У Ризі обвалився дах торгового центру ‒ 52 людини загинули. ФОТО

У Ризі обвалився дах торгового центру ‒ 52 людини загинули. ФОТО
У магазині Maxima в ризькому мікрорайоні Золітуде обрушилася покрівля.

НП трапилася в четвер, 21 листопада, а в суботу, 23 листопада, відбулося вже третє обвалення пошкоджених будівельних конструкцій, ‒ пише Gazeta.ua.

За останніми даними, в результаті обвалення даху і стін в ТЦ в Ризі загинули 52 людини, 40 постраждали, з них 29 перебувають у лікарні. Під завалами, як і раніше, знаходяться люди. На місці НП працюють пожежники, поліцейські і військовослужбовці.

Поліція висуває три версії причин трагедії в Ризі. Перша версія пов’язана з порушеннями при проектуванні та нагляді за будівлею, друга ‒ з будівництвом, третя ‒ із зберіганням на даху будівельних матеріалів. На думку поліцейських, це також могло спровокувати обвалення.

Інцидент стався ввечері 21 листопада. Спочатку впала одна зі стін торгового центру і згодом дах. Коли на місце прибули перші рятувальники і почали звільняти постраждалих від завалів, в цей час звалилася ще одна стіна. За фактом обвалення даху торгового центру порушено кримінальну справу. Зараз площа обвалення становить близько 500 кв. м. Основний удар припав на овочевий магазин і магазин Drogas.

Причина обвалення поки невідома, однак на даху торгового центру, за різними даними, велося будівництво дитячого майданчика або зимового саду, що й могло спричинити обвалення.

Торговий центр Maxima був збудований у 2011 році компанією Homburg Group і компанією RE & RE. Ця трагедія стала найбільшою за кількістю жертв в історії незалежної Латвії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бідолашні, шкода....як так???хто винен???
Відповісти
Останні новини
У Ризі обвалився дах торгового центру ‒ 52 людини загинули. ФОТО
24 листопад, 2013, 13:53