Суперечку маршрутників і луцької мерії розсудять юристи?

Суперечку маршрутників і луцької мерії розсудять юристи?
Чиновники мерії запросили на засідання виконкому Луцької міськради представників підприємства-перевізника «Санрайз», водії якого зранку 1 березня пікетували приміщення мерії.

На засіданні були присутні сторони конфлікту – представники фірми-перевізника та, власне, члени виконкому.

Директор «Санрайз» Юрій Девіцький звинувачує членів виконкому, що ті блокують діяльність підприємства. Саме тому водії фірми-перевізника вийшли 1 березня на протест під стіни Луцької міської ради. За його словами, є рішення суду, згідно з яким маршрути №16 та №25 повинні обслуговувати автобуси підприємства «Санрайз». Керівник підприємства не розуміє, чому виконком не виконує цього рішення.

Натомість, луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що такого рішення суду в них немає.

«Є інше рішення, яке забороняє підписувати угоду», - розводить руками мер.

Девіцький на це заперечив, що рішення, про яке говорить Романюк, давно скасоване Львівським апеляційним судом.

У відповідь Романюк звинуватив підприємство, мовляв, «своїми незрозумілими судами» фірма-перевізник блокує діяльність виконкому.

У спір утрутився заступник мера Василь Байцим. Він вважає, що в цій ситуації повинні розібратися юристи.

Заступник прокурора Луцька Валентин Агайбіров пояснив, що причина конфлікту полягає в тому, що постанова апеляційного суду не зазначає порядок передачі прав на обслуговування маршрутів № 16 та 25 для підприємства «Санрайз».

«Тут кожен по-своєму правий. Треба, щоб юристи сіли і добре проробили ситуацію, оскільки рішення суду було неповним. Тут немає чітко визначеної процедури», - заявив Агайбіров.

Відтак сторони погодилися, що треба ще попрацювати юристам і визнали: конфлікт варто припинити і продовжити працювати.

Нагадаємо, у коментарі ВолиньPost Олена Голєва розповіла, що 2010 року був проведений конкурс серед перевізників. У ньому Луцьке АТП 10701 зайняло перше місце, а ТзОВ «Санрайз» – друге. Тобто, 16-й і 25-й маршрути мав обслуговувати той, хто зайняв перше місце.

Але, за словами Голєвої, Львівський апеляційний адміністративний суд скасував рішення конкурсного комітету, оскільки Луцьке АТП 10701 надало неправдиві відомості на конкурс. Тож маршрути у такому разі мав обслуговувати той, хто зайняв друге місце, тобто «Санрайз».

Але оскільки виконком зволікав із оголошенням переможцем «Санрайзу», а, натомість, на 20 січня 2012-го прийняв рішення оголосити новий конкурс, то «Санрайз» подав до суду.

Як результат – 23 січня суд заборонив проводити конкурс. А вже 27 лютого зобов’язав виконком укласти договір із «Санрайзом».

Поки що маршрути № 16 та 25 продовжує тимчасово обслуговувати Луцьке підприємство електротранспорту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Девіцкий вже одного котеджа собі одгрохав, мало, треба ще гроші лопатою гребсти. Представляю якби їхня шайка на чолі з О.В. пройшла до міської ради в повному складі, місту був би капут.
Відповісти
Казав один з водіїв який там чергува, що за 16 їхнє начальство горло перегризе, бо Г. шалені гроші викидає, щоб тільки суд був в їхню сторону. Суми не з одними нулями. А тепер стоїть задуматись, що означає сума 2 грн., щоб виставляти себе в такому світі.
Відповісти
Санрайз вже всім остогид із своїми претензіями,на конкурсах увірвали ,а не виграли ласі маршрути і ще їм мало? На всі конкурси подавали неправдиву інформацію ,знаходились на чужій території 10 років на Зв"язківців,1 ,а на конкурс писали адресу своєї бази Дорожній провулок,4 і ще з ними міськрада грається.Гнати їх і забрати всі маршрути.
Відповісти
Останні новини
Суперечку маршрутників і луцької мерії розсудять юристи?
01 березень, 2012, 14:02