ЗМІ: «Волиньобленерго» хочуть купити чотири компанії

ЗМІ: «Волиньобленерго» хочуть купити чотири компанії
Продаж 75% акцій енергорозподільчої компанії «Волиньобленерго» обіцяє бути спекотним, - пишуть українські ЗМІ.

Про своє бажання поборотися за активи заявили відразу в чотирьох великих компаніях - «Укренергоконсалтинг», VS Energy, «Укрістгаз» і «Енергостандарт», - пише Коммерсант-Україна.

Така кількість учасників припускає серйозну торгівлю і зростання цін. Втім, збільшення початкової ціни малоймовірне, - відзначають експерти.

Кабмін вирішив отримати дохід обсягом не менше 456 мільйонів гривень. Така оцінка вказана в умовах приватизації держпакету акцій підприємства.

Щороку «Волиньобленерго» реалізує споживачам близько 1,3 млрд кВт год електроенергії і є одним з найменших енергопостачальних обласних підприємств країни. У січні-вересні її чистий дохід склав 553 520 000 гривень, чистий прибуток - 17 960 000 гривень.

Найбільшим приватним акціонером компанії (20,3%) є кіпрська Garensia Enterprises Ltd, підконтрольна групі «Енергостандарт» підприємця Костянтина Григоришина. Джерело в компанії розповіло, що група планує брати участь в конкурсі.

Втім, легкої боротьба за цей пакет для Костянтина Григоришина не стане. У п'ятницю про бажання купити актив оголосили в київському ТОВ «Укрістгаз», яке учасники енергоринку пов'язують з віце-прем'єром Юрієм Бойко, а також в «Житомиробленерго», підконтрольній VS Energy International Михайла Воєводіна, Олександра Бабакова і Михайла Спектора.

Про своє бажання вступити в боротьбу за актив вчора заявили в компанії «Львівобленерго», підконтрольної структурам братів Ігоря та Григорія Суркісів, давнім суперникам «Енергостандарта».

У Фонді держмайна повідомили, що конкурс планується оголосити 27 листопада.

Така кількість учасників у разі відкритих торгів передбачає серйозну торгівлю і, як наслідок, збільшення ціни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де Фірташ і Ахметов?
Відповісти
Останні новини
ЗМІ: «Волиньобленерго» хочуть купити чотири компанії
25 листопад, 2013, 08:50