Євромайдан у Луцьку: людей кличуть на мітинг під міськрадою. ФОТО

Євромайдан у Луцьку: людей кличуть на мітинг під міськрадою. ФОТО
Лучан закликали прийти до Луцької міськради на позачергову сесію, яка розпочнеться о 16:00 у понеділок, 25 листопада, аби «допомогти» депутатам висловити свою незгоду із рішенням Уряду про зупинку процесу підготовки до укладання угоди про Асоціацію з ЄС.

Текст відповідної заяви озвучив один із організаторів Євромайдану в Луцьку Володимир Пащенко під час Євромітингу в неділю, 24 листопада.

За словами Володимира Пащенка, присутні на Євромітингу підготували звернення, яке має прийняти Луцька міська рада.

«Було багато гарячих голів, які хотіли зробити дещо екстремістську заяву, але ми зробили її виваженою, європейською», – зазначив він.

«Почуйте наш Євромайдан. Ми стоїмо тут не за політиків, ми стоїмо тут за себе, за наших дітей, за наше майбутнє», – закликав Володимир Пащенко луцьких депутатів, що учасники Євромітингу підтримали оплесками.

Текст заяви:

«Заява Луцької міської ради з приводу зради національних інтересів урядом Азарова та зриву угоди про Асоціацію між Україною та ЄС

21 листопада 2013 року уряд Азарова своїм розпорядженням офіційно зупинив процес підготовки до укладання угоди про Асоціацію з ЄС і оголосив про переорієнтацію зовнішньополітичного та економічного вектору на Росію та країни Митного Союзу. Ми, депутати Луцької міської ради, засуджуємо і категорично не сприймаємо рішення Кабміну України.

Розцінюємо його як зраду національних інтересів найвищими посадовими особами України: президентом Віктором Януковичем та прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Режим Януковича вкотре показав своє справжнє обличчя, яке не має нічого спільного з Європою, державницьким мисленням, повагою до своїх громадян. Піддавшись на тиск Кремля і спокусившись обіцянками, бонусами, Янукович і Азаров продемонстрували, що у їх плани не входить європейський рівень життя для свого народу.

Довівши своєю бездарною політикою Україну до стану соціально-економічної катастрофи Янукович і Партія регіонів вирішили зробити ставку на утриманні при владі будь-якою ціною за підтримки Путіна.

Рішення про зрив асоціації з ЄС – це пролог до масових фальсифікацій на виборах 2015-ого року і формування диктаторського режиму.

Ми, депутати Луцької міськради, усвідомлюючи реальну загрозу втрати Україною незалежності і перетворення держави в колонію Москви, заявляємо про неприпустимість геополітичного розвороту.

Вимагаємо від президента України Віктора Януковича негайно відправити у відставку уряд Миколи Азарова, відновити перемовний процес та підписати Угоду про Асоціацію між Європою та Україною.

Також вимагаємо припинення вибіркового політичного правосуддя і звільнення Юлії Тимошенко.

Закликаємо усіх лучан долучитися до акції громадського протесту проти зрадницьких дій чинного уряду Азарова-Арбузова. Ця влада слабка і панічно боїться власного народу. Наше майбутнє – у Європі, а не в Азійсько-Московській імперії, диктатурі та рабстві, куди нас хоче привести Партія Регіонів»
.

Тож, Володимир Пащенко закликав лучан прийти о 16:00 в понеділок, 25 листопада, до приміщення Луцької міськради і «допомогти» обранцям громади затвердити рішення луцького Євромайдану. «Бо вони можуть бути слабкими, а ми їм допоможемо», – підсумував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пащенко вирішив приміряти лаври а-ля Бондар у 2004-му?:) Ну і артист!:))) Тут вже халявка не проскочить!!!
Відповісти
видно пащенко багато кавових апаратів мае які неможе продати за кордон і хоче вільну торгівлю в европу хоче ту артіст .
Відповісти
То що Пащенко, відібрали вже в тебе твій бізнес? Чи просто прогнувся бо хочеш в політику? Політик має бути послідовним
http://www.volynpost.com/blogs/609-viddaj-meni-svij-biznes-bo-ia-tak-hochu
Відповісти
А чому так мало фото Пащенко?Треба ще з лівого боку та зверху!!!Треба було по-європейському працювати для людей в департаменті місьради,а не красти!!!
Відповісти
і все завоювання Луцького мандану? Дійсно, мандануті...
Відповісти
оце Пащенко, хоч побачу якій він. А я думаю, що то за хлоп три вечора з мегафоном репетує, аж голос зірвав бідолашний. Добре що хоч знайшовся такий Пащенко, якій допоміг в організації цього майдану. Респект Володя.
Відповісти
Кому Євромайдани,а кому Євродивани!!!
Чи відповідає бездіяльна позиція (в положенні «страуса») мера Луцька М.Романюка, прагненням луцької громади до євроінтеграції? Де офіційні заклики градоначальника до луцької громади - взяти активну участь у заходах на підтримку євроінтеграційного курсу України?
Чому за 4 дні євроакцій, не з’явився сам міський голова на Євромайдані Луцька показуючи свою єдність з народом у спільній цілі - інтеграції України до ЄС?
Чому відсутні на луцькому Євромайдані, луцькі «любителі» ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ?
Де у вихідний день - 30 тисяч луцьких студентів,чи їм байдуже до свого майбутнього?
Чому до цієї пори не відбулася позачергова сесія міськради?
Де конкретні дії та звернення до луцької громади,вийти на майдан в підтримку євроінтеграції, градоначальника Луцька? Як це,наприклад,зробив мер Львова та інші міські голови українських міст!
Чи «європозиція» мера М.Романюка обмежується тільки отриманням і освоєнням ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ та скупенькою узагальненою цитатою з відеопромовою про прагнення України до Євроінтеграції?
«З часу здобуття незалежності Україна намагається відновити своє європейське обличчя. Євроінтеграційні прагнення України до повномасштабної участі в політичному й економічному житті Європи логічно зумовлені геополітичним розташуванням та історією нашої держави. Для України європейська інтеграція – це також оптимальний шлях модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, підвищення конкурентної спроможності.
Переконаний, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана. Процес інтеграції України в ЄС став незворотнім!»
Мер Львова Андрій Садовий ще 22 листопада закликав жителів міста вийти на мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку з прапорами України та ЄС.Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
"Сьогодні о 19:00 мітинг біля пам’ятника Шевченку. Дякую студентським організаціям Львова, які взяли ініціативу в свої руки. Закликаю львів’ян прийти. Вітаються прапори України та ЄС", - написав Садовий.
Сьогодні ж на 16:00 зберається позачергова сесія Львівської міськради.
На ній планують ухвалити офіційну позицію Львова та скоординувати наступні дії.
"Сьогодні захист державного курсу на євроінтеграцію – прямий обов’язок кожного громадянина України. Кожного! Лише потужна громадська мобілізація зробить відмову від європейського курсу неможливою!", - зазначив Садовий.
"Інакше – знову наражаємо країну на Голодомор, репресії і деградацію", резюмував він.

Звернення до місцевої громади мера міста Сарни (Сергій Євтушок)
Звертаюсь до Вас, дорогі сарненці, не бути байдужими до подій напередодні Вільнюського саміту, своєю активною громадянською позицією спонукати політиків прийняти доленосні для народу України рішення. Пропоную взяти участь у заходах на підтримку євроінтеграційного курсу України, які відбудуться 24 листопада ц. р. у містах Рівне та Києві з 12.00 год.
Інтеграція України з Європою – це найнадійніший шлях до економічного процвітання та демократії.
Майбутнє України у Європі.

Міський голова С.Євтушок
А наш луцький градоначальник М.Романюк,як рудимент радянщини прийняв позицію страуса!
Відповісти
бачили,щоб Романюк колись був в авангарді?Комсомол це тил комуністів.Звичка, вона назавжди.
Відповісти
а де були ви, коли зачитувалась заява? і що маєте проти такої діяльності Пащенка? покинь дивань - іди на Майдан, або досить скиглити: парасолю в руки - і на Майдан.
Відповісти
Завтра на роботу, тиждень робочий починається, сім'ю треба забезпечувати, а не бла-бла як ви... Немає часу на ці майдани, 2004-й багато чому навчив!!!
Відповісти
Видно ви все проспали. І заяву Романюка і рішення про скликання в понеділок сесії міської ради.
Відповісти
це ви "лучанин" ще досі не прокинулись і не зрозуміли - що відбувається!!!
Відповісти
скільки платитимуть за те, що б стояти під міськрадою?
Відповісти
чого ви причепились до Пащенка ?

Відповісти
Платить тільки партія регіонів і залякує,а заєс люди свідомо!
Відповісти
Останні новини
Євромайдан у Луцьку: людей кличуть на мітинг під міськрадою. ФОТО
24 листопад, 2013, 16:05