Губернатор Волині розповів, що думає про євроінтеграцію

Губернатор Волині розповів, що думає про євроінтеграцію
У питаннях, що стосуються євроінтеграційних процесів, потрібно «підставити плече» президенту, – вважає голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Про це він заявив під час оперативної наради 25 листопада.

За словами Клімчука, в України ще є «куча роботи», яку треба виконати, а євроінтеграційний курс ніхто не міняв.

«Домашня робота, як росіяни кажуть, – мало не покажеться. І вона – попереду. Якщо хтось думає, що євроінтеграція – це скочили в водохрещенську воду і вискочили, то це не так. Це довгий заплив у не зовсім комфортній воді. Для багатьох людей, для мільйонів, які звикли вже до того, що є сьогодні», – зазначив очільник Волинської ОДА.

«Волинський бізнес вимагає від уряду лише технічних умов і стандартів. І їх треба виконувати швидко. Бо як підпишемо зону вільної торгівлі, то вже будемо стороною, яка програє апріорі. А там у бізнесі – жорстко, хто не встиг, той запізнився надовго. Куча роботи», – додав він.

Як зауважив Борис Клімчук, євроінтеграція – стратегія України, яку ніхто не скасовував.

«Політика – це мистецтво можливого. Відповідальний політик бачить перед собою і мету, і день завтрашній, і тиждень наступний, і потім. Є інтереси України, людей. Не тільки тих, хто біля мікрофонів стоять, але й тих, хто мовчить і працює. А їх – 99,9%. Пенсії, зарплати, захищені статі, бюджет і не тільки», – висловився губернатор Волині.

«І хочу сказати, я бачив, наскільки боляче іде процес у Польщі, у Литві. Але вони мали політичну націю. Вони не мали Сходу, Заходу, Півночі і Півдню. Їх не роздирали мітинги і намети. Вони мали політичні еліти і мали «сумашедшу» підтримку ЄС, в десятки мільйонів євро», – вів далі Клімчук.

«Можна вскочити у водохрещенську воду, але довго там не просидиш. Треба вискакувати, перехреститися і йти далі. Зона вільної торгівлі – це насамперед не водохрещенська вода. Це набагато серйозніше. А нам залишається одне – підставити плече президенту і крок за кроком робити ті речі домашні роботи, які належить тут робити. По якихось темах ми просунулися достатньо добре, по якихось ще навіть не починали. Але стратегічний курс – євроінтеграція. Президент ще раз це підкреслив 21 листопада в Австрії», – підсумував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боря не розчаровуй...посмовчи краще.
Відповісти
И как прикажете трактовать этот глагол? Где ошибка? :))
Відповісти
Ми, з Наталкою знаємо як)))
Відповісти
був у Гейропі і знає. Беріться до роботи, гейроінтегратори!
Відповісти
За словами Клімчука, в України ще є «куча роботи», яку треба виконати, а євроінтеграційний курс ніхто не міняв.
ТІЛЬКИ ЯКЩО РОБИТИ ТАКА ЯК ДО СЬОГОДНІ, ТО КРАЩЕ ЗУПИНИТИСЬ, ТА РОБИТИ ПО ЄВРОПЕЙСЬКИ.
Відповісти
Іншої відповіді від Клімчука бути не може. За один день перебування при владі можна все під танк покласти. Логіка діда Щукаря: "Я тоже за советскую власть, но пусть она будет в соседней деревне".
Відповісти
Іншого я від пана Бориса не чекав. Складається таке враження, що які б люди не прийшли до влади позиція пана Бориса буде завжди збігатись із їхньою.
Відповісти
Якщо зараз зупинитись, то слідуючий шанс буде тоді, коли мені буде за сто років. Так не можна поступати з молоддю, яка живе і мріє жити повністю як у Європі. А наша влада заважає це робити.Навіщо тоді вона нам?
Відповісти
Ганьба
Відповісти
Багато хто чого тут пише, але ви хоч розумієте, що мова йде не про вступ до ЄС, а тільки про підписання асоціації? А це не "відкриття" кордону і вільне пересування, як багато тут думають і хочуть в Європу, а торгові правила насамперед, до чого ми - Україна, не готові! Чим ви здивуєте Європу?! Думайте хоч трохи, а то вам локшини навішали і гей-вперед ...!:) Ви "письменники", хоч один з вас, прочитали той документ, який збиралися підписувати у Вільнюсі?!
Відповісти
ти той що з Лаври чи інший такий самий.Борьці-ганьба.
Відповісти
"павлові" - черговий зомбомайданутий!!!:)
Відповісти
Мудро і правильно, зразу видно досвідченого політика і дипломата
Клімчук - молодець! Кожен євроінтегратор має інтеграцію розпочинати з себе!
Відповісти
В словах Клімчука є зерно істини! І справді мислячі люди, які можуть робити висновки не піддаючись емоціям, зможуть зрозуміють це.
Відповісти
Ми не господарі у власній країні. Бездарна, корумпована влада та беззаконня визначають українське сьогодення. Ми сподіваємось, що після підписання угоди про асоціацію все зміниться за помахом європейської чарівної палички. Насправді цього не буде. Я - проти Митного союзу, але і проти асоціації. Я - за державний суверенітет, за національну ідею і гідність. Я - за жовто-блакитний стяг - і ні за який більше!!!
Відповісти
все правильно сказано! Я за інтеграцію України в ЄС, але і справді, яким має бути туди шлях країни, роздертої політиками наче голодними шакалами на шматки? Амбіції політиків керують натовпом, а раціональне мислення відсутнє. А що далі? Україна готова просто зараз йти в Європу? Ми маємо підгрунтя для європейського розвитку? Ми витримаємо конкуренцію? Що ми будемо робити, коли Європа закидає нас своїм товаром, продуктами? Доб'ємо наше село, наш ледь жевріючий малий і середній бізнес. Люди, схаменіться!!! Треба реформи спочатку провести, підготуватися. Не будьте самовбивцями, натхненними своїми політичними ідолами. Вони ж не думають про людей. Сплять і бачать кожен себе в президентському престолі і з булавою в руках. І бізнес свій виводять Вашим залишеним на майданах країни здоров'ям. Боже, мудрості дай народу!!!
Відповісти
Борода при зміні позицій завжди впереді.Завтра Яник скаже що треба підписувати і його думка буде інша.Старпера додому.
Відповісти
За 22 роки нічого влада не зробила ні для вступу в тайожний союз ні в Европу.Крали безбожно і брехали.Гляньте на реакцію европейців на брехні нашого гаранта.І Борька такий сам.Дайте ім ще трошки покрасти,бажано ще й з бюджету Европи ,а брехати вони вміють.
Відповісти
Мінус.
Порівнювати асоціацію з ЄС з водохрещенською водою нам, грішним, і Вам, шановний, архівчителю недоречно.
Плюси.
Пропоную прочитати "между строк". БП тут жук (або ковельський лис). Цитую БП:
"...Це довгий заплив у не зовсім комфортній воді. Для багатьох людей, для мільйонів, які звикли вже до того, що є сьогодні..."
Я так розумію мова йде про чиновників, силовиків, суддів та отримувачів державних підрядів.
"...Але вони мали політичну націю. Вони не мали Сходу, Заходу, Півночі і Півдню. Їх не роздирали мітинги і намети. Вони мали політичні еліти і мали «сумашедшу» підтримку ЄС, в десятки мільйонів євро..."
Я так розумію мова йде про різну ментальність, мову, культуру, традиції, історію, походження, економічний розвиток областей та корінних жителів України, мігрантів з СССР та імігрантів.
Все-таки розумний у нас голова ОДА. Лишається волинякою "до мозга костей"
Відповісти
Україні ще зарано в європу наша спочатку потрібно дорости до їхнього рівня наприклад промисловість не зможе конкурувати з європейською
Відповісти
Пора вже на пенсію.
Відповісти
Мало вкрав. Ще хоче.
Відповісти
Борис Петрович, говорить все вірно. Я особисто підтримую його думку, можливо тому що ми старші за віком, розважливіші. Обдумуємо все, шукаємо як найкращі шляхи, і як найвигідніші пропозиції. А не емоційно реагуємо, махаємо руками і кричимо!!!! Буде готова Україна, вступимо в ЄС. А поки будемо готуватися, виходити на належний рівень. В першу чергк рівень культури!!! А то почитаєш деякі коментарі, складається враження що бидло якесь їх пише. Вибачте що так грубо, але правдиво!!!
Відповісти
Останні новини
Губернатор Волині розповів, що думає про євроінтеграцію
25 листопад, 2013, 10:09