На Волині - сусідська війна через «протитанковий рів»

На Волині - сусідська війна через «протитанковий рів»
Мешканці вулиці Молодіжної села Сокиричі Ківерцівського району не можуть дійти згоди з сусідом Миколою Люшуком, який самовільно викопав рів глибиною 2 метри і довжиною 10 метрів.

"Від цього дорога, яку ми так довго чекали (нещодавно на вулиці відремонтували дорожнє покриття, - авт.), почне руйнуватися. Чимало діток ходить до школи та в дитячий садок, і ми переживаємо за їхнє життя, адже та канава — над самою дорогою. Просимо допомогти, бо на зауваження сільського голови Микола Люшук не звертає жодної уваги", — написали жителі населеного пункту Волині-новій.

"Микола Люшук викопав її 12 жовтня. Місцева влада миттєво відреагувала й офіційно, у письмовій формі, вказала йому на порушення чинного земельного законодавства. Ми порекомендували засипати канаву і зробити все так, як було", – розповідає сільський голова Євгенія Мацюк.

За її словами, спочатку Люшук сприймав зауваження агресивно. Лише після того, як з ним поспілкувався перший заступник голови райдержадміністрації Микола Вашкевич, почав засипати рів й укріплювати стінки лозою.

"Навесні у мене навіть у хліві стояла вода! Треба ж якось рятуватися… А люди хай скаржаться, їм не вгодиш. І сусіди є різні: одні – добрі, другі – погані. Що мені робити, коли раз у раз підтоплює всю садибу?" – не стримує емоцій Микола Люшук.

Як з'ясувалося, це проблема не лише Люшука: оскільки Сокиричі в низині, то вряди-годи вони потерпають від паводків. Сільський голова каже, що торік районна влада виділила кошти, аби прочистили меліоративні канави над дорогою до кладовища.

Тим часом навіть перший заступник голови Ківерцівської районної державної адміністрації Микола Вашкевич побував у селі разом із архітектором і попередив Миколу Люшука про можливі наслідки та штрафні санкції.

"Ми зобов'язали його засипати канаву. Наскільки мені відомо, минулого тижня господар уже привіз дві машини землі. Крім того, рів потрібно обкласти дерном і все зробити так, як воно було раніше", – пояснює чиновник.

Микола Вашкевич запевнив, що ця справа під контролем і він особисто перевірить виконання всіх вимог.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
треба гравіем
Відповісти
Людину топить.а вони дітьми прикриваються.Ні щоб помогти.порадити.Щирі землякі.Отакі і путіна ждуть.
Відповісти
Людину топить.а вони дітьми прикриваються.Ні щоб помогти.порадити.Щирі землякі.Отакі і путіна ждуть.
Відповісти
Останні новини
На Волині - сусідська війна через «протитанковий рів»
24 листопад, 2013, 16:39