Звернення до місцевої громади мера міста Сарни (Сергій Євтушок)
Звертаюсь до Вас, дорогі сарненці, не бути байдужими до подій напередодні Вільнюського саміту, своєю активною громадянською позицією спонукати політиків прийняти доленосні для народу України рішення. Пропоную взяти участь у заходах на підтримку євроінтеграційного курсу України, які відбудуться 24 листопада ц. р. у містах Рівне та Києві з 12.00 год.
Інтеграція України з Європою – це найнадійніший шлях до економічного процвітання та демократії.
Майбутнє України у Європі.

Міський голова С.Євтушок
А наш луцький градоначальник М.Романюк,як рудимент радянщини прийняв позицію страуса!
Відповісти
Боже, скільки ж тут придурків!... Засіли вдома і тявкають! А вийти на майдан і відкрито сказати свою правду всім - слабо! А "форева" - то взагалі щось незрозуміле: і до Європи не хочу, і до Митного союзу зась! Будувати Європу в Україні йому захотілось! Набудували вже!!!
Відповісти
Придурки не тут, а там. Зібрались містечкові мозковкраяні і волають, переконуючи самимх себе: "ХОЦУ в ЇВРОПУ!". Коли адекватні люди, крутячи пальцем у скроні,обходять їх стороною, починають чіплятися зі своїм "активізмом". Такі собі ексгібіціоністи - вийти на майдан і відкрито показати всім...)))
Стосовно "правди" і будівництва "Європи в Україні"? Як сказав Христос в Нагірній Проповіді (Від Матвія, 7.6):"Не давайте святого псам, і не кидайте перлів перед свинями, щоб вони не потоптали їх ногами своїми і, обернувшись, не роздерли вас".
Відповісти
рагулизм - одна из форм слабоумия... )))
Відповісти
Просто Романюк не піариться на цьому і через те не приходив. Правильно зробив.
Відповісти
А скільки всякого ... поспливало одразу - Бондар, Банада, Козюра.
Відповісти
...А ЩЕ ФОТОЖУРНАЛІСТ ХВОРИЙ НА ЛЮБОВ ДО СОБАК...
ЯКИЙ БИ ЗА ТЕМАТИКОЮ НЕ БУВ РЕПОРТАЖ - ВСЮДИ МУСИТЬ БУТИ ПРИСУТНІЙ ПЕСИК...
ЗООФІЛІЯ ТАК І ПРЕ...
А МОЖЕ ЦЕ ЗАКЛИК ДО КОРЕЦІВ - ЇДЬТЕ ДО НАС - З ГОЛОДУ НЕ ПОМРЕТЕ - ОН СКІЛЬКИ БРОДЯЧИХ ПЕСИКІВ ГУЛЯЄ...
Відповісти